tig1 28.05.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 czy ktoś zainstalował u siebie taka przepustnicę, jako antidotum na "wsteczny ciąg", zastanawiam się czy w.w. przepustnica nie ograniczy skutecznie także "prawidłowego ciągu" - czy wiaterek poradzi sobie z pokonaniem siły sprężyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 28.05.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 czy ktoś zainstalował u siebie taka przepustnicę, jako antidotum na "wsteczny ciąg", zastanawiam się czy w.w. przepustnica nie ograniczy skutecznie także "prawidłowego ciągu" - czy wiaterek poradzi sobie z pokonaniem siły sprężyny ? Nie wiem czy to to ale dla testów założylem w kanale wentylacyjnym. Taki kawałek rurki z klapką. Klapka radzi sobie zwykle dobrze. Przy bardzo słabym ciągu jednak jest całkiem zamknięta. Tyle że przy wentylacji grawitacyjnej zwykle nie ma stałego ciągu a są podmuchy. Wytrzymałem 3 dni... Klapka wali jak dzika i mimo że jest to ciche "puk" to po paru dniach można osiwieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 28.05.2009 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 a jakby ten karb potraktować silikonem - powstałby odbój wytłumiający - inaczej pozostanie kratka z żaluzją na komin - tylko kto tam wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 28.05.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 a jakby ten karb potraktować silikonem - powstałby odbój wytłumiający - inaczej pozostanie kratka z żaluzją na komin - tylko kto tam wejdzie Nie sądzę aby pomogło. Mam naprawdę cicho w domu (aż dzwoni w uszach) i klapka też jest cicha. Ale to jednak słychać i denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 28.05.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 to co z tym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 28.05.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 to co z tym zrobić ? Po pierwsze zastanowić się dlaczego powstaje i czy stanowi problem (zagrożenie). Dalsze działania będą ściśle zależeć od pierwszego. Na wentylacji u mnie czasowy wsteczny ciąg nie stanowi problemu a powstaje okazyjnie i po prostu dałem sobie z tym spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts