pawelurb 29.05.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Mam kosiarkę elektryczną, którą dostalem od kogoś, u niego sprawna, wszystko działało , u mnie działa ale tylko na betonie, po wjeździe w trawę ( lekko wilgotną ) odrazu wywala mi różnicówkę w domu , kosiarka nie ma przewodu ochronnego zasilana jak to zwykle takie kosiarki 2 żyłowym przewodem , coprawda nie próbowałem jeszcze na całkiem suchej trawie , ale dziwi mnie ta różnicówka , niby jakiegoś zwarcia i przebicia nie ma (bo jeszcze zyję ) nie wiem czy wilgotna trawa może mieć tu związek z natychmiastowym "wywaleniem korków" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 29.05.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Mam kosiarkę elektryczną, którą dostalem od kogoś, u niego sprawna, wszystko działało , u mnie działa ale tylko na betonie, po wjeździe w trawę ( lekko wilgotną ) odrazu wywala mi różnicówkę w domu , kosiarka nie ma przewodu ochronnego zasilana jak to zwykle takie kosiarki 2 żyłowym przewodem , coprawda nie próbowałem jeszcze na całkiem suchej trawie , ale dziwi mnie ta różnicówka , niby jakiegoś zwarcia i przebicia nie ma (bo jeszcze zyję ) nie wiem czy wilgotna trawa może mieć tu związek z natychmiastowym "wywaleniem korków" ? Żyjesz, bo masz różnicówkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 29.05.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Mam kosiarkę elektryczną, którą dostalem od kogoś, u niego sprawna, wszystko działało , u mnie działa ale tylko na betonie, po wjeździe w trawę ( lekko wilgotną ) odrazu wywala mi różnicówkę w domu , kosiarka nie ma przewodu ochronnego zasilana jak to zwykle takie kosiarki 2 żyłowym przewodem , coprawda nie próbowałem jeszcze na całkiem suchej trawie , ale dziwi mnie ta różnicówka , niby jakiegoś zwarcia i przebicia nie ma (bo jeszcze zyję ) nie wiem czy wilgotna trawa może mieć tu związek z natychmiastowym "wywaleniem korków" ? Żyjesz, bo masz różnicówkę! no niby tak , tylko czemu u znajomego wszystko działało, kosił tym przez kilka lat do zeszłego tygodnia jak kupił nowa, żadnych problemów tego typu nie miał , nie wiem czy miał różnicówkę , czy nie, ale w każdym razie kosiarka działała a on żyje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 29.05.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 A tak na poważnie, potrzebny megaomomierz ( min 500V) i należy pomierzyć izolację silnika, instalecję w kosierce ( z kondensatorem) i przewód zasilający ( przedłużacz). Bo na oko, to chłop w szpitalu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 29.05.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Wszysko dobrze dzieła tylko do czasu. I pewnie nadejszła ta chwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.05.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 prawdopodobnie problem nie leży w kosiarce a w przedłużaczu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts