Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

Dzięki :oops: staram się !!!!! Muszę po pracy trochę odreagować, choć zdarzają mi się śmieszne sytuacje :p

Np. Dzieci kolorują wiewiórki ( lat 4 ) jedno dziecko narysowało na brzuszku, kółeczka. Na pytanie n-lki: co to są za kółeczka, odpowiada - wiewiórka ma w brzuszku małe wiewiórki :o !!!!!! O, a jak ma na imię twoja wiewiórka? ......ZENEK!

No i ? Jest wesoło ?

http://supergify.pl/images/stories/Buzia/006.gifhttp://supergify.pl/images/stories/Buzia/016.gifhttp://supergify.pl/images/stories/Buzia/006.gif

No to faktycznie masz wesoło

No proszę to już parter stoi i masz już jakiś dach nad głową :) Gratulacje !!

A co dalej ?? Przerwa zimowa czy idziecie dalej ??

Pozdrawiam i życzę miłego dzionka :D

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam nadzieję,..... mam nadzieję....... !!!!!!! Jak narazie na zmianę pogody nic nie wskazuje :evil:

Mam zwolnienie :roll: siedzę w domu i kuruje swoje stare ciało. Po moich przejściach zdrowotnych,nie mogę sobie pozwolić na jakąś poważną chorobę, a w mojej pracy, niestety jest to nieuniknione :x Muszę dbać o siebie. Budowa też nie sprzyja zdrowiu, w taka pogodę. Dlatego zmiana na lepszą, bardzo by mi pasowała.

Byłam dzisiaj w salonie okien. Poprosiłam o wstępną wycenę i mam. Za wszystkie okna do naszego domku,a jest ich trochę :roll: wycena to ok 11 tys z montażem + parapety wewnętrzne ( w tym 6 szt z konglomeratu marmurowego ) + parapety zewnętrzne ( zwykłe ) + klamki z kluczykami i okuciami antywłamaniowymi + uchyły wielostopniowe. Jak myślicie? Dobra cena, czy nie ? Proszę o opinię !

Urodzona, wychowana i mieszkająca całe życie w...Łodzi. Więcej szczegółów na pv, jeśli napiszesz co ci się z moją mordką kojarzy..... :lol: :lol: :lol: :lol:

nic nic ale dam sobie ręke uciąc ze gdzies cie widziala-co prawda nie widze cie dobrze .

ale jak mowisz ze jesteś z lodzi to chyba raczej nie. a masz tu gdzies rodzinę? możesz na pw odpisać.

meg wg mnie masz superowe ceny okien ja do mojego domku robiłam rozeznanie i wycenili mi na 11 :roll: tysiaków za 7 okien w tym jedno balkonowe z ruchomym słupkiem i drzwi wejściowe do domu (ich koszt ok 2000 w cenie całości) . co prawda ja do tego wszystkiego mam doliczone jeszcze rolety zewnętrzne z jakimiś bocznymi "kołkami-blokadami"( :o ) i kolor od zewnątrz na okna, ale za to nie mam liczonych klamek z kluczykami, parapetów i okna są dość małe. To może ja poproszę od Ciebie namiary na tę firmę która Tobie wyliczała? :wink:

Spadłam !! :oops:

Nuuuuuuuda !!! Na budowie nic się nie dzieje. Szaro, buro i ponuro !! Z racji, że mój mąż ma wolne, jeździmy po firmach i składamy wyceny okien i dachu. No i ..... głowa boli ! Ceny jak z kosmosu :o Jeden dach, a ceny różne. Jak to jest ? Różnica wynosi nawet 10 tys. :evil: Np: dachy - 31tys, 23tys, 29tys :o a okna -8,5tys, 12tys, 13tys :o takie różnice !!!!!!! ( ceny materiałów + robocizna )

Nie mam wyceny więźby. Ciekawe ile nas będzie kosztowała? Już się boję!! Możecie mi napisać jakie są koszty? - tak mniej więcej !

Wiesz, jakoś mnie tak zatkało ! Ale dziś już lepiej ! Nie myślałam, że aż ta dużo, bo nie interesowałam się specjalnie, cenami. Dziś już się orientuję, więc już mnie nie szokuje ( chyba mi się rymnęło :p ) Pojeździłam dziś po hurtowniach i .......znalazłam wykonawcę - za 29tys cały dach z więźbą ( materiał + robocizna ). I jak ? Brać czy szukać dalej ?

Witam MEG!!!!

Piękny dziennik, przyznam, ze nie czytalam wszytstkiego, traktuję to jako dzisiejszą lekturę do poduchy :), tak więc wiele jeszcze przede mną. Mam jednak pytanie....... to jest cena za wykonanie całęgo dachu????? Więźba, deskowanie (czy folia??), papa, łaty, kontrłaty i dachówka (a może blachodachówka)?

Pytam, bo przymierzamy się do budowy, jestesmy na etapie gromadzenia fachowców i porównywania cen. Ostatnio usłyszałam cenę 76 zł od m2, przy czym jest to cena tylko i wyłącznie robocizny :o

pozdrawiamy serdecznie