bedziu 30.05.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam, Być może będę musiał zmienić nieco kąt pochyłości schodów drewnianych prostych, bez zabiegu. Pasowało by mi aby miały kąt 45 st. (wys 3m x dł 3m). Czy wg Was nie będą one zbyt strome? Jaki powinien być przedział pochyłości aby schody były wygodne i jednoczśnie bezpieczne? (mam 4 letnie dziecko w domu).Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 30.05.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 obowiązuje taki wzór:2h+S=60-65cmgdzie:h= wysokość stopniaS=głębokość stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 31.05.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Witam, Być może będę musiał zmienić nieco kąt pochyłości schodów drewnianych prostych, bez zabiegu. Pasowało by mi aby miały kąt 45 st. (wys 3m x dł 3m). Czy wg Was nie będą one zbyt strome? Jaki powinien być przedział pochyłości aby schody były wygodne i jednoczśnie bezpieczne? (mam 4 letnie dziecko w domu). Z góry dziękuję za pomoc. Nie wiem czy wiesz o czym piszesz - schody o pochyleniu 45 st. to takie w których szerokość stopnia jest jego wysokością - odpowiedz nasuwa się sama! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 31.05.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Zrobilem sobie tymczasowe schody budowlane z desek i maja kat okolo 45 stopni, sa strome, docelowo na pewno beda o mniejszym nachyleniu. Dobrymi wymiarami sa: s=27-29cm, h=16-17cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts