adamski 25.11.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 WitamNajwyzsza pora pokazac kilka zdjec z naszego domku. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=13353&q=Manuela&k=3Jak na razie tylko widok zewnetrzny, w srodku wlasnie stawiamy scianki dzialowe. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 25.11.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 O widzę Adamski, że super chałupe budujesz. Bardzo fajny projekt. Dach też super, choć tani pewnie nie był. Jakiś sąsiadów masz?CZekam na więcej zdjęć. jakieś detale. generalnie super. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 25.11.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Witam Adamski. Domek miodzio. Sirius się prezentuje znakomicie. Ale najseksowniejsza jest sama nazwa projektu - MANUELA ... Pozdrowienia B. PS. Zwracam uwage, że na zdjęciu Domek4 widać wyraźnie, że dom jest krzywo posadowiony. Kodi prawda, że jest krzywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 25.11.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Benicio - no już nie chciałem robić mu przykrości i załamki. Widać grunt mało stabilny ma, ale jak zepłnie pasami to postoi jeszcze parę lat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 25.11.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Tak, ja bym zdecydowanie spiął pasami. Można też pomyśleć o takich podpórkach drewnianych z boku. zawsze to troche lepiej. Ale już kończe, bo się Adamski załamie . Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 25.11.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 To tez był mój faworyt w trakcie wyboru projektu, ale ciut strony świata mi nie pasowały. Po za tym super! Moi sąsiedzi po lewicy budują identyczny. A drugi widziałam za Przodkowem z niebieskim dachem..super. Zyczę szybkiego zamieszkania i nie słuchaj tych diabełków...co szepcą o pasach.... jak coś służę białym kitlem z długimiiiiiiiiii rękawami Pozdrawiam Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 25.11.2003 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Hehe krzywy Kolega z pracy jak zobaczyl zdjecia to takze od razu stwierdzil ze domek mi sie obsuwa w prawa strone. Ja na to stwierdzilem ze po prostu byl ciezki, pracowity dzien, a na zakonczenie "przeczytalismy kilka ksiazek" i dopiero wtedy zaczalem robic zdjecia No i wyszlo jak wyszlo. Mam nadzieje ze przyjedziecie jak bede te podporki stawial i wspomozecie. W koncu troszke chatka wazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 25.11.2003 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Oj waży , waży. Kiedyś próbowąłem to policzyć, ale się pogubiłem. Jak się weźmie te wszystkie materiały budowalne, ten piach, żwir, cement to głowa boli ile to waży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 25.11.2003 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Kodi: na dzialkach wydzielonych przez pewnego rolnika (23sztuki) stoja 3 domki w stanie surowym otwartym. Co do kosztow dachu niestety bylo tego sporo, ale nie zaluje. Mielismy naprawde dobrego wykonawce - wspominanego tutaj czesto p. Dejka. Gdyby nie on i jego ekipa wole nie myslec co by wyszlo z tego domu po pewnej pomyslowej ekipie murarzy. Tfu, ciagle mnie reka swierzbi jak o nich pomysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 25.11.2003 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Ale fajne! Tak krzywo posadowionego domu to ja jeszcze nie widziałam! Bardzo lubię ten projekt. Fajna chałupka. Tylko szkoda, że Ci będzie kubek z kawą zjeżdżał po stole, jak tak krzywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 25.11.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Witam, Adamski - nie martw sie osiadaniem swojego domu. Po spotkaniu grupy Trojmiejskiej wzmocnieni "piwem z kija" pojedziemy cala grupa i wyprostujemy Manuele Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanelka 25.11.2003 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Dzieki adamski za zdjęcia. Przerwałeś naszą rodzinną, niekończącą się dyskusję na temat koloru dachówki w Manelci. czerwona jest naprawdę O.K. Nasze fundamenty robili jak pod pałac kultury ze względu na fakt, iż sąsiad pomylił działki i zaczął kopać na naszej. Kopał pod piwnice a Manuelka jej nie ma. Nawet nie wiecie jak przedrożył naszą budowę. Fundamenty są wzmocnione na maksa, ale po co o tym pisać. Kopać nie na swojej działce TO JEST DOPIERO SPRAWA, TO SIĘ NIKOMU NIE ZDARZA, to jest jescze bardziej niewiarygodne niż przechylona Mania. A my to przezyliśmy. Jeśli komuś zdarzy się coś takiego, służę pomocą w dochodzeniu swoich praw, ale sądzę, że nikomuPozdrawiamSzanelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 04.12.2003 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Przez przypadek trafilem na Onecie na inna Manuelke - http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=8643&q=nasz%20domek%20i%20my&k=2 PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanelka 04.12.2003 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Ku naszemu zdziwieniu zauważylismy, że 2 ulice dalej stoi dom taki, jak nasz. Nikt nie wie, jak mogliśmy to pominąć). Wykumaliśmy więc właścicieli, bo przecież wejść trzeba, mimo że wpakowaliśmy się już do 3 Manuelek w okolicy i doskonale wiemy jak to "na żywca" wygląda. Idziemy, a tam sława sław ( w okolicy) w dziedzinie "dachowców" rozlicza się z inwestorem. No więc gadu gadu ( oczywiście po rozliczeniach i grzecznoścoiwych...czy można...?) a ten dachowiec mówi tak:" pani, ja tych manuelów w tym roku pińć robiłem. Za darmo te projekty rozdają, czy co, że tak wiara powariowała?". Wkurzyłam się chwilowo, bo myślałam, że taki wyjątkowy ten nasz domek i zapytałam: panie, gdzie te domy. Nie dał się zagiąć. Niestety. Wniosek nasuwa sie sam, Manueli jak... pieprzu. Pociesz myśl, że skoro tylu ludzi ją buduje, tzn że my TEŻ mamy dobry gust.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 05.12.2003 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Szanelko: zgadza sie - Manuela zrobila sie projektem naprawde bardzo popularnym i musze powiedziec ze nie martwi mnie to. Ktos moglby powiedziec ze jego dom musi byc jedyny i niepowtarzalny. Dla mnie fakt ze ktos takze go wybral jest - jak slusznie stwierdzilas - potwierdzeniem trafnosci wyboru. Inna sprawa ze kazda z Manuelek bedzie wygladac tak jak ja wlasciciel wykonczy. Moi dekarze robili juz wczesniej inna Manuelke i stwierdzili ze domek ma to "cos" w sobie. Sasiadka - wlascicielka takze swiezo wybudowanego domku stwierdzila ze nasza Manuela bedzie najladniejszym domkiem w okolicy Zobaczymy - na tym osiedlu bedzie okolo 40 domkow. Podejrzewam ze poniewaz dzialki maja po 1000 m2 stanie na nich niejeden "dworek". Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 09.12.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Ta Manuela powyzej , ktora znalazles w onet.pl to nasze dzieciatkoa gdzie budujesz ?Grzegorz i Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 09.12.2003 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Hej W onecie wpisalem uwage od siebie ze te zdjecia cosik mi przypominaja Buduje w Rokitkach k. Tczewa - woj. pomorskie. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 09.12.2003 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 xpres: prosze zdradz skad te zdjecia wykonczonej kuchni - szukam pomyslow do swojego domku i pare takich zdjec na pewno by sie przydalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 09.12.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Tak naprawde takze szukam, jak przyjde, to wieczorem wysle Tobie te strony z niemieckich portali pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 09.12.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Te strony z ktorych ja bralem zdjecia to: http://www.zuhause3.de http://www.bauen.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts