Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Niezdecydowanej St_elki ...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj gdybym ja miała mieć sąsiędztwo z siostrą moje męża to bym spasowała na starcie :) haha

ale to osobna historia :)

rozumiem rozumiem i chociaż jestem ciekawa - nie opisuj jej tutaj - w końcu to forum publiczne :roll:

....a ja mam podobnie :oops:

a "śliczna" ma na imię maja jest z maja i mówi, że ma na imię majkabajka

to już wiemy czemu taki nick :D

Witaj,

a mnie z parterówek z pochyłym dachem się kiedyś takie podobały:

http://www.z500.pl/projekt/z21.html

http://www.z500.pl/projekt/z77.html

http://www.z500.pl/projekt/z17.html

ale pewnie już jesteś zdecydowana na jeden projekt i za bardzo nie pomogę?

pozdrawiam, życzę miłego budowania! :D

• 3 weeks później...
witaj

ja też należe do fanów "parterówek" :)

bardzo długo szukałam projektu (tzn szukaliśmy :))

wybrałam parterówke z bardzo płaskim dachem ( 20 stopni)

właśnie jestesmy a trakcie montażu więźby

ani przez moment nie żałowałam wyboru - działki nie mamy aż takiej dużej bo około 1200 m ale wg mnie parterówka prezentuje się super

wybraliśmy dg10 z http://www.dom-parterowy.pl

życzę powodzenia w szukaniu i budowaniu

pozdrawiam

No fajnie :-? Szkoda, że nie znałam tej strony wcześniej :evil: Mają tam nawet domy z płaskim dachem i pewnie któryś byłby mój :-? :evil:

Dzień dobry :D :wink:

Tak apropos Stelka masz już wybrany dom na 100% ?

Hej..

Hej wITAM ciĘ

Ciesze się że dziennik CI sie podoba...

Stawiałam na Neapol... ale jak miała byc parterówka...to wyjaśnia Twój wybór.

tzn Neapol jest dla mnie ideałem :D

ale doszliśmy do wniosku ze:

1) na tak dużej powierzchni jaką mamy do dyspozycji rozłożysty dom będzie prezentował się lepiej

2) na parterze jest wygodniej przy dzieciach i przy osobach starszych... biorę pod uwagę ewentualność że któreś z naszych rodziców będzie potrzebowało pomocy na starość...

3) mój Pan ma poważne problemy z kręgosłupem.... i o niego się też boję wiec parterówka to chyba dobre rozwiązanie...

Koko nie jest jeszcze naszym projektem jest faworytem... aczkolwiek nadal mam wątpliwość czy nie jest za wielki... chciałbym mieć możliwość obejrzenia jakiejś parterówki podobnej wielkości...

co do zmian w koko to nie wiem jak Wy Dziewczyny ale ja jestem raczej za otwartą kuchnia...

jeśli ktoś do nas przyjdzie to chę cały czas uczestniczyć w imprezie a nie chować się w kuchni...

a.. no i już wyobrażam sobie jak urządzam właśnie koko :roll:

zaczynam od wejścia czyli wiatrołapu (i tu zostawiłabym propozycje powiększenia i zmianę wejścia)

....a co myślicie o wiatrołapie? tzn czym powinna być wyłożona podłoga? płytki parkiet wykładzina??

i czy drzwi 9drugie do domu są drzwiami wewnętrznymi czy to są drugie zewnętrzne drzwi??

i jelsi ma wejście do domu ze dworu i garażu to mam ten sam klucz? czy robię rożne zamki?

Ja mam parterówkę bardzo podobną w rozmiarze, z taką samą ilością pomieszczeń, z tą różnicą, że garaż mamy w piwnicy. Na razie wygląda bardzo OK, jeśli chodzi o przestrzeń, ale na pewno ogrzanie tej kubatury trochę będzie kosztowało.Wcale nie wydaje się za duży, mimo że część dzienną ma rozmiarów mojego obecnego mieszkania. Jakoś inaczej ta przestrzeń się rozłożyła... :wink:

Dzień dobry :)

1) na tak dużej powierzchni jaką mamy do dyspozycji rozłożysty dom będzie prezentował się lepiej

2) na parterze jest wygodniej przy dzieciach i przy osobach starszych... biorę pod uwagę ewentualność że któreś z naszych rodziców będzie potrzebowało pomocy na starość...

3) mój Pan ma poważne problemy z kręgosłupem.... i o niego się też boję wiec parterówka to chyba dobre rozwiązanie...

Koko nie jest jeszcze naszym projektem jest faworytem... aczkolwiek nadal mam wątpliwość czy nie jest za wielki... chciałbym mieć możliwość obejrzenia jakiejś parterówki podobnej wielkości...

co do zmian w koko to nie wiem jak Wy Dziewczyny ale ja jestem raczej za otwartą kuchnia...

jeśli ktoś do nas przyjdzie to chę cały czas uczestniczyć w imprezie a nie chować się w kuchni...

Co do otwartej kuchni to ja mam mieszane uczucia, mam teraz taką i w nowym domu zdecydowałam się tylko na cześciowe powiększenie przejścia i otwarcie tylko części gdzie będzie stał stół.

Natomiast część z meblami i całym kuchennym bałaganem będzie zasłonieta.

a.. no i już wyobrażam sobie jak urządzam właśnie koko :roll:

zaczynam od wejścia czyli wiatrołapu (i tu zostawiłabym propozycje powiększenia i zmianę wejścia)

....a co myślicie o wiatrołapie? tzn czym powinna być wyłożona podłoga? płytki parkiet wykładzina??

Moim zdaniem płytki albo jakiś kamień - najłatwiej zachować czystość.

i czy drzwi drugie do domu są drzwiami wewnętrznymi czy to są drugie zewnętrzne drzwi?? Jeśli masz na myśli te od wiatrołapu prowadzące do korytarza to są to wewnetrzne drzwi.

i jelsi mam wejście do domu ze dworu i garażu to mam ten sam klucz? czy robię rożne zamki?

Tutaj się jeszcze nie zastanwiałam i sama jestem ciekawa jak to jest? Wygodniej jest mieć ten sam klucz, ale bezpieczniej chyba jak są różne...sama nie wiem :-?

pozdrowionka

Ja mam parterówkę bardzo podobną w rozmiarze, z taką samą ilością pomieszczeń, z tą różnicą, że garaż mamy w piwnicy. Na razie wygląda bardzo OK, jeśli chodzi o przestrzeń, ale na pewno ogrzanie tej kubatury trochę będzie kosztowało.Wcale nie wydaje się za duży, mimo że część dzienną ma rozmiarów mojego obecnego mieszkania. Jakoś inaczej ta przestrzeń się rozłożyła... :wink:

może to i fajne rozwiązanie taki garaż w piwnicy...

Fajny ten Wasz domek (ale pisałam Ci już u Ciebie w dzienniku)

i ja też mam teraz mieszkanie wielkości 48 metrów.... i mieć takiej wyelkości salon wydaje się być nie do ogarnięcia !!!! :roll:

Małgosia a to czemu uważasz że całkowita kuchnia otwarta nie jest OK?

jestem ciekawa argumentów...

hałasy zapachy? bałagan? strefa prywatna?

no i jesli kamień czy płytki w wiatrołapie to musi byc jeszcze jakaś "szmata" czyli wycieraczka dywanik czy coś... jak to zrobić aby nie wyglądało właśnie jak szmata?

i masz racje wygodnie jest mieć ten sam klucz ale czy bezpiecznie?

ale jak maja wejść do domu to i tak wejdą.... :roll:

Małgosia a to czemu uważasz że całkowita kuchnia otwarta nie jest OK?

jestem ciekawa argumentów...

hałasy zapachy? bałagan? strefa prywatna?

To też, ale jak zmagałam się z moją ostatnio kapitalnie modernizowaną, otwartą kuchnią ( co prawda mikroskopijnej wielkości) To największym problemem dla mnie było zgranie wystroju kuchni z wystrojem salonu. Tak aby wszystko jakoś się nie gryzło ze sobą i było spójne stylowo. Skończyło się na tym, że wymieniliśmy także meble, rolety i malowanie w salonie (został tylko stary stół po dziadkach). Ale w Twoim Koko to kuchnia otwarta się sama narzuca ponieważ kuchnia w projekcie moim zdaniem jest bardzo wąska.

Zresztą w nowo budowanym domu wszystko zazwyczaj jest nowe więc może mój argument nie jest zbyt logiczny. Łatwiej sobie całość zgrać od podstaw. :)

no i jesli kamień czy płytki w wiatrołapie to musi byc jeszcze jakaś "szmata" czyli wycieraczka dywanik czy coś... jak to zrobić aby nie wyglądało właśnie jak szmata?

hmm no wiesz to już kwestia indywidualnych upodobań i gustu mieszkańców.

Na parkiecie (szczególnie na nim, bo się szybko niszczy) czy wykladzinie przy wejściu też pasowałoby dać "coś do nóg"

Osobiście w obecnym mieszkaniu mam od niedawna tylko taką "szmatę" i żadnego innego dywanu czy chodnika w żadnym pomieszczeniu nie posiadam. Mam awersję do dywanów i długowłosego, jasnego kota :p

Długo (jakieś 5 lat) nie miałam nic na gresach polerowanych, bardzo jasnych alla breccia sarda i dało się żyć (częściej ścierałam podłogę w przedpokoju, zresztą też otwartym na salon)

..no właśnie, więc może jednak trzeba stawiać na wygodę?

[no i jesli kamień czy płytki w wiatrołapie to musi byc jeszcze jakaś "szmata" czyli wycieraczka dywanik czy coś... jak to zrobić aby nie wyglądało właśnie jak szmata?

Trzeba kupic jakąś mało szmatławą wycieraczkę! ;) A najlepiej odkurzacz centralny, od razu się śmieci "zmiecie" i spokój. Aż czasem zaluję, że nie zaplanowałam..

A na złodzieja alarm, głównie w celu odstraszania.. :D

• 2 weeks później...

Przeklejam swój wpis z dziennika :oops:

Dobry wieczór

Osobiście miałam świra ( i pewnie nadal chciałabym go do jazdy po mieście dla siebie) na punkcie mercedesa A clase. Prowadziłam i wysiadać się nie chciało... eh

Kurcze Stella wpisałam się z rozpędu w dzienniku :( :-? sorrki :oops: :roll:

ależ nic się nie stało!

jedyne co możesz zrobić to skopiować swojego posta a poprzedniego chyba usunąć?? nie wiem czy jest taka opcja :roll: (jest ten krzyżyk w prawym górnym rogu przy twoim poście - ty go widzisz a ja nie)

..ale ja też komuś wstawiąłm komentarz w dzienniku...

z jednej strony jest to przejrzyste gdy mas dziennik a osobno komentarze... ale niewygodne dla czytających i komentujących...

powiem ci ze o mercedesie klasy A też myślałam... wczoraj gdy jechałam za nim do pracy :oops:

Hej

Jeśli chodzi o samochodzik to jezdziłam kiedys 1,5 roku toyotą corolla (akurat sedanem) silnik2.0 diesel. Naprawde super samochodzik swietnie sie go prowadzi, dobrze parkuje malo pali no i ta wersja ma duzy bagażnik:) Co do domku bardzo ładny tylko rzeczywiscie te dwie lazienki to malutkie. Chcesz mieć jedną większą czy 2 blisko siebie??

Pozdrawiam cieplutko :)