KiR 30.05.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Kochani czy ktoś buduje, zbudował, zamierza zbudować dom parterowy wg. projektu DM 26 pracownii Bauherr (na innej stronie występuje pod nazwą PDJ-1125)? http://www.dom-parterowy.pl/informacje.php?kategoria=dm&id=dm26 http://www.e-projektydomow.pl/projekt/dom_wolnostojacy/budynek_parterowy/DM-26/PDJ-1125.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 08.06.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Nikogo ten dom nie zainteresował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter68 20.07.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Właśnie zaczynamy budowę DM26. Projekt prawie nie zmieniony. Dawno nie zaglądałem na forum dlatego tak pozno odpowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 09.09.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Właśnie kupiłem ten projekt. jestem na etapie delikatnych przeróbek (powiększenie łazienki i troche większe okna)- mam nadzieję juz za chwilę złożyć prośbę o pozwolenie na budowę. Jeśli możecei podzielić się jakimiś doświadczeniami z budowy - chętnie przyjme wszystkie informacje Gdybyście mieli stan surowy to z ogromną chęcią wprosiłbym się na krótką wizytę (chociaż z zewnątrz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 14.09.2009 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 My jeszcze nie kupiliśmy projektu, chociaż na 100% jesteśmy zdecydowani.Też miałąm nadzieję, że już ktoś jest w trakcie budowy. Perca a z czego będziecie budowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 15.09.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 To jeszcze zagadka - sam nie wiem. W tym roku chcę postawić tylko fundament. Przez zimę będę się zastanawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 11.10.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Daj znać ile kosztował Cię fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagusia 11.10.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Przyznam szczerze, że zainteresowałam sie tym projektem. Szukam domu parterowego z dość dużymi sypialniami. Wkrótce ma wyjść nowy projekt dom w dolinie http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1586&IdKolekcji=&dzial_s=wkrotce&nr=6 i uważam, że jest dość ciekawy. Na ten moment podoba mi się Dom w Zaciszu (też z muratora) i Renia http://www.extradom.pl/StronaProjektu.aspx?projektID=4594. Ale ten domek dał mi coś do myślenia... hehe i o 1 problem więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 23.11.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Mam już wszystkie papierki Humus zebrany, paliki wbite przez geodetę - za tydzień zaczynam kręcić zbrojenie do fundamentu. Jeżeli pogoda pozwoli to za dwa tygodnie będą stały fundamenty. Już nie mogę się doczekać tego pierwszego rzutu okiem na chałupę - czy aby nie za wielka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 16.03.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 U mnie ściany już stoją. W przyszłym tygodniu zaczynam dach. Pierwsze wrażenie -> myślałem, że będzie większy, wygląda na jakiś taki mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagusia 16.03.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 jak cenowo wychodzi ten domek? Jeśli mogłabym prosić to prześlijcie mi rzut z wymiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 18.03.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Projektu szukaj na stronie http://www.dom-parterowy.pl/ - ten, o którym mowa ma symbol DM26 Jak do tej pory wydałem fundament - 38 ściany - 29 więźbę dopiero zaczynam i przewiduję 15 a reszta - życie pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aarekk 24.04.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Także zdecydowaliśmy się na DM 26 i mamy wiele pytań Czy ktoś zmieniał projekt pod dachówkę ceramiczną i robił strop (stryszek). Jak bardzo zmienia to projekt i koszty?Właśnie, czy ktoś dysponuje kosztorysem? Będziemy wdzięczni za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 12.05.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Pokrycie dachu zostawiłem w blachodachówce, stryszek i owszem jest. Dodatkowo zrobiłem jeszcze kilka małych przeróbek Kosztorys możesz dostać z pracowni, ale jak dla mnie to trochę słaby. Prowadzę swoje własne zapisy w excelu, w razie czego służę radą. Obecnie mam stan surowy otwarty i jak na razie moim zdaniem największy błąd projektu to brak niskiej scianki kolankowej. Na projekcie tego nie widać, ale dach kończy się na wysokości okien i zabiera sporo światła (zacienia okna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 05.10.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam, U mnie już hydraulika połozona, elektryka również. Zaczynam tynkować wewnętrzne ściany i takie tam sprawy wykończeniowe. Prawdą jest to co mówią doświadczeni budowlańcy - wydatki dopiero się zaczynają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts