Arctica 24.03.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 No właśnie, to piec, mieszacz, rurki (wcale nie tani ten złom!), srurki... to te 16 tysiów do przełknięcia chyba:yes:. Z podłączeniem kaloryferów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 24.03.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 a wiesz, ze nie wiem??? ale chyba tak. Nie pamiętam,- a u was jak wygląda ogrzewanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.03.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Z naszego ogrzewania jestem szczególnie dumna... bo zrobiliśmy go sami. Wszystko:cool:! Najpierw miała być wszędzie podłogówka, ale sami byśmy jej nie zrobili bo nigdy nie robiliśmy i nie widzieliśmy jak ktoś robi. Poza tym podłogówka jest dobra przy niższych temperaturach spalania. My opalamy drewnem. Mamy go pod dostatkiem, właśnie ułożyliśmy furę na parę kolejnych zim. W naszym piecu można wszystkim palić, tzw. śmieciuch. Niestety co niektórzy sąsiedzi biorą sobie zbyt dosłownie tą takzwaność piecy. Nieraz wali plastikiem że trzeba do chałupy zwiewać!:mad: Nie o tym miałam pisać... Miała być podłogówka, ale jak przyszedł czas na realizację, to po pierwsze koszty, nawet jakbyśmy je przeboleli to, że hidraulik mógł przyjść za miesiąc i ze dwa tygodnie robić... tyyyyyle czasu to my nie mieliśmy:no:. Parę nocek studiowania i podłączyliśmy piec, wcześniej pozgrzewaliśmy rurki do kaloryferów, poskręcaliśmy w całość i działa! Już drugi sezon grzewczy nic nie wybuchło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 25.03.2012 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 gratulacje ...majstersztyk w waszym wykonaniu,........zresztą jak wszystko co zrobiliście własnymi rencami u nas system gospodarczy w wykonaniu fafaofców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 29.03.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA....... zaczynamy!!!!!!!!!!!!! dziś podpisaliśmy akt i "lecim na szczecin......" - po świętach zaczynamy akcję " WYKOŃCZENIÓWKA" - mamy na to 75 dni! Zdążymy?Musimy!!!!!!! Teraz tylko trzeba usiąść i ułożyć plan działania, czyli od czego zacząć......bo trochę jest do zrobienia. Przede wszystkim cały dół tzn łazienka już jest, ale został salon, kuchnia, dwie sypialnie i wiatrołap. W tym samym czasie będą robione ściany na górze, bo to najbrudniejsza robota i łazienka. Sama nie wiem czy w dobrej kolejności, ale okaże się w praktyce, najważniejsze, że ZACZYNAMY!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 29.03.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Gosiu ale super ,że zaczynacie dalsze wykończenie domku na pewno zdążycie w przeciągu tych dni zrobić ,to co planujecie i wprowadzić sie do waszego domku z czego z całego serca życze i trzymam mocno kciuki za pomyślnośc:) Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 29.03.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 dzieki Dorotko.......kciuki sie przydadzą!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.03.2012 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Też trzymam... ale to przecież wiesz:yes: A tak dokładniej to co musicie zrobić? Podłogi tak? i malowanie ścian? bo tynki na gotowo chyba są?To pryszczyk... no chyba, że zażyczysz sobie olejowane mozaiki jesionowe albo inne mebrau-ły:rolleyes: Z doświadczenia wiem, że na kuchnię trzeba dosyć długo czekać, więc już możesz o tym myśleć. W międzyczasie zrobi się podłoga i pomalują ściany:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 30.03.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Oj, czyli będzie się działo, oj będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 30.03.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 dzieki dziewczyny!!!!! Arctico ściany do szlifowania, tam gdzie sa jakies niedociagniecia, podlogi.......panele i jakies kafle, i łazienka górna. A kuchnia? Muszę zadzwonić do stolarza, zapytać. Moja kolezanak zamawiala u niego i czekala jakies dwa tygodnia, ale to bylo rok temu......teraz nie wiadomo. Dorfi ...witaj!!!!dawno cie u mnie nie było! jaki ladny avatarek!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.04.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Meg a elewację już macie, bo jakoś wypadłam z obiegu...Ja właśnie szukam jakiegoś wykonawcy, na którego mnie stać. Co do planu działania, to ja też jestem nieco w rozsypce, bo już traciłam nadzieję, że uda nam się wprowadzić w tym roku, a tu proszę no i potzrebny plan działania na wczoraj, no i fachowcy poumawiani w zeszłym miesiącu być powinni! Trzymam kciuki i wiem, że się nam uda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 01.04.2012 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 witaj Olu! Elewacji, jeszcze nie mamy, ale latem będziemy robić - mąż z kolegą! Jak będziemy tam mieszkać, będzie można na spokojnie samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.04.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ha, u nas też plan był taki, ale zaczynam się wahać. Boję się, że jak będziemy sami ocieplać, to przez następne 10 lat będziemy mieli ewlewację tylko z kleju Jak zwykle wycena rozstrzygnie problem Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 01.04.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 U nas wszystko zalezy od kasy, zresztą jak zawsze.....jak starczy to połozymy kolor, jak nie....to nie! Ponieważ nasz kolor to szarość, więc klej nie odstepuje....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.04.2012 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Jutro mamy dzień inwestora.....spotkanie z elektrykiem i hydraulikiem w sprawie kotłowni........a w pierwszy poniedziałek po świętach wchodzi ekipa od wnętrz!!!! nooooo, można powiedzieć, że naprawdę ZACZYNAMY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 02.04.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Gosiu a masz już wybrane kolorki na ściany i panele na podłogę? Czy jeszcze się zastanawiasz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.04.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Panele....mniej wiecej, a kolorki? Na dół tak, choć jeśli chodzi o dolne sypialnie, to jeszcze nie konkretnie. Pokoje córek zostawiam do ich dyspozycji. Powiem ci szczerze, ze w naszym domku będą przeważać kolory ziemi ( tak to sie teraz nazywa ) a chodzi mi konkretnie o brązy, beże, szarości...itp. Wiem, że to nudne, ale moja koncepcja, od samego poczatku, taka była i dążę do jej realizacji. Będą też, w kilku miejscach, położone tapety - w wiatrołapie, kuchni, naszej sypialni i chyba na górnym holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.04.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 I jak hidrauliki i elektryki???? Nadadzom się??? Trza się było umówić na pierwszy..... wtorek po świętach, szybciej by było:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 03.04.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 he, he..... elektryk OK! - jutro jedziemy do elektrowni w Tomaszowie, podpisać coś tam i w czwartek wchodzi Pan Elektryk i MAMY PRĄD W DOMKU!!!!! A pan hidraulik? No cóż....prawdziwy hidraulik do pipla!!!!!! jakiś nie kumaty - on mnie się pyta, od czego są te rurki w skrzynkach,które od grzejników a które od podłogówki no przepraszam, JA mam to wiedzieć??????!!!!!! szukamy dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 04.04.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Gosiu,to co to za hydraulik skoro nie wie co do czego jakaś ciapa z niego:yes: Mam nadzieję ,że znajdziecie konkretnego fachowca i na waszą kieszeń ,choć jak piszesz czasu nie wiele ,ale trzymam kciuki:) U nas tez planujemy piec Defro Duo z podajnikiem wiem ,że sporo kosztuje ,ale podobno dobry. Najpierw musimy zrobic tynki i wylewki a potem będziemy martwic się o następne prace;) Pozdrawiam i czekam na nowe wieści z waszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts