Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dach - porównanie kosztów

szwarcu

Recommended Posts

malka,

dokładnie taki miałem zamysł gdy zadawałem pytanie na samym początku - porównanie przy użyciu dokładnie tych samych materiałów.

Ja zaczynam dopiero interesować się tematami związanymi z budowaniem tak więc być może dla takiego zaawansowanego użytkownika jak Ty, moje pytania zdają się banalne, dla mnie - niekoniecznie.

Ja zaczynam dopiero interesować się tematami związanymi z budowaniem tak więc być może dla takiego zaawansowanego użytkownika jak Ty, moje pytania zdają się banalne, dla mnie - niekoniecznie.

Masz racje, czytaj, pytaj :wink: Ja gdybym to robił na Twoim etapie, budowałbym dom z dachem dwuspadowym :wink: W budowlanej rzeczywistości, nawet już argument o ładniejszym wyglądzie domu z dachem kopertowym przestał mieć znaczenie :-? Oczywiście jeżeli masz dużo środków to czemu :wink:

Witam

Ja mam wycenę z hurtowni za całość materiałów na dach dwuspadowy około 240m2 i wyszło mi 22tys. zł dachówkę, 4 okna połaciowe, rynny, folie podsumowując wszystko co jest potrzebne. 8tys. koszt więźby i 20tys robocizna co w sumie daje 50tys. Jestem umówiony z jedną ekipą na stan surowy otwarty z dachem i te 20tys. zł jest kwotą jaką płacę po wykonaniu dachu więc może ona nie odpowiadać ceną rynkowym

malka,

dokładnie taki miałem zamysł gdy zadawałem pytanie na samym początku - porównanie przy użyciu dokładnie tych samych materiałów.

.

no to Ci piszę , ze przy użyciu tych samych materiałów dach dwuspadowy wyjdzie taniej :roll:

maszz świetną cenę da Fakro :D

Ulżyło mi, że kupiłem inne :D

dlaczego :o

Bo zapłaciłem 5 razy mniej :D (zakładając, że to cena za sztukę, czego wcześniej nie zauważyłem)

myślę ze to cena za całość

- okna Fakro 78x140 4 szt w tym 1szt łazienkowe 4700

czyli 4 sztuki , ja wycenę z fakro na ten rozmiar okna, miałam ok 1100 zł za okno,+ kołnierz - dlatego nie mam okien tej firmy

maszz świetną cenę da Fakro :D

Ulżyło mi, że kupiłem inne :D

dlaczego :o

Bo zapłaciłem 5 razy mniej :D (zakładając, że to cena za sztukę, czego wcześniej nie zauważyłem)

myślę ze to cena za całość

- okna Fakro 78x140 4 szt w tym 1szt łazienkowe 4700

czyli 4 sztuki , ja wycenę z fakro na ten rozmiar okna, miałam ok 1100 zł za okno,+ kołnierz - dlatego nie mam okien tej firmy

Miałem na myśli, że wcześniej się pomyliłem. Ja kupowałem Optilight i z kołnierzem to było coś ponad 700zł.