meg60 01.09.2010 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 dorfi, czy masz na mysli ten angielski dziurkowany ? Takiego nie umiem , buuuuuuuuuuu !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.09.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 meg.........bez haftu ta firaneczka też jest śliczna!!!czekam z niecierpliwością na fotkę zazdroski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 01.09.2010 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 kaluniu, zazdroska to chyba dużo później !!!! Wrócilam do pracy i czasu troche mniej. Wracam tak padnieta, że niiiiic mi sie nie chce, nawet szydełka wziąć w rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.09.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 oj znam to uczucie......... też nic mi się nie chce:( a tu po sklepach trzeba latać, materiał wykonczeniowy wybierać....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 01.09.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 dorfi, czy masz na mysli ten angielski dziurkowany ? Takiego nie umiem , buuuuuuuuuuu !!!! Można go robić bez dziurek - haftem płaskim. On jest wbrew pozorom bardzo prosty do wykonania. Dziurki też są proste. Obszywałaś kiedyś dziurkę na guzik? Bierze się druta do robótek, wkłuwa pomiędzy nitki tkaniny i przeciąga tak, żeby nie przerwać tych nitek. I mamy dziureczkę, którą obrabiamy delikatnie wąskim ściegiem "na okrętkę". I na tym cała sztuka polega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.09.2010 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Dziurki obszywalam, ale takim ściegiem z brzegiem ( nie wiem jak on się nazywa ) a " na okrętkę "to faktycznie prosto. Tylko musi byc baaaaaaaaardzo dokladnie i równo, a do tego trzeba wprawy. bardziej mi odpowiada scieg plaski - ten mi nawet nieźle wychodzi. Zobacz... na przykład taki... http://foto2.m.onet.pl/_m/05f50f9ecc23ca9849a984843ef3f326,10,19,0.jpg może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.09.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 a ja mam problem..........nadal nie wiem jak sie dodaje oczka w robótce szydełkowej....... a jak odejmuje?? dla mnie to czarna magia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 07.09.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witaj Meg:) Przepraszam ,że teraz rzadko zaglądam na Fm ,ale wiesz dlaczego!!!! Co słychać .....jak Twoje szydełkowanie ? w wolnych chwilach szydełkujesz czy na razie z braku czasu robótki odłożone na inny czas? Dzieciaczki ucieszyły się na rozpoczęcie roku szkolnego ,że zobaczyły swoją ulubioną panią?;) Pozdrawiam cieplusio papapa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 07.09.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam dziewczynki !!!1 Kala ja mam ten sam problem, dlatego narazie robię bez udziwnień , czyli prosto. Dorka, dzieci chyba się ucieszyły, bo buźki mają usmiechnięte jak wchodzę do klasy. W tym roku mam 6-latki, więc praca na konkretach, a taka lubię. Mam wiele pomyslów, oby tylko czasu starczylo. Szydelkowanie juz skończyłam, teraz haftuję. Ozdabiam moje firaneczki bialym haftem płaskim. Jeszcze nie skończyłam, ale wam pokarzę .Tylko zrobię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 07.09.2010 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 No niestety nie dzisiaj, bo rozladowal mi się aparat wrrrrrrrrrr. Moze jutro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 07.09.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Ok w takim razie czekam na nowe fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 09.09.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 meg.........czy Ty nadal kochana ładujesz baterie do aparatu??:) dawaj fotki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 09.09.