Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

....a mnie marzy się kawa w fotelu, przed kominkiem, w ciszy, gdy caaaaaaaaaala rodzina jest w swoich pokojach .........książka albo jakaś robótka........pies pod nogami, kot na kolanach........och!!!!! kiedy to będzie ?

Jak ja cie dobrze rozumiem. Też się nie mogę doczekać kiedy będę miała święty spokój i czas tylko dla siebie.

Tylko to mnie trzyma ........

JAK JA MAM DOŚĆ PRZEJŚCIOWEGO POKOJU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak mnie to wkurza, że czasami mam ochotę rzucać, w tych co się kręcą, czym popadnie !

Takie są skutki mieszkania w 47m2 w pięć osób, dwa psy......i nadmiar mebli, kwiatów ( zbieram, bo w domku będzie ich za mało ), bibelotów............MAM DOŚĆ !!! :bash:

....a mnie marzy się kawa w fotelu, przed kominkiem, w ciszy, gdy caaaaaaaaaala rodzina jest w swoich pokojach .........książka albo jakaś robótka........pies pod nogami, kot na kolanach........och!!!!! kiedy to będzie ?

A wiesz Małgoś jak mnie się takie coś marzy......już mam dosyć przez 21lat wynajmować mieszkania ....chciałabym już zamieszkać w swoim domku i tak jak piszesz też mieć w końcu trochę czasu dla siebie....oj jak mi tego brakuje:yes: .....mam nadzieję ,że nasze marzenia się spełnią .....bądźmy dobrej myśli:D

Pozdrawiam cieplutko ......całuski przesyłam:hug:

Witaj meg! juz niedługo będziesz cieszyć sie własnym domkiem i zobaczysz jak szybko zachłyśniesz się tą ciszą.My juz mieszkamy3 miesiące i zaczyna mi powoli brakować tego porannego harmiderku,pokrzykiwań . Jak dzieci pozamykają się w pokojach i włączą te swoje muzyki ,to nie słyszą mojego nawoływania:)A ja tylko biegam po schodach w "tę i wewtę".Córka nie raz mówi ,że nie ma to jak w starym domu było ,wszyscy byliśmy razem,jak sie kłóciliśmy to wszyscy ,jak radowaliśmy to też we czwórkę.A teraz wszystko się jakoś rozejdzie po domu,c... ale to fakt -cisza jest:yes:Pozdrawiam

Witaj Beauty !! Ktoś kiedyś mi mówił, że w domu wszyscy się mijają, bo każdy jest gdzieś............ Wiem, ale i tak mi tego brakuje .Może kiedyś, po kilku latach, ...miesiącach, też zatęsknię za gwarem domowego ogniska, ale po 30 latach pracy z dziećmi, tej ciszy coraz bardziej mi brakuje. Piszesz, że nalatasz się po schodach ( pewnie masz figurkę, że ho, ho...) , bo cię dzieci nie słyszą......moja córka siedzi w pokoju obok i też mnie nie słyszy.........daję jej sygnał komórką...( ale ze mnie nygus, ale ile można...) Już teraz śnią mi się chwile..........

moi znajomi założyli wewnętrzną telefonię. Nie wiem jak to działa, bo nie płacą za ten luksus ale żeby zwołać rodzinę lub dziecko na dół, Kasia wybiera tylko numer pokoju i już.....

i wiecie, że u nich to fajnie funkcjonuje....:) aż byłam zdziwiona....bo wydawało mi się, że wtedy to już żadnego kontaktu nie ma w rodzinie.... ale nie ! jest fajnie....

taki dzwoneczek, to strasznie delikatny i chłopcy cie słyszeli ? to cisi chlopcy !!! Przy moim temperamencie i miłości moich córek do muzyki na full, to marne szanse. Ale mam nowy pomysł - u mnie w klasie, czasami jak dzieci mnie nie słyszą i chcąc oszczędzić gardlo, to .....gaszę i zapalam światło, oczywiscie jak nie jest to sloneczny dzień. Może w domku, korki zainstaluję gdiześ po ręką i......jasno-ciemno, ciemno-jasno !!! Zauważą ?

meg - pochrzaniło się u Cibie wszystko - ;) obojętne co otwierasz - dziennik czy komentarze - zawsze otwiera się 100 i więcej stron....;) człowiek bez późnej pory, czuje się jak zamulony...i

trudno w tym wszystkim zobaczyć co należy zapamiętać ...:yes: tak więc dorkaK pamięta tylko fajne....

a ten kryształowy dzwoneczek nawet dobrze pasuje do awatara Dorfi..:yes: