Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.brzoza.pl/mediac/400_0/media/DIR_3201/fe584ff428388769ffff812effffffe1.jpg

Brzoza to cudowne drzewo, neutralizuje niekorzystne promieniowanie cieków wodnych.

Przebywanie w jej otoczeniu działa na ludzi uspokajająco i wzmacniająco.To pełen relaks.

Brzoza to też naturalny antybiotyk

Lista dowodów leczniczej mocy drzew stale się wydłuża. Niedawno naukowcy odkryli, że drzewa wydzielają fitoncydy, substancje, które mają właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze. Można je nawet nazwać roślinnymi antybiotykami. Skutecznie odkażają śluzówkę gardła, nosa i krtani.

Pod koroną brzozy wszystkie bakterie giną w ciągu

20 minut (brzoza jest jednym z drzew, które ma najwięcej fitoncydów).

Pozytywny jon ujemny

Poza dawką tlenu i fitoncydów drzewo brzozy ma jeszcze jedną cudowną właściwość ujemnie jonizują powietrze.

By korzystać z energii drzew:

Wybierz okazałe, zdrowe drzewo, np. brzozę lub dąb. Zdejmij buty, by nie zakłócać przepływu energii. Połóż całe dłonie na pniu drzewa (na ok. 20 minut). Pień możesz też objąć rękami i przytulić się do niego. Albo oprzeć się o drzewo plecami. Wtedy prawą dłoń połóż w miejscu splotu

słonecznego, grzbietem lewej dotknij okolicy nerek, a wewnętrzną jej stroną pnia.

muszę się pochwalić...a co!!!!!

Pokażę wam zdjęcie mojej córci ze studniówki - to ta najbardziej uśmiechnięta.... :yes:

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/395761_334110106621088_100000663056123_1024367_315524340_n.jpg

Ładną mam córkę, nie???? :wiggle:

No napisałaś, że studniówka... Za moich czasów;) to studniówki w szkole się organizowało, ale teraz to wiem, że restauracje, hotele i inne sale weselne... Dlatego zapytałam gdzie;)

A z innej beczki: jaki prezent planujecie wychowawcy na zakończenie? Bo moja córka gimnazjum kończy i też zastanawiamy się co tu można kupić?

sorrki, jakaś nie kumata jestem....impreskę mieli - nomen omen- w Yuce !!!!!! :o:rolleyes:

wiesz, nie wiem co będą kupować na pożegnanie, bo my, jako rodzice, już tym sie nie zajmujemy....a z drugiej strony,obecna wychowawczyni jest od tego roku z nimi, więc nie są z nią związani jak poprzednią, myślę, ze coś jej tam kupią... ale jak kończyła gimnazjum, to kupiliśmy pani zegarek [ bo nie zauważyliśmy aby jakikolwiek miała] , a w podstawówce szkołę kończyliśmy srebrną biżuterią.....

Ja ci coś powiem......nauczyciele lubią być docenieni...a prezent na pożegnanie jest tego dowodem, a czy kupicie coś osobistego, czy coś dla jej rodziny,[ mam tu na myśli coś ze szkła, czy ceramiki] to i tak będzie OK!!! Ja mam do tej pory biały zestaw deserowy z duraleksu, który dostałam na pożegnanie, lat temu z.........20 ? i zawsze pamiętam, że to od moich wychowanków.

hmmmmmmm, artysta powiadasz? a może ...aparat fotograficzny? taki nie za drogi, ale w miare porządny? Sa przecież promocje i mozna kupić za dobre pieniądze dobry aparat......zegarek albo jakiś album z wpisem od dzieci? ......no kurcze faktycznie dla faceta to trudno coś wybrać.