asiorpl79 30.05.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam wszystkich. Mam nietypowe pytanie odnośnie ocieplenia.Na tej ściance http://www.asiorpl.multimo.pl/strych/forum/1x.jpgplanuję powiesić telewizor LCD który by był równo ze ścianą z rigipsu. Na około LCD chciałbym dać 15cm wełny a w miejscu gdzie by był powieszony LCD zastosować coś (ocieplenie) co jest ciękie a zarazem by spełniało właściwości np. 15 cm wełny. Tylko czy cos takiego istnieje ??? Nie mam możliwości ocieplenia tej ścianki z drugiej strony Bardzo proszę o jakąś poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.05.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 a po co tyle kombinacji? jaki masz cel - co chcesz osiagnąc nie ocieplając kawałka pod plazmą? wnekę? to sie płytami k-g robi ja bym zrobiła na całej ścianie ocieplenie , na to stelaż , płyty kg i po zawodach chyba, że o cos innego Ci chodzi ... ale z Twojego wpisu nie bardzo wynika o co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.05.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 hm ... chyba chodzi ci o to, żeby telewizor był zlicowany ze ścianą ..... ja bym to zrobiła tak jak napisałam poprzednio ...płytami kg bym to wyprofilowała na płasko nie kombinując nic z ociepleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 30.05.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 (ocieplenie) co jest ciękie przepraszam ale nie mogłem sie powstrzymać...jakie jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiorpl79 30.05.2009 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 LCD musi być równo z ścianą nie może wystawać, ponieważ przy ścianie będzie otwór na schody a zarazem grubość maksymalnego ocieplenia może być 15cm wiąże się to wszystko z otworem na schody więc tam gdzie LCD nie może być więcej niż 5cm i w tym miejscu bym chciał coś zastosować aby dobrze ogrzać to miejsce. Ścianka jest cienka a za nią nic nie ma. Jest to blok spółdzielczy i niemozna ocieplać z drugiej strony. Poprawiłem troszkę zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 31.05.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 ocieplenie raczej powinno zakładać się na zewnątrz ściany - "od pola" tak że ta dyskusja jest bezprzedmiotowa raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek.K 31.05.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Czy LCD może zostać tak zabudowany? Nie wymaga wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiorpl79 31.05.2009 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 mpoplaw Czy możesz podać dokładne nazwy tych ociepleń bo narazie szukałem na allegro i nic nie znalazłem beton44 Nie ma innej możliwości jak tylko ocieplenie od środka. Jeżeli by tylko taka była to na pewno bym nie zawracał głowy. W niektórych spółdzielniach mieszkaniowych nie da się pewnych spraw przeskoczyć węc szukam jakiegoś rozwiązania. Irek.K LCD pewnie musi mieć jakąś wentylację. Chcę uzyskać podobny efekt jak na zdjęciach w tej aukcji http://www.allegro.pl/item645669684_plytki_elewacyne_klinkierowe_scienne_ceglane.html więc myślę że jako taka wentylacja będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts