meg60 26.08.2010 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 do usług !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.08.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 szydełkujesz??? bo nie udzielasz sie na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.08.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Jestem, ale mam pieprznięty ( sorry ) komputer. Już dwa razy był w naprawie i dooooopa - znów się zbiesił. Pisalam posta jak się skubany, wziął i wyłączył wrrrrrrrrrrrrr !!!!!!! :mad: dlatego bywam rzadko . Teraz piszę z komputera córki! Szydelkuję, Kalu, szydelkuję - a co mam robić ?? - skończyłam jedna wstawkę do firaneczki kuchennej, teraz robie drugą. Jak skończe to zrobię zdjęcie . Aaaaaaaaa, mam pytanko, jak jest szydelkowa wstawka tzn wykończenie lnianej firanki, czy pasuje haft ??? Bo w pierwszej wersji miała być tylko haftwana, ale jak numialam się robić szydelkowe wstaweczki, to teraz juz nie wiem , czy pasuje, czy nie !!!! Może któras z was mi doradzi !!! plissssss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.08.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Jestem, ale mam pieprznięty ( sorry ) komputer. Już dwa razy był w naprawie i dooooopa - znów się zbiesił. Pisalam posta jak się skubany, wziął i wyłączył wrrrrrrrrrrrrr !!!!!!! :mad: dlatego bywam rzadko . Teraz piszę z komputera córki! Szydelkuję, Kalu, szydelkuję - a co mam robić ?? - skończyłam jedna wstawkę do firaneczki kuchennej, teraz robie drugą. Jak skończe to zrobię zdjęcie . Aaaaaaaaa, mam pytanko, jak jest szydelkowa wstawka tzn wykończenie lnianej firanki, czy pasuje haft ??? Bo w pierwszej wersji miała być tylko haftwana, ale jak numialam się robić szydelkowe wstaweczki, to teraz juz nie wiem , czy pasuje, czy nie !!!! Może któras z was mi doradzi !!! plissssss. do lnu jak najbardzie pasuje wstawka zrobiona na szydełku!!!!!!!!! .......przecież są takie lniane obrusy z wstawkami:) cudeńka niektóre!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.08.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Małgoś... po mojemu albo wstawka albo haft... no chyba, że baaardzo delikatny np. tym samym kolorem co wstawka... ale to po mojemu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.08.2010 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Też tak własnie myslalam , ale powiem ci, ze tak jakos .....smutno ta firaneczka wyglada - bialy len, biala koroneczka......blaaaaaaado!!! Może jakąs mereżkę ?????? albo...........delikatny, niewielki hafcik, w jasnym ale widocznym, kolorze, tylko na brzeszkach?????? Już sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.08.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Dla mnie ładnie, ale ja tak lubię... może jakiś jednokolorowy pasujący do kolorku w kuchni... mereżce zdecydowane veto... w szydełkowych wstawkach wystarczająco dużo dziurkóffff;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.08.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Też tak własnie myslalam , ale powiem ci, ze tak jakos .....smutno ta firaneczka wyglada - bialy len, biala koroneczka......blaaaaaaado!!! Może jakąs mereżkę ?????? albo...........delikatny, niewielki hafcik, w jasnym ale widocznym, kolorze, tylko na brzeszkach?????? Już sama nie wiem meg......pokaż nam to dzieło.........to coś poradzimy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.08.2010 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Na dzień dzisiejszy nie mam aparatu. Jutro zrobię choć na razie wstawka przypieta szpilkami.... Nie wyglada to może ładnie, ale da wyobrażenie jaki bedzie efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.08.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Na dzień dzisiejszy nie mam aparatu. Jutro zrobię choć na razie wstawka przypieta szpilkami.... Nie wyglada to może ładnie, ale da wyobrażenie jaki bedzie efekt końcowy. meg........gdzie sie podziewasz??? pokazuj tą firaneczkę !! bo umieram z ciekawości!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 30.08.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witanko Meg:)Trochę mnie tutaj nie było i co widzę? ładne robótki na szydełku..... nie próżnowałaś na urlopiku i bardzo dobrze;)Może i kiedyś się za szydełkowanie wezmę....pamiętam jak w szkole podstawowej uczyli nas na zajęciach praktycznych ....szydełkować,wyszywać,haftować i robótek na drutach ....fajne czasy ,ale tyle lat upłynęło ,że dużo pozapominałam:(Ja też chcę zobaczyć firaneczkę jak Ci wyszła tak więc proszę o fotki;)Pozdrowionka przesyłam i buziaki ślę papapa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 31.08.2010 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 No to ....UWAGA ! ... moje wypociny................................ aż sie boję !!!! http://foto1.m.onet.pl/_m/23c7df90e70a8fceaeeef2e0ba60d111,10,19,0.jpgwstaweczka z bliska......... http://foto1.m.onet.pl/_m/1064ca0da8d74e05c72cb211f165d229,10,19,0.jpgcuzamen do kupy............czyli razem.. http://foto0.m.onet.pl/_m/195fd72a25d9bf96c12ece28dfd7a674,10,19,0.jpga może taka wstążeczkę ? rozjaśni trochę........ I co ? Jak myslicie? Może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 31.08.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 meg............PIĘKNE !!!!!!!!!!!!! bardzo mi się podoba........BARDZO !!!! .........a to wykończenie brzegu to robiłaś na końcu już osobno????? jeszcze napisz mi jakim nr szydełka robiłas i jakie grube nici?? bo wyszło idealnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 31.08.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ale cudo Moze kiedys sobie przypomne jak to szlo? Glosuje na BEZ wstazeczki, ladniej (moim zdaniem Pozdrowka! Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 31.08.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Śliczna wstawka. I też jestem za opcją bez wstążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 31.08.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Meg dobry wieczór:) Bardzo ładnie to wyszło , serduszka super się prezentują ....jednak Ty zdolna kobitka jesteś......gratuluję i czekam na następne dzieła Duże buziaczki przesyłam i pozdrawiam P.s Z naszej ekipy murującej nie wiem czy pamietasz tego małego Grześka pomocnika Leszka jak była ta straszna wichura co pozrywała dachy w Brójcach ,Bukowcu i Kurowicach .....to jeden zerwała własnie temu Grześkowi teraz wszyscy mu pomagają nawet w gazecie był .....mięli do nas przyjść w poniedziałek ,ale zadzwonili ,że mają jeszcze dużo pracy i wejdą dopiero w czwartek .....biedny.... współczuję mu Sory ,że piszę ale go znasz i chciałam byś wiedziała . Dobrej nocki życzę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 31.08.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 meg, ślicznie!! Strasznie bym chciała umiec takie cuda robić,a le niestety cierpliwości mi brak.. dobrze, że mam teściową co mi obrusy i serwety dzierga bo bardzo lubię ten klimacik! I bardzo podoba wersja ze wstążeczką Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 31.08.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Gosiu jak dla mnie obie wersje firaneczki są ładne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 31.08.2010 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 dzięki dziewczyny ! kamień spadl mi z serca !!! ufffff !! teraz robię jeszcze zazdroskę - taką mini, na dół okna !! a co do wstążęczki... to jeszcze sie zastanowię, jak już skończę całość. Mam jeszcze w planie zrobić takie koła do zawieszania - białe plastikowe, ( montują takie w Ikei ) Aaaa zastanawiam się co jeszcze z tym haftem ? może zamiast tej wstążki ? Tylko jaki, jakby co ? proszę o radę, tylko szczerą !!!! kala wykończenie robiłam na końcu. nici są takie, trochę grubsze, ale ja jestem poczatkująca, więc nie ryzykowalam. chyba jakaś trójka, tak mi sie wydaje...a szydelko 6 lub 9 , zależy jak się na nie patrzy to jest szydelko z taka plastikową rączką, mnie takim wygodniej. popcarol, dorfi, gannia bardzo dziekuje za mile slowa .... dorka bardzo mnie zasmucila wiadomośc o nieszczęsciu jaki spotkalo Grzesia. mam nadzieję, szkody nie byly zbyt duże i szybko się z tym uporają. dobrze mieć takich kumpli co pomoga i jeszcze wiedzą jak pomóc. No, no !!! milo znać takich !!!!! W dniu, kiedy była ta wichura i uslyszelismy w tV , że okolice Kurowic, Bukowca...są najbardziej poszkodowane, to zaraz zadzwonilam do naszych sasiadów dowiedziec sie jak tam u nas. Na szczęście przeszla obok, ale i tak wszyscy mieli stracha, bo huczalo jak by eskadra F16 leciala nisko nad ziemią !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 31.08.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Meg, jeśli haft, to widzę tu tylko angielski. Wyszywany białymi nićmi na białym tle. Bardzo delikatne wzory składające się z łezek i kółeczek układających się we wzory, wykonane haftem płaskim. Coś leciutkiego i niesłychanie delikatnego, żeby nie przytłoczyć firanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts