Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nietypowe ocieplnie - czy jest coś takiego ... ?

Recommended Posts

Witam wszystkich. Mam nietypowe pytanie odnośnie ocieplenia.

Na tej ściance

http://www.asiorpl.multimo.pl/strych/forum/1x.jpg

planuję powiesić telewizor LCD który by był równo ze ścianą z rigipsu. Na około LCD chciałbym dać 15cm wełny a w miejscu gdzie by był powieszony LCD zastosować coś (ocieplenie) co jest ciękie a zarazem by spełniało właściwości np. 15 cm wełny. Tylko czy cos takiego istnieje ???

Nie mam możliwości ocieplenia tej ścianki z drugiej strony

Bardzo proszę o jakąś poradę

a po co tyle kombinacji? jaki masz cel - co chcesz osiagnąc nie ocieplając kawałka pod plazmą? wnekę? to sie płytami k-g robi :roll:

ja bym zrobiła na całej ścianie ocieplenie , na to stelaż , płyty kg i po zawodach :wink:

chyba, że o cos innego Ci chodzi ... ale z Twojego wpisu nie bardzo wynika o co :roll:

LCD musi być równo z ścianą nie może wystawać, ponieważ przy ścianie będzie otwór na schody a zarazem grubość maksymalnego ocieplenia może być 15cm wiąże się to wszystko z otworem na schody :( więc tam gdzie LCD nie może być więcej niż 5cm :( i w tym miejscu bym chciał coś zastosować aby dobrze ogrzać to miejsce. Ścianka jest cienka a za nią nic nie ma. Jest to blok spółdzielczy i niemozna ocieplać z drugiej strony.

Poprawiłem troszkę zdjęcie.

mpoplaw

Czy możesz podać dokładne nazwy tych ociepleń bo narazie szukałem na allegro i nic nie znalazłem :(

beton44

Nie ma innej możliwości jak tylko ocieplenie od środka. Jeżeli by tylko taka była to na pewno bym nie zawracał głowy.

W niektórych spółdzielniach mieszkaniowych nie da się pewnych spraw przeskoczyć węc szukam jakiegoś rozwiązania.

Irek.K

LCD pewnie musi mieć jakąś wentylację.

Chcę uzyskać podobny efekt jak na zdjęciach w tej aukcji

http://www.allegro.pl/item645669684_plytki_elewacyne_klinkierowe_scienne_ceglane.html

więc myślę że jako taka wentylacja będzie.