Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dorfi, czy masz na mysli ten angielski dziurkowany ? Takiego nie umiem , buuuuuuuuuuu !!!!

Można go robić bez dziurek - haftem płaskim. On jest wbrew pozorom bardzo prosty do wykonania.

Dziurki też są proste. Obszywałaś kiedyś dziurkę na guzik? Bierze się druta do robótek, wkłuwa pomiędzy nitki tkaniny i przeciąga tak, żeby nie przerwać tych nitek. I mamy dziureczkę, którą obrabiamy delikatnie wąskim ściegiem "na okrętkę". I na tym cała sztuka polega.

Dziurki obszywalam, ale takim ściegiem z brzegiem ( nie wiem jak on się nazywa ) a " na okrętkę "to faktycznie prosto. Tylko musi byc baaaaaaaaardzo dokladnie i równo, a do tego trzeba wprawy. bardziej mi odpowiada scieg plaski - ten mi nawet nieźle wychodzi. Zobacz... na przykład taki...

http://foto2.m.onet.pl/_m/05f50f9ecc23ca9849a984843ef3f326,10,19,0.jpg

może być ?

Witaj Meg:):)

Przepraszam ,że teraz rzadko zaglądam na Fm ,ale wiesz dlaczego!!!!

Co słychać .....jak Twoje szydełkowanie ? w wolnych chwilach szydełkujesz czy na razie z braku czasu robótki odłożone na inny czas?

Dzieciaczki ucieszyły się na rozpoczęcie roku szkolnego ,że zobaczyły swoją ulubioną panią?;);)

Pozdrawiam cieplusio papapa!!!

Witam dziewczynki !!!1

Kala ja mam ten sam problem, dlatego narazie robię bez udziwnień , czyli prosto. ;)

Dorka, dzieci chyba się ucieszyły, bo buźki mają usmiechnięte jak wchodzę do klasy. W tym roku mam 6-latki, więc praca na konkretach, a taka lubię. Mam wiele pomyslów, oby tylko czasu starczylo. Szydelkowanie juz skończyłam, teraz haftuję. Ozdabiam moje firaneczki bialym haftem płaskim. Jeszcze nie skończyłam, ale wam pokarzę .Tylko zrobię zdjęcie.

Witaj, nadal nie mam sprawnego aparatu buuuuuuuuuuuu Nie ma mnie w domu, bo zaczął sie sezon na zebrania i tak - wczoraj u córki w LO byłam w domu o 20.00, a dzis u siebie w pracy ( z rodzicami ) = w domu o 21.00 jestem padnieta i juz nie mam nastroju na nic. Posiedze troche przy córki komputerze, bo mój nadal w naprawie, i ide spać. Może jutro mi sie zachce......poprosze o naładowanie akumulatorków to wieczorem wstawie zdjęcia.

Jedna firaneczkę skończyłam haftować, fajnie wygląda :)

a ja mam problem..........nadal nie wiem jak sie dodaje oczka w robótce szydełkowej.......

a jak odejmuje??:(

dla mnie to czarna magia!!!!!

Kala ja pamiętam, że Ci to obiecałam. Tylko, kurcze, przez to całe zamieszanie ze szkołą nie miałam kiedy wyciągnąć pudeł z gazetami. Może w niedzielę będę miała ciut spokoju. W sobotę idę jeszcze młodego na kółko szachowe zapisać i nawet nie wiem czy go przyjmą, bo zapisy są u instruktorów na zajęciach i w biurze nic mi nie powiedzą. A może się okazać, że młody jest za młody i go nie przyjmą. Chciałabym, żeby wreszcie miał już stały plan zajęć, bo w tym tygodniu odprowadzałam go rano do szkoły i nie wiedziałam o której godzinie po niego przyjść. Straszny mają chaos organizacyjny w tej szkole. A ja tylko latam tam i z powrotem. Dzisiaj też warowałam pod szkoła, bo po zajęciach mieli basen (pod Kraków jeżdżą na ten basen) i nikt mi w szkole nie potrafił powiedzieć kiedy ich przywiozą.

Dzisiejszy dzień, uffffffffffff, jestem wykończona........................

Bylismy na dzialce. Mąż robil porządek z szambem.... musiał odkopac dekiel i zabezpieczyć, bo nasi " kochani " hydraulicy tego nie zrobili :eek: wypompował wodę, która tam napłynęła po tych tegorocznych, deszczach. Trwalo to .........6 godzin !!!! A ja w tym czasie, ręcznie, wyrwałam, na polowie ogrodu, chwaściska. Podkosiłam trawę - najpierw kosiarką, a potem potkosiarką, bo inaczej sie nie dalo. Popielilam " grzadkę " i .................................................................teraz nie mogę sie ruszyć !!! Ciekawe jak będzie jutro ?

Ale, ale, naladowałam aparat i mam zdęcia mojej firaneczki. Oto ona..

http://foto3.m.onet.pl/_m/652d9cc79d77e5f4103597aa15fd7fe7,10,19,0.jpg

no i co o tym myslicie ?

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i najwazniejsze !!!!! Od wczoraj mamy dodatkowego członka naszej rodziny.....

http://foto2.m.onet.pl/_m/26f2ae36d53b5312a8ca6f86beb0ef3a,10,19,0.jpg

Przedstawiam wam - to jest Jisna ( czyta sie Dżisna - imę hinduskie i oznacza - Jasna, świetlista ) To golden.

A tak zaprzyjaźnia się z Aishą

http://foto2.m.onet.pl/_m/d022e2d066a42640e529e14d11c722c2,10,19,0.jpg

prawie jak kumpelki !!!!

Balismy sie, ale udalo się !!!!!

Edytowane przez meg60

Kocham goldenki. U nas w domu (rodzice z bratem) też jest taki kochany Kacperek. Uwielbia Magdę - jak do nich wpadamy to on od razu pluszaka w pysk i leci żeby się z nim bawiła. I wogóle nie szczeka. Trzy lata go uczyliśmy i wreszcie się udało. Ale nadal robi to sporadycznie.

To zasadniczo taka żywa przytulanka.