pier_pe 28.05.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam.Jak na stalową rurę wodociągową zamurowaną w ścianie założyć dowolny trójnik aby podłączyć dodatkowy odbiornik wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.05.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam. Jak na stalową rurę wodociągową zamurowaną w ścianie założyć dowolny trójnik aby podłączyć dodatkowy odbiornik wody? Gwintujesz końcówkę rury, nakręcasz z izolacją trójnik, łączysz trójnik z odbiornikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 29.05.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 warto w takim przypadku pomyśleć też nad śrubunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 29.05.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam. Jak na stalową rurę wodociągową zamurowaną w ścianie założyć dowolny trójnik aby podłączyć dodatkowy odbiornik wody? Odkuć rurę ze ściany. Przeciąć, nagwintować oba końce. Wstawić trójnik, a na drugiej rurze śrubunek. Poskręcać, tak, aby nie naciągnąć instalacji- wobec tego należy wiedzieć o ile obciąć rury. Zamurować. Instalację generalnie robi się tak, aby w miarę możliwości nie było łączeń w murach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wig 29.05.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Ja zrobiłem tak:- odkułem rurę ze ściany w pobliżu baterii (zaznaczam, że wiedziałem iż będzie tam kolanko),- rozmontowałem podejście do baterii łącznie z tym kolankiem,- w miejsce kolanka zamontowałem trójnik,- połączyłem ponownie podejście do baterii,- z trójnika poprowadziłem nowe podłączenie rurką miedzianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts