anetina 16.06.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 mam 30 lat (4 lata po ślubie) i za 2 m-ce pojawi sie pierwsze dziecko. U nas to ja przez 2 lata zwlekałam z zajściem w ciążę, bo trzeba skonczyc budowę, bo może nowy samochód, a może jeszcze troche popracować i zarobić i odłożyć i tak w kółko. Zawsze było jakieś ale ... Z autopsji widzę, że nigdy nie będzie odpowiedniego momentu na dziecko, bo zawsze jeszcze będzie coś do zrobienia. i tak ja włąśnie postępuję a bo budowa a bo praca męża a bo szkoła inwestorka z inwestorkiem nie było problemu - od planów do dzieła i w pierwszym cyklu zaskoczył a teraz .... zdecydować się nie mogę chyba czekam na dywanik przed kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 15.07.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 To ze mnie staruszka . Urodziłam pierwsze dziecko jak miałam 34 lata. Tak późno dlatego, że swojego męża poznałam jak miałam 30 lat. Dzieciątko planowane, udało się za 2 razem . Wyszło jakoś tak, że zapoczatkowaliśmy baby boom wśród znajomych (wszyscy po 30-stce i do niedawna bezdzietni) - jednej parze urodziła się córcia pół roku po naszym Mikrusie, druga para właśnie w ciąży, trzecia adoptowała malucha (ale u nich od dawna było wiadomo, że nie będa mogli mieć dziecka - ich wiek nie miał żadnego znaczenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 15.07.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 I - 32 II - 34 Z pierwszym starań było przez 2,5 roku - nikomu nie życzę. Drugie wpadka i na całe szczęście, bo pewnie nie zdecydowałabym się na drugie, a tak mają się z kim bawić Czy w dobrym czasie ? Dla mnie W NAJLEPSZYM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 15.07.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 I-- 27 lat (najslodszy,najukochanszy,najpiekniejszy Dawidzio) II-- w planach.na razie jak pisala amor: ....2 lata zwlekałam z zajściem w ciążę, bo trzeba skonczyc budowę, bo może nowy samochód, a może jeszcze troche popracować i zarobić i odłożyć i tak w kółko. Zawsze było jakieś ale ... tak jest teraz u nas.marze o coreczce.ale jak juz zjade do Polski...jak zobacze dwie kreski to sie rozplacze ze szczescia za pol roku stuknie mi 30.zegar tyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 19.07.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Inną ważną przyczyną jest zmiana podejścia przez społeczeństwa do samego problemu niepłodności – wyższy stopień świadomości i poprzez to wcześniejsze zgłaszanie się par małżeńskich do lekarza. co to za wyższa świadomość, która decyduje o odwlekaniu posiadania potomstwa w bliżej nieokreśloną przyszłość przy wiedzy o zagrożeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Coffe ty się już nie zastanawiaj tylko bierz się za dzieci !Chałupkę masz piękną ,tarasik miodzio ,fajnie byłoby widzieć na nim raczkujące bąble.Pierwsze dziecko urodziłam mając 27.na drugie musiałam 6 lat poczekać .Teraz uważam ,że powinnam urodzić odrobinę wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.07.2009 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Coffee, nie ma nad czym myśleć - to doskonały wiek na urodzenie zdrowego dzieciaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadia091205 22.07.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 1 - 26 LAT 2 - w planach ( mam obecnie 30 lat ) coffee82 nie wiem czy nie jesteśmy z sąsiednich miejscowości , czy mieszkasz blisko Bielska - Białej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadia091205 22.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Oj już doczytałam się w Twoim dzienniku, że to okolice Międzybrodzia. Te Zaporę to znam na pamięc ile czasu się tam spędziło Teraz trochę rzadziej tam bywam choc mieszkam wciąż niedaleko 10- 12 km dalej. Pozdrawiam wszystkich z tych pięknych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabi74 13.08.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 1- 26 lat, 2- w planach ( a mam 35...)... ale budowa.... Tak serio to w przyszłym życiu planuję : 1 - 20 2- 23 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 17.08.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Urodziłam synka tuż przed swoimi 31 urodzinami. I to by najlepszy czas dla mnie. Gdybym jeszcze czekała pewnie mialabym olbrzymie problemy, ponieważ tuż po urodzeniu młodego powaznie zachorowalam. A tak, dziecko urodzilam i dalo mi ono siłę do walki z chorobą. Na drugie meleństwo świadomie się nie zdecydujemy (małżonek panikuje przy probie rozmowy:)), ale czasem myślę, ze przeciez wpadki się zdarzają. Tyle, że wkrótce skonczę 35 lat, małż już po 40. Słowem trzeba bylo szybciej zacząć starać się o dzieciątka... byloby więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heja 15.09.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 tez sie balam zajsc w ciaze - jak juz zaszlam, to nagle wszystko zobaczylam w innym swietle, zobaczylam, ze to najlepszy moment... tylko potem poronilam, w sumie 3 razy. probuje dalej. mam 29 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarthaB 18.11.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 28 lat. Ale to nie była pierwsza ciąża.Syn ma 9 miesięcy, a ja już bym chyba chciała drugie (przeprowadzka za 2 tygodnie, więc....)heja - głowa do góry, na pewno się uda, trzeba tylko być dobrej myśli (wiem coś o tym, choć z tymi dobrymi myślami u mnie bywało różnie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 18.11.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 pierwsze 22 lata (no prawie 23 ) drugie 26 trzecie 29 więcej nie planuję- mam już wszystkich w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 18.11.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Pierwsze i jedyne w wieku 34 lat.Mąż 44lata.Miałam duże kłopoty z zajściem w ciążę i jej utrzymaniem.Żałuję że nie mam więcej dzieci.Jednak chyba lepiej rodzić przed 30stką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertos 19.11.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Żona ma 24, ja 25, w przyszłym roku zabieramy się do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 19.11.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 ja - 32 lata, mąż - 35 lat, dzieci - 0, koty -3 i tak jak w życiu codziennym żyję chwilą, nie martwię się na zapas, nic nie planuję, idę na żywioł i nie wiem co to praktyczność, tak mąż jest moim przeciwieństwem - poukładany, zaplanowany, rozważny, ale to On już od kilku ładnych lat chce dziecko, a ja nie potrafię się zdecydować i wyliczam wszystkie przeciw (nie dziecka, ale chwili) z aptekarską dokładnością i znowu starania przełożyliśmy na wakacje przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 19.11.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Pierwsze i mam nadzieję, że niejedyne w wieku 35 lat. Starania o dziecko trwały 2 miesiące, a w ciąży czułam się o niebo lepiej niż bez niej. Wcześniej nie wyobrażałam sobie bycia matką. Dorastanie do macierzyństwa trwało u mnie dłużej ale warto było poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 19.11.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Nigdy nie jest dobry czas i .... zawsze jest dobry czas U mnie I córa - 27 lat, druga - 31.Nie było łatwo - zwłaszcza z drugą ciążą, bo bałam się wypaść z obiegu (jestem na swoim, pracuję w usługach) - i to był argument za "nigdy", ale dzieciaki to największe szczęście jakie mamy (i potwierdzają to nawet najwięksi zatwardziali zwolennicy życia bez dzieci, jeśli tylko dziecko im się "przytrafi") - to jest argument za "zawsze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Pierwszy syn 25 lat, drugi 28- zaplanowane i wyczekane. Ja bardzo chciałam mieć dzieci już wcześniej, ale jakoś tak mój przyszły małżonek niekoniecznie. (Z perspektywy myślę, że miał rację) No i bliźniaki- wpadka w wieku 34 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts