Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgoś... po mojemu to idziesz do najbliższego sklepu hydraulicznego i pytasz o hidraulika... a co bardziej obrotny to nawet powinien swoje wizytówki zostawić przy kasie:)...

znalazłam jednego na Tablicy.pl i jestem umówiona na jutro.....ceny ma dość atrakcyjne ( porównałam z ceną podaną przez poprzedniego hydraulika - tego co zakładał nam kanalizację ) a i rozmowa była nawet, nawet....zobaczymy jutro. Przyjeżdża na wycenę całości.

Witaj,

Tak sobie poczytałam twój dziennik i po pierwsze gratuluje zapału i wytrwałości:)

poza tym gratuluje domu!

Mam nadzieję że nie będzie to z mojej strony zbytnia ingerencja w Twój dziennik , ale pobawilam sie chwilke twoją elewacją, może Ci się przyda:)

http://foto0.m.onet.pl/_m/66dcb70878cf2f5abe85b4c78e167ed8,10,19,0.jpg

Pozdrawiem:)

Będę zaglądać i podziwiać postępy.

:jawdrop: oooooooo, ale..........wiesz co? jakiś czas temu myślałam o pobawieniu się w zmianę elewacji, bo ta jakoś mi się opatrzyła, a tu proszę......fajnie to wygląda, podoba mi się!!!!! Muszę jeszcze sprawdzić jak będzie wyglądała elewacja w dwóch odcieniach szarości - jasna i ciemna z białymi boniami....ale to muszę znaleźć natchnienie! Jeszcze raz DZIĘKI LISKU :oops: !!!!!

Lisku....drewienko jest śliczne, ale deczko za drogie......zresztą u nas ma być szaro i biało.... choć może jakby tak drewienkiem przełamać?? mmmmmmmmmm.............. Lisku nie mogę teraz wejść na program Ceresitu aby zrobić nową wizualkę.....a ty możesz? Jak to robisz? Przepraszam cię, że tak MA-RU-DZĘ !!!!!!! zrób wizualkę z gładką ścianą we wnęce przy drzwiach wejściowych....zobaczymy czy tak będzie dobrze. Bo właściwie ta ostatnia propozycja jest wcale, wcale........jak się na nią dłużej patrzę........fajne!

Sipatko jakbyś mogła to zrób to zdjęcie - ciekawam jak to wygląda.

CHOLERA JASNA........ no to jestem wściekla, że lepiej mi nie wchodzić w drogę :mad::mad::evil::evil: a poprzedniego hydraulika to bym wysłała na MARSA!!!!!!! :stirthepot: Ale od początku.....dziś mieliśmy spotkanie z hydraulikiem od c.o - przyjechał zrobić wycenę, a to co mi powiedział o robocie, która została zrobiona to włosy zjeżyły mi sie na głowie. Okazało się, że wszystko DO POPRAWKI.... :mad::mad: rury źle położone, gdzieś pęknięte, odpływ w wc bez jakiegoś spadku...., nie sprawdzona szczelność........itd No poprostu MASAKRA!!!!!!!!! Miej tu człowieku dobre serce to tak ci się odpłacą! Chcieliśmy dać zarobić to mamy!!!!!! FUSZERKĘ!!!!

Ojej!!!

Może nie jest aż tak źle... tynkarze też narzekali na murarzy i jak ładnie wyprościli:D. Kanaliza to przecież mały pikuś jak nie ma jeszcze wylewek. Poziomica wystarczy i sami poprawicie:yes:

Dobrze będzie, nie nerwuj się bo osiwiejesz;)

A wizualka elewacji, ta druga ma za ciemny kolor podstawowy... jakby rozjaśnić, dać większy kontrast z wnęką to będzie ładnie. A te paski to tylko we wnęce bym dała... i nie białe tylko właśnie w tym jaśniejszym, podstawowym szarym...ale to ja;)

Kochanieńka, kanaliza pod chudziakiem....mam nadzieje, że jest szczelna, a resztę muszą poprawić. Niestety musi to zrobić fachowiec, bo my to chyba lewusy w tym temacie,a tynki to faktycznie maly PIKUŚ, przy tym co nam zgotował hidraulik ........

Propozycja elewacji bardzo ciekawa.......

CHOLERA JASNA........ no to jestem wściekla, że lepiej mi nie wchodzić w drogę :mad::mad::evil::evil: a poprzedniego hydraulika to bym wysłała na MARSA!!!!!!! ...

meg, nie wściekaj się tak bardzo...na tym etapie można jeszcze wszystko poprawić...zmienić....i wyprostować - śladu fuszery nie będzie.

Najgorsze to fakt, że to kosztuje...

Meg kochana głowa do góry :) na pewno wszystko będzie ok!!!

A kto wam tak spaprał kanalizę ? jakiś znajomek?

Pozdrawiam pa!!! ;)

"ZNAJOMEK" ..... nie polecę!!!!!

meg, nie wściekaj się tak bardzo...na tym etapie można jeszcze wszystko poprawić...zmienić....i wyprostować - śladu fuszery nie będzie.

Najgorsze to fakt, że to kosztuje...

i to mnie najbardziej boli.....