Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Manuela-domek Adamskiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To tez był mój faworyt w trakcie wyboru projektu, ale ciut strony świata mi nie pasowały. Po za tym super! Moi sąsiedzi po lewicy budują identyczny. A drugi widziałam za Przodkowem z niebieskim dachem..super.

Zyczę szybkiego zamieszkania i nie słuchaj tych diabełków...co szepcą o pasach.... :lol: jak coś służę białym kitlem z długimiiiiiiiiii rękawami :wink:

Pozdrawiam

Groszek

Hehe krzywy :-)

Kolega z pracy jak zobaczyl zdjecia to takze od razu stwierdzil ze domek mi sie obsuwa w prawa strone. Ja na to stwierdzilem ze po prostu byl ciezki, pracowity dzien, a na zakonczenie "przeczytalismy kilka ksiazek" i dopiero wtedy zaczalem robic zdjecia ;-) No i wyszlo jak wyszlo. Mam nadzieje ze przyjedziecie jak bede te podporki stawial i wspomozecie. W koncu troszke chatka wazy.

Kodi: na dzialkach wydzielonych przez pewnego rolnika (23sztuki) stoja 3 domki w stanie surowym otwartym. Co do kosztow dachu niestety bylo tego sporo, ale nie zaluje. Mielismy naprawde dobrego wykonawce - wspominanego tutaj czesto p. Dejka. Gdyby nie on i jego ekipa wole nie myslec co by wyszlo z tego domu po pewnej pomyslowej ekipie murarzy. Tfu, ciagle mnie reka swierzbi jak o nich pomysle.

Dzieki adamski za zdjęcia. Przerwałeś naszą rodzinną, niekończącą się dyskusję na temat koloru dachówki w Manelci. czerwona jest naprawdę O.K. Nasze fundamenty robili jak pod pałac kultury ze względu na fakt, iż sąsiad pomylił działki i zaczął kopać na naszej. Kopał pod piwnice a Manuelka jej nie ma. Nawet nie wiecie jak przedrożył naszą budowę. Fundamenty są wzmocnione na maksa, ale po co o tym pisać. Kopać nie na swojej działce TO JEST DOPIERO SPRAWA, TO SIĘ NIKOMU NIE ZDARZA, to jest jescze bardziej niewiarygodne niż przechylona Mania. A my to przezyliśmy. Jeśli komuś zdarzy się coś takiego, służę pomocą w dochodzeniu swoich praw, ale sądzę, że nikomu

Pozdrawiam

Szanelka

• 2 weeks później...

Ku naszemu zdziwieniu zauważylismy, że 2 ulice dalej stoi dom taki, jak nasz. Nikt nie wie, jak mogliśmy to pominąć). Wykumaliśmy więc właścicieli, bo przecież wejść trzeba, mimo że wpakowaliśmy się już do 3 Manuelek w okolicy i doskonale wiemy jak to "na żywca" wygląda. Idziemy, a tam sława sław ( w okolicy) w dziedzinie "dachowców" rozlicza się z inwestorem. No więc gadu gadu ( oczywiście po rozliczeniach i grzecznoścoiwych...czy można...?) a ten dachowiec mówi tak:" pani, ja tych manuelów w tym roku pińć robiłem. Za darmo te projekty rozdają, czy co, że tak wiara powariowała?". Wkurzyłam się chwilowo, bo myślałam, że taki wyjątkowy ten nasz domek i zapytałam: panie, gdzie te domy. Nie dał się zagiąć. Niestety. Wniosek nasuwa sie sam, Manueli jak... pieprzu. Pociesz myśl, że skoro tylu ludzi ją buduje, tzn że my TEŻ mamy dobry gust.

Pozdrawiam

Szanelko: zgadza sie - Manuela zrobila sie projektem naprawde bardzo popularnym :-) i musze powiedziec ze nie martwi mnie to. Ktos moglby powiedziec ze jego dom musi byc jedyny i niepowtarzalny. Dla mnie fakt ze ktos takze go wybral jest - jak slusznie stwierdzilas - potwierdzeniem trafnosci wyboru. Inna sprawa ze kazda z Manuelek bedzie wygladac tak jak ja wlasciciel wykonczy. Moi dekarze robili juz wczesniej inna Manuelke i stwierdzili ze domek ma to "cos" w sobie. Sasiadka - wlascicielka takze swiezo wybudowanego domku stwierdzila ze nasza Manuela bedzie najladniejszym domkiem w okolicy ;-) Zobaczymy - na tym osiedlu bedzie okolo 40 domkow. Podejrzewam ze poniewaz dzialki maja po 1000 m2 stanie na nich niejeden "dworek".

Pozdrawiam

Adamski