Arctica 01.08.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 serwetki w gospodarstwie domowym... albo jakim innym oszołomie, lakier w casto lub innym budowlanym, klej to wikol zwykły wszędzie dostaniesz, w markecie i w budowlanym... jak dobrze pójdzie to nawet w kiosku... tak że nie wykręcać mi się tu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 01.08.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Cześć Meg, kope lat.............Widzę że się za decupage wzięłaś. Powodzenia to bardzo wdzięczna robota. A jak pięknie przystroisz domek. Ja bawiłam się zimą - malowałam butelki i lusterko takie z ikei przecierką i nakleiłam wyciętą z serwetki gałązką lawendy. Wyszło przepięknie (wcale się nie chwalę ale po prostu wyszło ślicznie) i teraz stoi na mojej komodzie w mojej sypialni w moim domku. O kurcze dużo tego mojego wyszło hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.08.2010 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 a możesz pokazać?? jakąś fotkę tego cuda? Arctico, wikol rozcieńczony czy zwykły? On jest biały,to nie przeszkadza? No co !!! Uczę się !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 02.08.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Postaram się znaleźć zdjęcia to oczywiście pokażę. Ja swoje kleje i lakiery kupowałam na stoisku w Leclreku i jeszcze w sklepie artystycznym na Więckowskiego. Jest też duży wybór w Empiku - całe stoisko. Serwetki kupowałam w supermarketach i wiejskich i małomiasteczkowych sklepach - można trafić na faktyczne cudeńka.Warto kupić lakier tzw. ekologiczny - nie śmierdzi. Ja niestety kupiłam taki zwykły i całe mieszkanie mi nim waniałao ale efekt oki. Co do kleju, że jest biały to się nie przejmuj, jak wysycha staje się nieprzezroczysty. Można nawet nim przeciągnąć po naklejonym wzorku i nic się złego nie stanie. Najlepiej dla pewności spróbować na jakimś skrawku od spodu albo nawet na tekurce żeby się pozbyć obaw. Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 02.08.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 mówi się: piździ jak w kieleckim i chyba się kielczanie nie obrażają, chociaż nie wiem jak sami Kielczanie z granic miasta ale "scyzoryki" z dawnego woj. kieleckiego to nie:wiggle: ładne rzeczy tu majstrujecie dziewczynki, pozazdrościć talentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.08.2010 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 No to mam........ jeszcze tylko lakier i gotowe. Pochwale się, a co................. było tak... http://foto0.m.onet.pl/_m/b4737d453fc98bf09222902e8bfe1f38,10,19,0.jpg jest tak ! http://foto2.m.onet.pl/_m/06b5a4e0bfe220d5ffdce135918cf28e,10,19,0.jpg było tak... http://foto2.m.onet.pl/_m/e9e22c3cb668508e53444126fd58acfe,10,19,0.jpg jest tak ! http://foto0.m.onet.pl/_m/e8c10ee77b9516e2af6241e74a4abd60,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.08.2010 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 A tak wyglądaja inne ramki http://foto0.m.onet.pl/_m/0068f7c426e4623b2849ffae66933a7c,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/9d9688a559183aa3607645a2b1ecd1a1,10,19,0.jpg Teraz czas na poprawkę lampy. Na niej będzie tylko przecierka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.08.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Małgoś ślicznie!!! szczególnie ramki mi siem podobajom Co do kleju to skoro kleiłaś to już wiesz, że jak wysycha to robi się przeźroczysty. Ja rozwadniałam.Lakier ekologiczny, hmmm, akrylowy właśnie nie śmierdzi... i jest wodorozcieńczalny i zmywalny. A obrazki właśnie trzeba polakierować. Gdzieś czytałam, że serwetki pod lakierem się marszczą, nie wiem może wypróbuj gdzieś, bo szkoda jak by się takie cudeńka miały zniszczyć. Mi tam się nic nie marszczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 02.08.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Małgoś super Ci wyszło:) Bardzo ładnie to wygląda:wiggle:.....fajnie ,że masz to wszystko jak się robi opisane w dzienniku ,może i mnie się takie cosik przyda;) Jezli Gosiu pozwolisz to sobie skopiuję instrukcję hehehe:rolleyes: Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.08.2010 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Arctico dziękuję! mnie też lepiej podobają się ramki, ale teraz już po ptokach. Choć może można by było to zmienić? Nie wiem. Jak myślisz? Dorka oczywiście, że możesz wziąć przepis na przecierki. To naprawdę bardzo proste. A teraz lampa po renowacji http://foto2.m.onet.pl/_m/d7a7974e4ce869f93dcdb0545d58867a,10,19,0.jpg może być? ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 02.08.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Dzieki.....Jasne ,że może być lampa też fajnie wyszła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.08.2010 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Skrzynka do poprawki ! Nie podoba mi się, buuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ale nic to. Już sciągnęłam fiatuszki i teraz szukam pomysła na nowe Zamówiłam serwetki na stronie http://magicznyzakatek.eu/ jest tam wiele fajnych rzeczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.08.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Jak nie lakierowałaś to spokojnie po namoczeniu powinno zejść. Nie chciałam pisać, nie widzą mi się te białe kwiatki, róże ok. A może jakiś cień dorzucisz??? Mocno rozwodnioną farbą, paluchem:rolleyes:... pewnie nieprofesjonalnie, ale tak właśnie robiłam:) Też naściągałam z netu serwetek i... skończył mi się czas na zabawę... może kiedyś... zimą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.08.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 właśnie tak zrobiłam...namoczyłam wodą i zlazło Róże... a mnie one jakoś, lubię cos stonowanego, one mnie drażniły. Pomyślimy - zobaczymy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 03.08.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Arctika ma racje, przda się jeszcze lekko zacieniować na granicy serwetki z pudełkiem. Ja robiłam dla odmiany nie palcem a wacikiem do oczu. Z takim zacieniowaniem to już pełny profesjonalizm wychodzi. I nabiera wszystko większej głębi.... Bardzo ładnie ci wyszło, a teraz jak pudełko będziesz robiła ponownie to już wyjdzie ci przepięknie..... Ramki są bardzo pomysłowo przybrane...... Podobają mi się bardzo.... tylko tak dalej Meg !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 03.08.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Ja sobie niedawno kupiłam drewniane pudełeczko na husteczki chigieniczne (chusteczki higieniczne? - rety mam zanik rozumu - oby tylko na chwilkę) i jak przyjdzie wolna chwilka to je też przystroję, ale swoim zwyczajem w lawendę żeby komplet się zrobił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 03.08.2010 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Dzięki dziewczynki !!! Właśnie też kupiłam taki drewniany pojemnik na chusteczki higieniczne muszę się zastanowić jaki wzór. Może też lawenda? Zamówiłam serwetki w internecie. Zobaczę jak przyjdą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 03.08.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 co do drewnianych pudełek i innych cudów polecam sklep http://www.drewlandia.pl...posprawdzwałam i wiem ,że tam najtaniej:) korzystam z ich zasobów;) a lakier wg mnie najlepszy to flugger;) ja wciąż uczę sie cieniowań...i nauczyc nie mogę cudne Twoje rameczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 03.08.2010 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Dzięki anutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 06.08.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Cześć Meg. Mam sprawę... swego czasu polecałaś mi takie rolety na okna - hmmmm rolety to nie do końca to (mam zaniki z nazewnictwem i wysławianiem ) - to miałoby zastępować firanki i podciągane jest do góry.... Czy może wiesz o co mi chodzi i powiesz gdzie takie ładne widziałaś? Niezyły tekst mi wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts