Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchnia do 15 tys - gdzie w Warszawie

Miri83

Recommended Posts

moja kuchnia ma ok 6 m bieżących zabudowy, forniry chciałabym z palisandru

naturalnego, półmat, o wykończeniach, uchwytach i co w szafkach mogłabym się

rozpisać - ale chciałbym wszystko ze średniej półki. Blat to konglomerat czarny.

Czy znacie solidne firmy z Warszawy i okolic, które za tą cenę byłyby w stanie

wykonać taką kuchnię?

będę wdzięczna za kontakty. Może być też na priv.

rozpisać - ale chciałbym wszystko ze średniej półki. Blat to konglomerat czarny.

wykonać taką kuchnię?

W Wwie chyba będzie ciężko, my robiliśmy w fabryce w Augustowie mogę polecić, maja biuro handlowe w w-wie http://metromeble.pl/

projektantka tez była z Augustowa która z nimi współpracuje,mogę dać namiary na priva jakby co. Odległość nie ma tu znaczenia,handlowiec jest w W-wie wszystko da się zrobić zdalnie potem tylko przywożą i montują.

wykonać taką kuchnię?

Witam!

Możesz mieć problem ze znalezieniem firm, które za takie pieniążki zrealizują takie zamówienie. Sam blat będzie kosztował ok 5-7 tyś. zł. Fronty z forniru egzotycznego też nie są tanie a Twoja kuchnia też nie jest mała.

Uważaj też na to co ewentualnie zostanie zaproponowane jako wyposażenie kuchni tzn. szyflady ( prowadnica rolkowa - odradzam, metabox - ok, tandembox Blum - najlepiej ( i najdrożej )). Poproś o potwierdzenie nazwy blatu (Rausolid i Corrian - ok) ale są też na rynku konglomeraty np. tureckie i tych nie polecam. Fronty muszą być na płycie MDF ( absolutnie nie na płycie wiórowej).

Przede wszystkim poszukaj firm nie z Warszawy np. Siedlce, Siemiatycze itp. będzie taniej.

Sam blat będzie kosztował ok 5-7 tyś. zł.

policzmy 6mb*0.6m=3,6m3

u nas blaty granitowe gr.3cm z najdroższego kamienia (czarny szwed) kosztują około 1000zł/1m2 , czyli w najgorszym wypadku 4tyś max !

Seba_x,

Podajesz cenę samego blatu, czy też z wykonaniem otworów na zlew, płytę gazową, szafkę narożną i montażem? Jeśli jest to cena za wykonanie całościowej usługi z montażem proszę o namiary.

Hm.... blat blatem chociaż faktycznie kamień jest troszkie tańszy, mi w oczy rzuciło sie to

forniry chciałabym z palisandru

naturalnego

,nie modyfikowanego a naturalnego tu są dopiero ukryte koszty... 8)

Seba 3cm gr.blatu kamiennego powoli przechodzi do lamusa niepotrzebny cięzar i koszty wystarczy 2cm + pogrubienie oczywiście w miejscach newralgicznych stosowne podklejenia coby blat nie pękł,ale to już inna bajka :wink:

Seba 3cm gr.blatu kamiennego powoli przechodzi do lamusa

eee.... no co ty , ja mam w planie blacik z "piątki" , do tego duży ćwierćwałek , bez klejenia cudowania i zatapiania wzmocnień , jak widzę moją żonę tłuczącą mięso bezpośrednio na blacie :o ...... , a jak widzę gdy ona wchodzi na ten blat żeby umyć szafki u góry lub zmienić firankę :o to jakoś nie wyobrażam sobie "2" pod jej nogami :D

>jachubach ja głównie zajmuję się naszym polskim granitem , jeśli masz jakieś rysunki tego co potrzebujesz to podeślij mi na maila , zorientuję się jaki byłby koszt .

ja mam w planie blacik z "piątki"

Uła ,to szalejesz:) ale kamień to kamień elastyczny nie jest a do tego ciężar niesamowity i trzeba mocno wzmocnić nóżki .Ja osobiście preferuje coś w tym stylu ...

http://img199.imageshack.us/img199/6576/20090609002n.jpg

2 cm kamienia podklejona płyta OSB gr.noska nieograniczona ;) a i tańczyć na blacie można i nie tylko :oops: Poza tym łatwiejszy montaż, blat można przykręcić do szafek a nie przyklejac na stałe itp..

http://img132.imageshack.us/img132/582/20090609003.jpg

Pozdrawiam

ja mam w planie blacik z "piątki"

Uła ,to szalejesz:) ale kamień to kamień elastyczny nie jest a do tego ciężar niesamowity i trzeba mocno wzmocnić nóżki .Ja osobiście preferuje coś w tym stylu ...

http://img199.imageshack.us/img199/6576/20090609002n.jpg

2 cm kamienia podklejona płyta OSB gr.noska nieograniczona ;) a i tańczyć na blacie można i nie tylko :oops: Poza tym łatwiejszy montaż, blat można przykręcić do szafek a nie przyklejac na stałe itp..

http://img132.imageshack.us/img132/582/20090609003.jpg

Pozdrawiam

w sumie całkiem ok to wygląda , ja jednak jakoś nie mam zaufania do klejenia , parapety też będę robił z piątki , jako kamieniarz mam takie "skrzywienie zawodowe" :D

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 years później...