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witaj, nadal nie mam sprawnego aparatu buuuuuuuuuuuu Nie ma mnie w domu, bo zaczął sie sezon na zebrania i tak - wczoraj u córki w LO byłam w domu o 20.00, a dzis u siebie w pracy ( z rodzicami ) = w domu o 21.00 jestem padnieta i juz nie mam nastroju na nic. Posiedze troche przy córki komputerze, bo mój nadal w naprawie, i ide spać. Może jutro mi sie zachce......poprosze o naładowanie akumulatorków to wieczorem wstawie zdjęcia. Jedna firaneczkę skończyłam haftować, fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 09.09.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 a ja mam problem..........nadal nie wiem jak sie dodaje oczka w robótce szydełkowej....... a jak odejmuje?? dla mnie to czarna magia!!!!! Kala ja pamiętam, że Ci to obiecałam. Tylko, kurcze, przez to całe zamieszanie ze szkołą nie miałam kiedy wyciągnąć pudeł z gazetami. Może w niedzielę będę miała ciut spokoju. W sobotę idę jeszcze młodego na kółko szachowe zapisać i nawet nie wiem czy go przyjmą, bo zapisy są u instruktorów na zajęciach i w biurze nic mi nie powiedzą. A może się okazać, że młody jest za młody i go nie przyjmą. Chciałabym, żeby wreszcie miał już stały plan zajęć, bo w tym tygodniu odprowadzałam go rano do szkoły i nie wiedziałam o której godzinie po niego przyjść. Straszny mają chaos organizacyjny w tej szkole. A ja tylko latam tam i z powrotem. Dzisiaj też warowałam pod szkoła, bo po zajęciach mieli basen (pod Kraków jeżdżą na ten basen) i nikt mi w szkole nie potrafił powiedzieć kiedy ich przywiozą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 09.09.2010 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Dorfi ! ja tez poproszę !!! Tę sztuke dodawania i odejmowania oczek - przyda mi sie przy nastepnych dzielach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 09.09.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 A nie ma sprawy. Podejrzewam, że jeszcze kilka chętnych się znajdzie, więc pewnie wrzucę gdzieś na serwer, żeby mnie program pocztowy za spamera nie uznał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 11.09.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Dzisiejszy dzień, uffffffffffff, jestem wykończona........................ Bylismy na dzialce. Mąż robil porządek z szambem.... musiał odkopac dekiel i zabezpieczyć, bo nasi " kochani " hydraulicy tego nie zrobili wypompował wodę, która tam napłynęła po tych tegorocznych, deszczach. Trwalo to .........6 godzin !!!! A ja w tym czasie, ręcznie, wyrwałam, na polowie ogrodu, chwaściska. Podkosiłam trawę - najpierw kosiarką, a potem potkosiarką, bo inaczej sie nie dalo. Popielilam " grzadkę " i .................................................................teraz nie mogę sie ruszyć !!! Ciekawe jak będzie jutro ? Ale, ale, naladowałam aparat i mam zdęcia mojej firaneczki. Oto ona.. http://foto3.m.onet.pl/_m/652d9cc79d77e5f4103597aa15fd7fe7,10,19,0.jpg no i co o tym myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 11.09.2010 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 (edytowane) Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i najwazniejsze !!!!! Od wczoraj mamy dodatkowego członka naszej rodziny..... http://foto2.m.onet.pl/_m/26f2ae36d53b5312a8ca6f86beb0ef3a,10,19,0.jpg Przedstawiam wam - to jest Jisna ( czyta sie Dżisna - imę hinduskie i oznacza - Jasna, świetlista ) To golden.A tak zaprzyjaźnia się z Aishą http://foto2.m.onet.pl/_m/d022e2d066a42640e529e14d11c722c2,10,19,0.jpg prawie jak kumpelki !!!! Balismy sie, ale udalo się !!!!! Edytowane 12 Września 2010 przez meg60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 12.09.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Kocham goldenki. U nas w domu (rodzice z bratem) też jest taki kochany Kacperek. Uwielbia Magdę - jak do nich wpadamy to on od razu pluszaka w pysk i leci żeby się z nim bawiła. I wogóle nie szczeka. Trzy lata go uczyliśmy i wreszcie się udało. Ale nadal robi to sporadycznie.To zasadniczo taka żywa przytulanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 12.09.2010 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Jisna, też nie szczeka, ale jak zaczepia Aishe do zabawy, to ho, ho ...... nawet , nawet !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts