Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z naszego ogrzewania jestem szczególnie dumna... bo zrobiliśmy go sami. Wszystko:cool:!

Najpierw miała być wszędzie podłogówka, ale sami byśmy jej nie zrobili bo nigdy nie robiliśmy i nie widzieliśmy jak ktoś robi. Poza tym podłogówka jest dobra przy niższych temperaturach spalania. My opalamy drewnem. Mamy go pod dostatkiem, właśnie ułożyliśmy furę na parę kolejnych zim. W naszym piecu można wszystkim palić, tzw. śmieciuch. Niestety co niektórzy sąsiedzi biorą sobie zbyt dosłownie tą takzwaność piecy. Nieraz wali plastikiem że trzeba do chałupy zwiewać!:mad::mad::mad:

Nie o tym miałam pisać:p...

Miała być podłogówka, ale jak przyszedł czas na realizację, to po pierwsze koszty, nawet jakbyśmy je przeboleli to, że hidraulik mógł przyjść za miesiąc i ze dwa tygodnie robić... tyyyyyle czasu to my nie mieliśmy:no:. Parę nocek studiowania i podłączyliśmy piec, wcześniej pozgrzewaliśmy rurki do kaloryferów, poskręcaliśmy w całość i działa! Już drugi sezon grzewczy nic nie wybuchło:D

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA....... zaczynamy!!!!!!!!!!!!!

dziś podpisaliśmy akt i "lecim na szczecin......" - po świętach zaczynamy akcję " WYKOŃCZENIÓWKA" - mamy na to 75 dni! Zdążymy?Musimy!!!!!!!

Teraz tylko trzeba usiąść i ułożyć plan działania, czyli od czego zacząć......bo trochę jest do zrobienia. Przede wszystkim cały dół tzn łazienka już jest, ale został salon, kuchnia, dwie sypialnie i wiatrołap. W tym samym czasie będą robione ściany na górze, bo to najbrudniejsza robota i łazienka. Sama nie wiem czy w dobrej kolejności, ale okaże się w praktyce, najważniejsze, że ZACZYNAMY!!!!!!!

Też trzymam... ale to przecież wiesz:yes:

A tak dokładniej to co musicie zrobić? Podłogi tak? i malowanie ścian? bo tynki na gotowo chyba są?

To pryszczyk... no chyba, że zażyczysz sobie olejowane mozaiki jesionowe albo inne mebrau-ły:rolleyes:

Z doświadczenia wiem, że na kuchnię trzeba dosyć długo czekać, więc już możesz o tym myśleć. W międzyczasie zrobi się podłoga i pomalują ściany:yes:

dzieki dziewczyny!!!!!

Arctico ściany do szlifowania, tam gdzie sa jakies niedociagniecia, podlogi.......panele :cool: i jakies kafle, i łazienka górna. A kuchnia? Muszę zadzwonić do stolarza, zapytać. Moja kolezanak zamawiala u niego i czekala jakies dwa tygodnia, ale to bylo rok temu......teraz nie wiadomo.

Dorfi ...witaj!!!!dawno cie u mnie nie było! jaki ladny avatarek!!!!

Meg a elewację już macie, bo jakoś wypadłam z obiegu...Ja właśnie szukam jakiegoś wykonawcy, na którego mnie stać.

Co do planu działania, to ja też jestem nieco w rozsypce, bo już traciłam nadzieję, że uda nam się wprowadzić w tym roku, a tu proszę :D no i potzrebny plan działania na wczoraj, no i fachowcy poumawiani w zeszłym miesiącu być powinni!

Trzymam kciuki i wiem, że się nam uda!

Panele....mniej wiecej, a kolorki? Na dół tak, choć jeśli chodzi o dolne sypialnie, to jeszcze nie konkretnie. Pokoje córek zostawiam do ich dyspozycji. Powiem ci szczerze, ze w naszym domku będą przeważać kolory ziemi ( tak to sie teraz nazywa :) ) a chodzi mi konkretnie o brązy, beże, szarości...itp. Wiem, że to nudne, ale moja koncepcja, od samego poczatku, taka była i dążę do jej realizacji. Będą też, w kilku miejscach, położone tapety - w wiatrołapie, kuchni, naszej sypialni i chyba na górnym holu.

:p he, he.....

elektryk OK! - jutro jedziemy do elektrowni w Tomaszowie, podpisać coś tam i w czwartek wchodzi Pan Elektryk i MAMY PRĄD W DOMKU!!!!! A pan hidraulik? No cóż....prawdziwy hidraulik :no: do pipla!!!!!! jakiś nie kumaty - on mnie się pyta, od czego są te rurki w skrzynkach,które od grzejników a które od podłogówki :confused::sick: no przepraszam, JA mam to wiedzieć??????!!!!!! szukamy dalej!

Gosiu,to co to za hydraulik skoro nie wie co do czego ;) jakaś ciapa z niego:yes: Mam nadzieję ,że znajdziecie konkretnego fachowca i na waszą kieszeń ,choć jak piszesz czasu nie wiele ,ale trzymam kciuki:)

U nas tez planujemy piec Defro Duo z podajnikiem wiem ,że sporo kosztuje ,ale podobno dobry.

Najpierw musimy zrobic tynki i wylewki a potem będziemy martwic się o następne prace;)

Pozdrawiam i czekam na nowe wieści z waszego domku :D