j-j 30.05.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Ma 6 cm, jak to obrobić?Najważniejsze dla mnie jest procentowo:1. Skuteczność (40%)2, Cena (materiał z robocizną ale jeśli coś jest na tyle proste że sam dałbym rade to tylko koszt materiału) (40%)3. estetyka (20%) a wygląda to tak: http://images40.fotosik.pl/130/ada28f86eb7dd83bmed.jpg pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 30.05.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Rzuć tynk kamyczkowy, obrób cokół blachą w kolorze blachy na dachu i powinno być ładnie i funkcjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 31.05.2009 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Co będę sam w stanie położyć?Tynk kamyczkowy dam radę sam położyć?Jeśli samemu nic raczej nie zrobię, to co może ewentualnie być najprawdopodobniej najtańsze w robociźnie? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 31.05.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 powinieneś dać radę położyć samemu. Jakiś rok temu kładliśmy z teściem taki tynk na kominku - nic trudnego. Co prawda jak się przypatrzy to widać delikatnie w kilku miejscach jakieś górki, ale jak masz to na cokole, to tam na pewno przeszkadzać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 31.05.2009 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Plan taki, że 25 cm będzie widoczne więc to trzeba otynkować. Trociu, dzieki, pocieszyłeś mnie . A opierzenie wykonam z blachy, to wydaje się najprostsze chyba, bo w zasadzie zamawiam blachę odpowiednio (tak jak chcę) powyginaną i mocuję, tyle że jak tą blache mocowac do styro, hmm. coś musze podumać pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 01.06.2009 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Dokłądnie mpoplav tak myślałem o "zetce", w styro ok 2 cm wejdę i na zewnątrz ok 3 cm wystawać będzie ale nie wiem jak tą blachę zamocować pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.06.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Dokłądnie mpoplav tak myślałem o "zetce", w styro ok 2 cm wejdę i na zewnątrz ok 3 cm wystawać będzie ale nie wiem jak tą blachę zamocować pzdrwcisnąć w styro i przykleić do cokołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 01.06.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 .. tyle że jak tą blache mocowac do styro, hmm. coś musze podumać Tytan z puszki klei wszystko Ostatnio przykleiłem kilka płytek glazury, bo mi zwykłego kleju brakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 01.06.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Faktycznie można to pianką do styro. Oki panowie, dzięki za pomoc w podjęciu decyzji . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.06.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ten cokolik to bym bardziej sfazował, i j.w. - blacha wpuszczona ile się da (przy sfazowaniu lepiej podlezie) i klejona, byle nie pianką, no i szczelne łączenie arkuszy blachy, sam silikon to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 01.06.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Brałem pod uwagę piankę do klejenia styro, ona sie mało rozpręża i pistoletem można naprawdę odpowiednio dozować, juz kleiłem tak aby nie wybrzuszało ale Barbossa jak lepiej blachy na długości łączyć (?) skoro silikon lub uszczelniacz dekarski to mało (?) bo o tym wlaśnie myślałem- uszcelniacz na wejściu blachy w styro i na połączeniu blach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts