Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kolejnosc prac remontowych- prosze o rady

Renegart

Recommended Posts

witam

prosze o rady, zabieram sie za wykonczenie mieszkania w stanie developerskim, i nie wiem jaka jest kolejnosc prac, co na samym poczatku(drzwi? podloga? czy łazienka? kuchnia, malowanie?) to jest moj pierwszy remont (nie mam jeszcze ekipy;/) i nie wiem jak sie za to "zabrac"

dziekuje za wszystkie sugestie :)

U nas robiliśmy tak:

- elektryka

- łazienka - płytki, armatura, malowanie

- gładzie

- płytki na podłodze

- malowanie ścian

- wykładziny

- drzwi

- listwy

oczywiście po zakończeniu tych prac przystępujemy do montażu instalacji wodno-kanalizacyjnych :wink:

P.S. Wybaczcie, ale po prostu mam specyficzne poczucie humoru.

Prace, o które pytasz nie są w tym wypadku pracami remontowymi lecz wykończeniowymi. Jeżeli uda ci się znaleźć profesjonalną ekipę, która wykona wszystkie prace (co zreszta wielce zalecam) to będą wiedzieć w jakiej kolejności wykonać roboty. Gorzej jest z fachowcami dobieranymi z różnych miejsc i do różnych robót - może się to skończyć prawdziwą gehenną. Po położeniu gładzi przyjdzie elektryk i porozkuwa ściany bo akurat coś tam wyjdzie itp.

witam

prosze o rady, zabieram sie za wykonczenie mieszkania w stanie developerskim, i nie wiem jaka jest kolejnosc prac, co na samym poczatku(drzwi? podloga? czy łazienka? kuchnia, malowanie?) to jest moj pierwszy remont (nie mam jeszcze ekipy;/) i nie wiem jak sie za to "zabrac"

dziekuje za wszystkie sugestie :)

Prace podłogowe na końcu.

• 1 month później...