Renegart 30.05.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 witam prosze o rady, zabieram sie za wykonczenie mieszkania w stanie developerskim, i nie wiem jaka jest kolejnosc prac, co na samym poczatku(drzwi? podloga? czy łazienka? kuchnia, malowanie?) to jest moj pierwszy remont (nie mam jeszcze ekipy;/) i nie wiem jak sie za to "zabrac" dziekuje za wszystkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisien 30.05.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 U nas robiliśmy tak:- elektryka- łazienka - płytki, armatura, malowanie- gładzie- płytki na podłodze- malowanie ścian- wykładziny- drzwi- listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witsing 31.05.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 U nas robiliśmy tak: - elektryka - łazienka - płytki, armatura, malowanie - gładzie - płytki na podłodze - malowanie ścian - wykładziny - drzwi - listwy oczywiście po zakończeniu tych prac przystępujemy do montażu instalacji wodno-kanalizacyjnych P.S. Wybaczcie, ale po prostu mam specyficzne poczucie humoru. Prace, o które pytasz nie są w tym wypadku pracami remontowymi lecz wykończeniowymi. Jeżeli uda ci się znaleźć profesjonalną ekipę, która wykona wszystkie prace (co zreszta wielce zalecam) to będą wiedzieć w jakiej kolejności wykonać roboty. Gorzej jest z fachowcami dobieranymi z różnych miejsc i do różnych robót - może się to skończyć prawdziwą gehenną. Po położeniu gładzi przyjdzie elektryk i porozkuwa ściany bo akurat coś tam wyjdzie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.05.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 witam prosze o rady, zabieram sie za wykonczenie mieszkania w stanie developerskim, i nie wiem jaka jest kolejnosc prac, co na samym poczatku(drzwi? podloga? czy łazienka? kuchnia, malowanie?) to jest moj pierwszy remont (nie mam jeszcze ekipy;/) i nie wiem jak sie za to "zabrac" dziekuje za wszystkie sugestie Prace podłogowe na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 14.07.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 kolejność podana na początku jest prawidłowa drzwi montuje się na samym końcu po podłogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts