Gość 25.11.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Odwiedziłem Praktikere i supermarket i w zasadzie nic odpowiedniego takiego z napisem do kabin prysznicowych nie znalazłem. Czy ktoś mógłby cos polecić. Słyszałem cos o jakimś Cif-ie - ale go nie było.J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIOL 25.11.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 No właśnie: Czym? Ja tez mam nową kabinę i czyszczenie jej zabrało mi ostatnio jakąś godzinę, aż mi ręce odmówiły posłuszeństwa . Próbowałam wszystkiego: Cifa, płynu do szyb a najbardzej skuteczna okazała sie sucha ściereczka ale trzeba sie namachać a to przeciez nie o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 a ja czyszczę swoją kabinę (szklaną) żelem kamień i rdza cilit gąbką rozprowadzasz na kabinie, zostawiasz na 10-15 min spłukujesz ciepłą wodą i wycierasz do sucha szmatką, błyszczy jak nowa pozdr. Iv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 25.11.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 A czy macie takie "wycieraczki", którymi można po kąpieli ściągnąć wodę ze szkła? To całkiem fajny patent żeby zmniejszyć częstotliwość gruntownego czyszczenia kabiny...Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 25.11.2003 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Mamy i wcale ich nie używamy za każdym razem - z lenistwa. Tylko tak co 2-3 raz (wystarczy). Jak się trochę "zapuści" to w ruch idzie mleczko Cilit (sposób użycia - patrz wyżej) - raz na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 25.11.2003 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Żona używa do czyszczenia żelu cilit kamień i rdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 25.11.2003 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 do tego typu czyszczenia super jest TYTAN płyn do mycia łazienek. moja kabina nie jest szklana zaznaczam.jest to z rozpylaczem usuwa wszystko czego nie powinno być w łazience.naprawdę polecam.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.11.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 A czy te specyfiki nie zaszkodzą brodzikowi akrylowemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 28.11.2003 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Cześć Mamy szklaną kabinę Huppe (od dobrych 2 lat). Czyściłam ją Cilitem aż do momentu jak zaczęła przeciekać i wezwany spec popukał się w głowę. To nie są środki do czyszczenia kabin - są zbyt żrące i mogą uszkodzić uszczelki wewnątrz profili. Teraz kupuję tylko "specjalne" płyny do kabin - np "Ravak" - 500 ml kosztuje około 20 PLN w Leroy Merlin. Generalnie jak dla mnie czyszczenie kabiny to horror - po dwóch latach użytkowania mam na wszystkich stykach szkło-profil kamień, który nie daje się łatwo usunąć i szpeci. W nowm domu będzie zasłonka do "kabiny" we wnęce i szklane drzwi bez profili do kabiny z luksferów. Mam nadzieję, że będzie się lepiej czyścić i dłużej oprze się kamieniowi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 31.12.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Polecam środek firmy HG Hagesan o nazwie "czysta łazienka - pianka w sprayu". Sprawuje się rewelacyjnie, w szczególności jeśli chodzi o usuwanie osadu ze szkła. Wyczyszczenie całej kabiny zajmuje mi nie więcej niż 15-20 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzecha 01.01.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2004 Witam, Ja mam taki dylemat. Przy gruntownym remoncie łazienki zdecydowałem się na zlikwidowanie typowego prysznica i zrobienie wanny z natryskiem. Wybrałem sobie parawan nawannowy Ravak (model VSK2). Jest on dostępny w 2 wersjach jeśli chodzi o materiał. Tańsza wersja wykonana z jakieś pleksy a droższa jest szklana z warstwą Ravak Antikalk. Czy warto inwestować w takie wynalazki (koszt parawanu szklanego 1000 zł)? Sprawdza sie takie zabezpieczenie przed kamienie w rzeczywistości? Wg uletek reklamowych to rewelacja ale jak jest na prawdę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 01.01.2004 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2004 Warto, nawet jakby nie było powłoki. Szkło zawsze jest lepsze od pleksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 02.01.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2004 Witam, Tańsza wersja wykonana z jakieś pleksy a droższa jest szklana z warstwą Ravak Antikalk. Czy warto inwestować w takie wynalazki (koszt parawanu szklanego 1000 zł)? Sprawdza sie takie zabezpieczenie przed kamienie w rzeczywistości? Wg uletek reklamowych to rewelacja ale jak jest na prawdę? pozdrawiam Mam kabinę Artweger z taką powłoką. Powoduje ona, że woda spływa strumykami od razu po ściance, a nie osadza się i nie przysycha na szybie. Wystarczy tylko pamiętać aby po kąpieli spłukać ścianki czystą wodą i już. Bo inaczej jak pozostanie mydlany osad to i powłoka nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.01.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Ta powłoka działała u mnie przez parę miesięcy, potem czyszcząc oryginalnym płynami Ravaka chyba zniknęła. Teraz zawsze po myciu stosuję powłokę uzupełniającą też Ravaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 03.02.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Ta powłoka działała u mnie przez parę miesięcy, potem czyszcząc oryginalnym płynami Ravaka chyba zniknęła. Teraz zawsze po myciu stosuję powłokę uzupełniającą też Ravaka. A masz kabinę Ravak-a? Zastanawiam się, czy tego środka można użyć również do mojej kabiny (Artweger z powłoką)...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.02.2004 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Kabina też jest ravaka. Myślę, że spokojnie możesz używać tych środków, ale najlepiej zapytaj sprzedawcę (jak będzie Ci się chciało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts