Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oby Oleńko, oby......

Wizja wnętrz już dawno u mnie w głowie, a im więcej mam czasu to wizja się zmaienia. Więc nie wiem czy to dobrze, bo mam lekki zawrót głowy - tyle pomysłów !!!!! Na przykład kominek mi sie zmienia średnio co miesiąc ;) już sama nie wiem jaki ma być. Koza żeliwna, koza a la piec kaflowy czy zwykły kominek. Ufffff cyrk !!! Już głupieję! Pewnie jak przyjdzie co do czego to będzie to na co mnie będzie po prostu stać - i już!!!!!

Wiesz, może to i dobrze? W sensie tych ograniczeń pieniężnych, w przeciwnym razie oszaleć by można ;) ja przynajmniej tak sobie wmawiam :)

Mnie się podoba tak wiele różnych styli... trzeba się na coś zdecydować i tego trzymać. Najgorsze są chyba zmiany "w trakcie" bo wtedy wychodzą stylistyczne koszmarki. A wg mnie najważniejsza jest spójność stylistyczna.

A co do kominków...cholera: nie pomogę, bo wszystkie, ktore tu pokazywałaś są bomba! Ale to oznacza, ze cokolwiek wybierzesz i tak będzie miodzio :)

Wieczorowo witam:)

Małgoś urządzisz swój domek na pewno wspaniale bo to będzie twój styl i tylko twój .

Każdy urządza sobie domek na miarę swoich możliwości pieniężnych.Najważniejsze żebyś Ty i Twoja rodzinka czuli się bezpiecznie i szczęśliwi;) w swoim domku.:rolleyes:

Zobaczysz będziesz miała pięknie....możesz mieć skromnie ,ale ładnie....:yes:

Pozdrawiam Cię cieplutko.....dobrej nocki życzę papapa:bye:

Jak ja was lubię, moje kochane baby :wiggle:;) !!!! Dzięki za podtrzymanie na duchu ! fakt - każdy urzadza swój dom na miarę swoich możliwości estetycznych jak i finansowych. Moje miejsca na ziemi, zawsze maja charakter - tak mówi moje bratowa - zawsze jak urządzam, twierdzi, że jak wchodzi to doskonale wie to tu mieszka - JA :cool: I taki będzie mój dom.

Meg ja sobie tak pomyślałam, że jak sobie długo będziesz patrzyła na te wybrane kominki i kozy to może któraś ci się opatrzy i wtedy już tej nie będziesz chciała. Myślę, że to lepsza wersja niż gdyb miało ci się opatrzyć jak już jest kupione.

A jeśli chodzi o marzenia wykańczania domu i realne możliwości to ja miałam podobnie. Marzyło mi się w salonie w kolorach ziemi ale rzeczywistość niestety sprowadziła mnie na ziemię. I tak narożnik jest ciemnobrązowy przywieziony z mieszkania bo mu jakaś deska nadpękła i skrzypi - no to się już do codziennego spania nie nadawał (a miał być kupiony jaśniutki). Położyłam na niego takie jasne narzuty i musi mi to wystarczyć. Kremową kuchnię wybijałam sobie z głowy kilka miesięcy (musiałabym ostro powiększyć kredyt żeby ją mieć a przecież domek przez wiele najbliższych lat będzie nam służył tylko na urlop i weekendowe wypady). Mam ciemne meble w kuchni są śliczne ale....... Cała wizja salonu z kuchnią nieco zmieniła wygląd od upragnionego. Pocieszam się że przez lata dom jednak nabierze wyglądu moich marzeń.

Myślę, sobie jednak, że Twój domek będzie pięknie wykończony i spełni Twoje oczekiwania i marzenia czego z całego serca ci życzę :)

Ach, wieco co baby, bo to nie sztuka urządzić ekstra dom jak się za przeproszeniem s.a kasą...chociaż widziałam na własne oczy kilka domów, w które władowano kupę kasy a straszyły kiczem i przesytem: stiuk na stiuku, szafy gdańskie na 25 m2 itp.

Sztuką jest zrobić piękne wnętrze z klimatem jak się ma bardzo okrojone fundusze. I tu mnóstwo miejsca na twoje fantastyczne rękodzieła Meg! To takie cudeńka tworzą niepowtarzalność :)

Duża buzia.

Łoł, jak miło się zrobiło, tak nostalgicznie....... a ja, na swojego budowlanego doła, zajęłam się rękoczynnościami ( do rękodzieł im jeszcze daleko ;))

Oto poprawiona skrzyneczka... teraz mi się podoba :)

http://foto1.m.onet.pl/_m/4de01b78352e574a4ddf9d8ee7264445,10,19,0.jpg

i moje poczatki szydełkowych serwetko - obrusiko - firaneczek . czyli uczę się !!!!!

http://foto3.m.onet.pl/_m/225ebaab25b85bf116d214a04a4ddc6b,10,19,0.jpg

trochę mi jeszcze nie wychodzi, ale najważniejsze, że wiem o co loto !!!!!

Dziewczyny, dzięki wam bardzo za miłe słowa. TRZYMAJCIE KCIUKI !!

Serweto - obrusik miodzio! :) NAuczysz mnie? :)

Dekupaz tez chyba Ci wyszedl, ale ja.. hmm.. tego, nie przepadam ;) Trzymam kciuki za dalsze rekodziela!

PS fontanne ukradla w dziennika AgaG - mam nadzieje nie bedzie miala nic przeciwko :)

Łe, a już myślałam, że coś u Ciebie w dzienniku przegapiłam i że masz takie cudo. Generalnie, nie przepadam za wodą w ogrodzie (trudno ją ładniw wkomponować, żeby nie wyglądała sztucznie), ale wiadomo- woda w ogrodzie to życie. A taki wodopój w pełni akceptuję :)

ja jeszcze wyszperałam taki o :

http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/S9giMQ-iN9I/AAAAAAAAAwo/tRAjvbGDvmU/zr%C3%B3de%C5%82ko.jpg

ale najbardziej podobają mi się takie z koła młyńskiego, tylko gdzieś mi się zdjęcie zapodziało...

I znowu nudzę się........więc poczyniłam nowe rękoczynności :)

pojemnik na chusteczki higieniczne ......

http://foto3.m.onet.pl/_m/d3fa6d4c079977f425fe185f08d0ec8f,10,19,0.jpg

zegar....tak do kompletu :)

http://foto0.m.onet.pl/_m/1c3e7205a0f2bd880185c217277c38f8,10,19,0.jpg

i wszystko razem.....

http://foto2.m.onet.pl/_m/0ff6e97695a5319a75d0c53104781dfe,10,19,0.jpg

To narazie koniec. Więcej nie przewiduję, bo co za dużo to nie zdrowo!