Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem, ale mam pieprznięty ( sorry ) komputer. Już dwa razy był w naprawie i dooooopa - znów się zbiesił. Pisalam posta jak się skubany, wziął i wyłączył wrrrrrrrrrrrrr !!!!!!! :mad::mad::mad: dlatego bywam rzadko . Teraz piszę z komputera córki!

Szydelkuję, Kalu, szydelkuję - a co mam robić ?? - skończyłam jedna wstawkę do firaneczki kuchennej, teraz robie drugą. Jak skończe to zrobię zdjęcie . Aaaaaaaaa, mam pytanko, jak jest szydelkowa wstawka tzn wykończenie lnianej firanki, czy pasuje haft ??? Bo w pierwszej wersji miała być tylko haftwana, ale jak numialam się robić szydelkowe wstaweczki, to teraz juz nie wiem , czy pasuje, czy nie !!!! Może któras z was mi doradzi !!! plissssss.

Jestem, ale mam pieprznięty ( sorry ) komputer. Już dwa razy był w naprawie i dooooopa - znów się zbiesił. Pisalam posta jak się skubany, wziął i wyłączył wrrrrrrrrrrrrr !!!!!!! :mad::mad::mad: dlatego bywam rzadko . Teraz piszę z komputera córki!

Szydelkuję, Kalu, szydelkuję - a co mam robić ?? - skończyłam jedna wstawkę do firaneczki kuchennej, teraz robie drugą. Jak skończe to zrobię zdjęcie . Aaaaaaaaa, mam pytanko, jak jest szydelkowa wstawka tzn wykończenie lnianej firanki, czy pasuje haft ??? Bo w pierwszej wersji miała być tylko haftwana, ale jak numialam się robić szydelkowe wstaweczki, to teraz juz nie wiem , czy pasuje, czy nie !!!! Może któras z was mi doradzi !!! plissssss.

do lnu jak najbardzie pasuje wstawka zrobiona na szydełku!!!!!!!!!

.......przecież są takie lniane obrusy z wstawkami:) cudeńka niektóre!!!!!! :)

Też tak własnie myslalam , ale powiem ci, ze tak jakos .....smutno ta firaneczka wyglada - bialy len, biala koroneczka......blaaaaaaado!!! Może jakąs mereżkę ?????? albo...........delikatny, niewielki hafcik, w jasnym ale widocznym, kolorze, tylko na brzeszkach?????? Już sama nie wiem :bash:

Też tak własnie myslalam , ale powiem ci, ze tak jakos .....smutno ta firaneczka wyglada - bialy len, biala koroneczka......blaaaaaaado!!! Może jakąs mereżkę ?????? albo...........delikatny, niewielki hafcik, w jasnym ale widocznym, kolorze, tylko na brzeszkach?????? Już sama nie wiem :bash:

meg......pokaż nam to dzieło.........to coś poradzimy!!!:)

Witanko Meg:)

Trochę mnie tutaj nie było i co widzę? ładne robótki na szydełku..... nie próżnowałaś na urlopiku i bardzo dobrze;)

Może i kiedyś się za szydełkowanie wezmę....pamiętam jak w szkole podstawowej uczyli nas na zajęciach praktycznych ....szydełkować,wyszywać,

haftować i robótek na drutach ....fajne czasy ,ale tyle lat upłynęło ,że dużo pozapominałam:(

Ja też chcę zobaczyć firaneczkę jak Ci wyszła tak więc proszę o fotki;)

Pozdrowionka przesyłam i buziaki ślę papapa!!!

No to ....UWAGA ! ... moje wypociny................................ aż sie boję !!!!

http://foto1.m.onet.pl/_m/23c7df90e70a8fceaeeef2e0ba60d111,10,19,0.jpg

wstaweczka z bliska.........

http://foto1.m.onet.pl/_m/1064ca0da8d74e05c72cb211f165d229,10,19,0.jpg

cuzamen do kupy............czyli razem..

http://foto0.m.onet.pl/_m/195fd72a25d9bf96c12ece28dfd7a674,10,19,0.jpg

a może taka wstążeczkę ? rozjaśni trochę........

I co ? Jak myslicie? Może być ?

Meg dobry wieczór:)

Bardzo ładnie to wyszło , serduszka super się prezentują:) ....jednak Ty zdolna kobitka jesteś......gratuluję:D

i czekam na następne dzieła :lol2:

Duże buziaczki przesyłam i pozdrawiam :hug:

P.s Z naszej ekipy murującej nie wiem czy pamietasz tego małego Grześka pomocnika Leszka

jak była ta straszna wichura co pozrywała dachy w Brójcach ,Bukowcu i Kurowicach .....to jeden zerwała własnie temu Grześkowi

teraz wszyscy mu pomagają nawet w gazecie był .....mięli do nas przyjść w poniedziałek ,ale zadzwonili ,że mają jeszcze dużo pracy i wejdą dopiero w czwartek .....biedny....:rolleyes: współczuję mu :eek: Sory ,że piszę ale go znasz i chciałam byś wiedziała .

Dobrej nocki życzę!!!!

dzięki dziewczyny ! kamień spadl mi z serca !!! ufffff !! teraz robię jeszcze zazdroskę - taką mini, na dół okna !! a co do wstążęczki... to jeszcze sie zastanowię, jak już skończę całość. Mam jeszcze w planie zrobić takie koła do zawieszania - białe plastikowe, ( montują takie w Ikei ) Aaaa zastanawiam się co jeszcze z tym haftem ? może zamiast tej wstążki ? Tylko jaki, jakby co ? proszę o radę, tylko szczerą !!!!

kala wykończenie robiłam na końcu. nici są takie, trochę grubsze, ale ja jestem poczatkująca, więc nie ryzykowalam. chyba jakaś trójka, tak mi sie wydaje...a szydelko 6 lub 9 , zależy jak się na nie patrzy ;) to jest szydelko z taka plastikową rączką, mnie takim wygodniej.

popcarol, dorfi, gannia bardzo dziekuje za mile slowa ....

dorka bardzo mnie zasmucila wiadomośc o nieszczęsciu jaki spotkalo Grzesia. mam nadzieję, szkody nie byly zbyt duże i szybko się z tym uporają. dobrze mieć takich kumpli co pomoga i jeszcze wiedzą jak pomóc. No, no !!! milo znać takich !!!!! W dniu, kiedy była ta wichura i uslyszelismy w tV , że okolice Kurowic, Bukowca...są najbardziej poszkodowane, to zaraz zadzwonilam do naszych sasiadów dowiedziec sie jak tam u nas. Na szczęście przeszla obok, ale i tak wszyscy mieli stracha, bo huczalo jak by eskadra F16 leciala nisko nad ziemią !!!