Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Meg wow faktycznie idziecie jak burza.

ciekawe czy ja nie znam tych sąsiadów bo mojej siostry szwagier sie tam buduje. takie młode jeszcze nie małżeństwo :lol: :lol:

A wiesz, że mogą to być oni........Dziewczyna ma na imię Ilona, a chłopak, chyba Krzysztof :roll: :roll:

:o meg, ale macie tempo. Wielkanoc w nowym domu?? :wink:

Nie ma tak dobrze, no chyba, że Wielkanoc będzie jesienią, to tak :lol: :lol: :lol: :lol: A teraz poważnie, mamy zamiar skończyć na jesień, więc może Boże Narodzenie ? Taki mamy plan, ale nigdy nic nie wiadomo :-? :-? :-?

No to ja będę kibicować. Co jakiś czas, dla zmotywowania, przypomnę Ci te slowa ;-)

Dziewczyny, tak bym chciała aby wasze słowa się sprawdziły :roll: :roll: będziemy robić wszystko, żeby tak się stało :wink: nie mamy wyjścia!!!! jeżeli szczęście się nie odwróci, to się uda !!!!! No i oczywiście jak będziecie mocno trzymać kciuki :lol: :lol: :lol: :lol: do tej pory pomagały !!! BARDZO POMAGAŁY !!!!!!!!!!! :p :p :p :p :p :p

PS - nie mogę doczekac się dachu i likwidacji lasu w domku. Wtedy będzie już coś widać !!! A jak założymy okna..........to juz pełen wypas :wink: :wink:

Dziewczyny co powiecie na taką opcję - grafitowy dach i podbitka, szara elewacja, białe okna, białe drzwi frontowe i......biała brama garażowa ???? Tak mi sie marzy :wink: :wink:

A to jeszcze ja posłodzę Ci. Będzie nie dość, że przepięknie to jeszcze bardzo stylowo, a jak dla mnie takie zimne kolory, tzn biel i szarości sprawiają, że dom wydaje się taki czyściutki i schludny. TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA POGODĘ!!! Też mam w tym interes :wink: chociaż przez nasz cholerny przestój muszę Cię teraz mocno gonić :p jak dobrze pójdzie w pt zalewamy terive, więc może dach w tym roku jednak realny?

P.S. okna chcecie wstawić jeszcze w tym roku czy wczesną wiosną?

Witaj olgusieniunieczka Dziękuję za miłe słowa, mnie też się wydaje, że ten zestaw kolorów, będzie OK !! Elewacja w dwóch odcieniach szarości - jasniejszy całość, wnęki i opaski i cokół, ciemniejszy. Zastanawiam się nad boniami - kurde nie wiem jak to się pisze- takimi jak te :

http://images49.fotosik.pl/102/ce1e396d222ccd93med.jpg

abo te :

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/hj/ad/aytd/ZvkIbuC4aFBnIgeFtB.jpg

Tu aż się proszą białe okna, drzwi i brama :p :p :p :p :p

Kochana, spokojnie dach będziesz miała w tym roku, oby pogoda dopisała !!!!A będzie wszystko jak zaplanowałaś :p Trzymam kciuki !!! :p :p :p

PS: okna wstawiamy zaraz po dachu. Taki mamy plan !!!! Zakończyć rok SSZ :p :p

Dziewczyny, tej ciemnej szarości nie będzie dużo, tylko wnęki - wejście główne i wnęka przy drzwiach tarasowych i właśnie tam będą białe boniowania,( żeby troche rozjaśnić ), ale nie fakturowane tylko namalowane :wink: ( zdjęcie nr 2 ) a to z racji praktycznej - nie będzie się tak brudzić ( zapozyczone i bardzo dziękuję :oops: :oops: :oops: ) ciemne będą też cokoły, nie będę obkładać kamieniem, nie będzie mi pasować do całości. A tak wogóle to prawia cały parter będzie mniej wiecej w tej tonacji jak elewacja ( chyba !!?) z kontrastowymi elementami - może jakaś pomarańcz, napewno będą tapety ( ale nie całe ściany, tylko jako ozdobniki wnętrz ). Pokoje na pietrze, oprócz naszej sypialni i łazienki, są w rękach córek - ich pokoje - ich pomysły :wink: :wink: Ale jest jeszcze jedna opcja, mniej optymistyczna - jeżeli nie starczy nam kasy na nowe meble, salon będzie musiał być w odcieniach brązu - takie mamy teraz meble - w kazdym razie dotąd do póki nie napłynie gotówka :wink: Ale mam nadzieję, że to będzie wyjście awaryjne !!!!