keramb 29.05.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Wiem, temat wałkowany tysiace razy . Chciałbym mimo to poprosić o opinie nt nastepujacego sposobu wykonania izolacji pozimej ścian fundamentowych: 1. wyrównanie powierzchni 2. podkład z masy asfaltowo-kauczukowej ( dysperbit z woda 1:1) 3. 2x Dysperbit 4. 1x papa asfaltowa podkładowa na welonie z włokien szklanych P/64/1200 5. 1x folia fundamentowa 0,5 mm Jak myślicie? Może być, czy coś nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 29.05.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 powiem że myślałem, żeby zrobić tak samo, z tą różnica że pape mam termozgrzewalną grubą modyfikowaną SBS o grubości 4,6mm (nie wiem jaka jest ta Twoja), pozostałe warstwy identycznie mam jeszcze dwa tygodnie czasu do wejścia murarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramb 29.05.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Twoja papa jest juz sama w sobie potężną izolacją ( no i koszt równie potęzny). Pod papę termozgrzerwalną o takiej grubości dałbym już tylko jakieś "mazidło" i pewnie na tym bym skończył. W końcu jaki sens, żeby izolacja miała dłuższą żywotność niż sam budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 29.05.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 no tak, ale jest to najważniejsza izolacja w budynku, a oszczędność na tym etapie te powiedzmy łącznie 200zl nie wchodzi w gre, przecież tą papę i tak pokroje i z 1m2 będę miał pewnie 3mb izolacji fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts