sebass 30.05.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam, jestem przed zakupem domu i mam problem z nadbudówka na owej nieruchomości. Potrzebuje porady co mam zrobić gdyż dom który chce kupić jest z lat 60-tych i w 2002 roku została zrobiona nadbudówka oraz wymieniony dach i wszystko by było OK, ale co się okazuje:- na owy remont czyli nadbudówkę i wymianę dachu zostały wydane pozwolenia, został wydany dziennik budowy i wszystko zostało zrobione przez firmę, którą prowadził kierownik budowy- który niestety w między czasie zmarł i owy dziennik budowy zaginał. Budowa w sensie formalnym nie została zakończona, gdyż nie zostały dostarczone dokumenty i tak to stoi do dziś. Oczywiście wszystko zostało dokończone i otynkowane.Więc teraz nasuwa się kilka pytań: - co mam zrobić?- czy owa nadbudówka jest legalna?- czy inspektor nadzoru budowlanego ma prawo zamknąć budynek lub ewentualnie dać mi karę za samowolkę budowlą?- gdzie się udać by to zalegalizować? Nie wiem co mam zrobić? Dom formalnie w papierach ma 104 m2 po zrobieniu nadbudówki 2-gie tyle? Bardzo proszę o pomoc i podpowiedź czy warte jest to zachodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 30.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Chyba cię ratuje budownictwo tam będą wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts