Redakcja 29.05.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Jak możecie wiecie, "Murator" ukazuje się też na Ukrainie. Stworzyliśmy bliźniacze Forum Muratora dla wszystkich, którzy władają językiem rosyjskim. Podziel się swoimi doświadczeniami, podyskutuj z Ukraińcami, Rosjanami i mieszkańcami róznych krajów na wschód od Polski.http://forum.muratordom.com.ua/ Strona ułatwiająca pisanie po rosyjsku:http://www.translit.ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonta 31.05.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Dość dziwne,forum muratordom ukazuje się na Ukrainie tylko czemu po rosyjsku?Ukraińcy mają swój język który różni się od rosyjskiego w takim stopniu jak polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 01.06.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Dość dziwne,forum muratordom ukazuje się na Ukrainie tylko czemu po rosyjsku?Ukraińcy mają swój język który różni się od rosyjskiego w takim stopniu jak polski. CAŁKOWICIE SIĘ ZGADZAM Droga Redakcjo strona Muratora na Ukrainę powinna być w języku ukraińskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 01.06.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Dość dziwne,forum muratordom ukazuje się na Ukrainie tylko czemu po rosyjsku?Ukraińcy mają swój język który różni się od rosyjskiego w takim stopniu jak polski. CAŁKOWICIE SIĘ ZGADZAM Droga Redakcjo strona Muratora na Ukrainę powinna być w języku ukraińskim I ja się pod tym apelem podpisuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tk001 01.06.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Я не согласна, так как украинской страницой по русски, могут пользоваться и беларусы и россияне и др пользователи с бывшего СССР. Если же бы страница была по украински, то даже не все украинцы поняли что там написанно. ИМХО Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 01.06.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Так точно, русский более универсальный. А если кто хочет, будет пользоватьця и украинским, и польским. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 01.06.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ja wiem, że tu trzeba po rosyjsku, czy ukraińsku, ale może moglibyście... dla takich jak ja... pod spodem... w nawiasie może... małymi literkami chociaż... po polsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 01.06.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 strona po rosyjsku to "sajt" tk001 myślę, że wszyscy nasi wschodni sąsiedzi doskonale znają swój ojczysty język i trochę przesadziłeś z tym rozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 01.06.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Я не согласна, так как украинской страницой по русски, могут пользоваться и беларусы и россияне и др пользователи с бывшего СССР. Если же бы страница была по украински, то даже не все украинцы поняли что там написанно. ИМХО Idąc tym tropem to polski murator powinien być po angielsku albo... po chińsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 01.06.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Chciałam coś tam napisać i muszę się zarejestrować jako nowy użytkownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonta 02.06.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Jestem Ukraińcem i jest mi przykro że nie mogę czytać w języku ojczystym stronę która reklamuje się jako ukraińska.To jest identyczna sytuacja gdyby przykładowo Newsweek dla Polski wychodził w języku rosyjskim,bo przecież byliście kiedyś pod butem Moskwy to i język musicie znać.Odbieram to poprostu jako całkowity brak szacunku dla tytułowej narodowości Ukrainy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tk001 03.06.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 strona po rosyjsku to "sajt" tk001 myślę, że wszyscy nasi wschodni sąsiedzi doskonale znają swój ojczysty język i trochę przesadziłeś z tym rozumieniem Kazdy moze myslec co chce, ale ja wiem, ja nie mysle. Polowa mieszkancow Kazachstanu nie mowi po kazachsku, a tylko i wylacznie po rosyjsku, to samo jest z Bialorusinami, ale tam nie polowa, a wiekszosc nie mowi, nie czyta po bialorusku...Ale wszyscy rozumieja po rosyjsku, wiec ze wzgledow komercyjnych oplaca sie robic na rynek wschodni strone w jezyku rosyjskim. P.s. odnosnie tego ze strona po rosyjsku, to 'sajt', tak to prawda, ale jak bys dorze znal rosyjski, to wiedzialbys, ze uzywa sie sformulowania ' stranica' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tk001 03.06.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Я не согласна, так как украинской страницой по русски, могут пользоваться и беларусы и россияне и др пользователи с бывшего СССР. Если же бы страница была по украински, то даже не все украинцы поняли что там написанно. ИМХО Idąc tym tropem to polski murator powinien być po angielsku albo... po chińsku jezeliby przynajmniej 60% spoleczenstwa czytalo, pisalo i rozmawialo w tym jezyku, to moge sie z toba zgodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonta 03.06.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Я не согласна, так как украинской страницой по русски, могут пользоваться и беларусы и россияне и др пользователи с бывшего СССР. Если же бы страница была по украински, то даже не все украинцы поняли что там написанно. ИМХО Чому я,українець,не можу читати на рідній мові форум створений для України і мушу терпіти тому,що расєянє не розуміють української?То проблема росіян,не моя.Нехай Муратор створить сторінку для росіян,або як пані воліє сайт.Пригадаю тільки що site є словом англійським,не російським. PS.Gdy stwarza się forum dla Ukrainy to przyzwoitość zmusza do tego by uszanować Ukraińców.Oczywiście gdy ona,przyzwoitość,jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tk001 04.06.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Я не согласна, так как украинской страницой по русски, могут пользоваться и беларусы и россияне и др пользователи с бывшего СССР. Если же бы страница была по украински, то даже не все украинцы поняли что там написанно. ИМХО Чому я,українець,не можу читати на рідній мові форум створений для України і мушу терпіти тому,що расєянє не розуміють української?То проблема росіян,не моя.Нехай Муратор створить сторінку для росіян,або як пані воліє сайт.Пригадаю тільки що site є словом англійським,не російським. PS.Gdy stwarza się forum dla Ukrainy to przyzwoitość zmusza do tego by uszanować Ukraińców.Oczywiście gdy ona,przyzwoitość,jest. А где я написала, что Вы не можете читать по-украински свой форум. Я говорю, что рациональнее сделать по-русски- больше пользователей будет. А почему, они не сделали по-украински- значит, так надо. Вот напишите им и предложите, что Вы переведете на украинский всю страницу. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 05.06.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Dla zainteresowanych страница: 1.одна из сторон листа бумаги в составе книги, газеты и т.п. 2.отдельный документ в составе интернет-сайта Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts