Kon111 18.06.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 (...) Wydaje się być kupą cegieł a nie ładnym domkiem.(..) Ja myślę, że na razie oglądając takie zdjęcia, trzeba przede wszystkim używać wyobraźni, a nie oczu. Ważny jest efekt końcowy. Każdemu cos tam w trakcie budowy nie wyjdzie tak jak chciał, o czyms zapomni i potem juz nie bedzie można tego poprawić - i tu pole do popisu dla naszych małżonek - jakieś pnącza, krzewy, donice lub inne eksponaty mogą wiele poprawić w nieefektownej bądż nawet zepsutej elewacji. My mamy odwalić tylko czarną robotę przez rok dwa - upiekszanie zacznie sie potem i już nigdy nie skończy (tak jak nie skończy sie nigdy kasa na to płynąca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 20.06.2004 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Witam Wszystkich. Jestem nowym forumowiczem ale z prawie skonczoną Manuelą. W zeszłym tygodniu ekipa skonczyła elewację. W najbliższym czasie postaram się pochwalić zdjęciami. A tak przy okazji, dom Adamskiego wydaje się dziwny bo ma podniesiony dach. A to od razu zmienia wygląd i ten domek wydaje się jakiś taki inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 21.06.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Zgodnie z zapowiedzią. To są zdjęcia z zeszłego roku. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=22964&q=manuela&k=5Aktualne już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 28.06.2004 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Witam wszystkich Aż mi wstyd że nie odpowiadałem na te wszystkie wypowiedzi. Niestety ostatnio dużo sie działo na budowie i w pracy i nie było kiedy zajrzeć na forum. Ale do rzeczy ... Zdjęcia w galerii są już zdeczko nieaktualne. Kon111: dzięki za pomoc w wytłumaczeniu sytuacji z okienkami. Rzeczywiście w stosunku do oryginalnego projektu zrobilismy trochę zmian. Zależało nam obojgu (żonie i mi) na jasnym przestronnym wnętrzu, dlatego też nigdzie nie zmniejszaliśmy okien, a nawet kilka dodaliśmy. Poniżej komentarz do wypowiedzi Kona111: "zdj. nr 1 - okno w salonie b/z, okno w sypialni na górze też, kuchnia - połaczone dwa okna w jedno. " Kuchnia robiona jest na zamówienie, tak więc nie ma problemu z ustawnością. zdj. nr 2 - gabinet okno b/z hol na górze też, na górze dodane okno w małej sypialni. Po podniesieniu ściany kolankowej pokoje na górze są naprawdę fajnej wielkości i dodanie 2 okien (w pralni i w pokoju) spowodowało jeszcze ich optyczne zwiększenie. zdj. nr 6 - w garażu jedno wieksze zamiast dwóch małych i bez zmian w pom. gospodarczym, góra liczba okien dużych sie zgadza ale chyba jedno z nich wchodzi juz do pralni chyba, że Adamski nie stawiał ścianki g-k i ma salon kąpielowy - teraz nie pamietam czy o tym pisał, no i to maleńkie cudo za kominem - kilka razy już to widziałem, w ten sposób załatwił dostep do komina, ma w związku z tym dostępny stryszek, w projekcie jest on nie dostępny - ale łatwo można go zaadaptować, potrzebne sa wtedy składane schody strychowe. Górna łazienka jest zmodyfikowana dokładnie tak jak napisał Kon111 - są tylko 2 niskie (wys. 1m) ścianki przesunięte względem siebie i oddzielające część czystą od brudnej. Co do wyłazu dachowego to wydaje mi się elementem lepszym niż drabina na dachu i biegający po dachu kominiarz. No i to by było na tyle, moim zdaniem wszystko OK, zobaczymy co powie Adamski - dokładnie powiem OK Nina: niestety to mój pierwszy domek i nie byłem w stanie dopilnować wszystkich wybryków moich murarzy. Wrrr, aż mnie coś trafia jak o nich pomyślę. Na części zdjęć rzeczywiście są zastawione okna bloczkami i dodatkowo zabite deskami. Postaram się zrobić kilka nowych zdjęć bez tych bloczków za to z okienkami. Mając: rzeczywiście mamy podniesiony dach. Na plus swojego domku mogę tylko powiedzieć że ukształtowanie terenu powoduje że to podniesienie ścianki nie rzuca się tak w oczy. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 28.06.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Cześć Nie mogę się doczekać Twoich nowych zdjęć... PS. Ja z Małżonkiem też stawiamy swój pierwszy dom i nasi murarze nie czynią wybryków To nie od pilnowania jest zależne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 28.06.2004 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Cześć Nie mogę się doczekać Twoich nowych zdjęć... PS. Ja z Małżonkiem też stawiamy swój pierwszy dom i nasi murarze nie czynią wybryków To nie od pilnowania jest zależne. Niestety, nie tak do końca Kiedyś byłem bardziej ufny, nie umiałem się targować, ... Teraz te czasy minęły. Podejrzewam że gdybym teraz miał się budować wyglądałoby to inaczej. Po pierwsze jakość wykonania, później kwestia targowania ceny. Na początku było odwrotnie, murarza szukaliśmy patrząc na cenę. Do wylania stropu było ok. Później po przerwie zaczęli obchodzić imieniny wszystkich świętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj 20.07.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 cześć wczoraj znalazłem wasze forum ja też mam zamiar wybudować manuelę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 02.11.2004 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Witam Zima się zbliża. Lada dzień zamieszkamy w domku. Wrzuciłem do galerii (link na dole) kilka zdjęć aktualnego wyglądu domu. W środku trwają prace, tak więc pozwólcie że zdjęcia ze środka będą później Pozdrowionka Adamski http://foto.onet.pl/upload/43/78/_359385_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/30/47/_359386_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/32/45/_359388_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 19.11.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Domek jest pyszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 01.02.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 no kolego Adamski prosze nie pracowac tyle tylko pokazac co tam tak ladnie i duzo budujecie dziekujemy maneulowicze i inne fany pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 01.02.2005 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Hehehehe Czuję się przywołany do porządku. Oki doki postaram się wziąć aparat z pracy (niestety praca się zmieniła i aparat też ) i cosik z wnętrza pstryknąć. Nie jest to co prawda docelowe wykończenie ale już niedaleko. Pozdrowionka Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mit 03.02.2005 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Czesc, ile kosztowala Manuela?Bardzo ladny projekt, jakie sa koszty, najlepiej moze stanu wykonczonego bez umeblowania w srodku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 03.02.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Czesc, ile kosztowala Manuela? Bardzo ladny projekt, jakie sa koszty, najlepiej moze stanu wykonczonego bez umeblowania w srodku... Lekko licząc 300 tysięcy PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mit 03.02.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Dzieki za odpowiedz, a co sie w tych 300 tys pln zawiera? Dom pod klucz z instalacjami? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 04.02.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Dzieki za odpowiedz, a co sie w tych 300 tys pln zawiera? Dom pod klucz z instalacjami? Pzdr Dokładnie to, co przeczytasz w Naszym dzienniku budowy. Zapraszam do lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mit 05.02.2005 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Myslalem, ze macie moze zbiorcze krotkie zestawienie, bo dziennik czytam, ale z braku czasu nie moglem poddodawac tych wszystkich waszych wydatkow. Przeslijcie jesli mozna. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 16.02.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 świetnie!!! gratulki podoba mi sie ......... czekam na zdjecia wnetrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts