Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś byliśmy na dzialce. Mąż z bratem zabrali się za ogrodzenie ( oj, gdyby nie ta pogoda!!! ) a ja zaczęlam odliczać ile będę miała ogrodu. No i się zalamałam :cry: i jednocześnie wściekłam :evil: W mojej gminie linia zabudowy to 12 metrów od linii jezdni, co oznacza, że dom będzie odsunięty od płotu AŻ 12m i z tylu zostanie mi 168m2 ogodu, natomiast z przodu bede miala 336m2 :evil: :evil: Przypomnę, że wjazd mam od północy. Kużwa, to gdzie ja zrobię mój wymarzony ogród i strefe relaxu????? To tam mialam rano siadać z kawą i papieroskiem :oops: KICHA :evil: :evil: :evil:

Narysowalam, wymierzylam i okazało się,że domek będzie stal centralnie na środku. Więc mam pomysła - za domem kącik imprezowo - relaxsacyjny ( czytaj: trawka i kilka drzew dających cień ) a przed domem coś kolorowego i lubiącego północną strone świata, choc trochę słońca wpadnie od zachodu :roll: Zadzwonilam do mojego architekta i ma jutro wpaść na dzialkę i wszystko wymierzyć dokładnie. Może nie będzie tak źle :roll: ma wstępnie pozaznaczać wszystko i zobaczymy jak to będzie wyglądać w realu :roll:

Dzięki, już go widzę :p Zielony z kolorowymi akcentami, przystrzyżona trawka kusi aby pochodzić boso, jest cieplo, ja z kawką na tarasie slucham śpiewu skowronka i patrzę na ptaki pijące wodę z naszego, szumiącego kaskadą wody, oczka :p :p :p :p :p :p :p MIODZIO!!!!!!!

Niedawno wróciliśmy z dzialeczki :p pogoda kiepska, ale nie padało, więc można było cóś zrobić :p Więc zakasaliśmy rękawy i do roboty!!!! Pomalowalam 18 słupków :lol: :lol: miałam towarzystwo - pilnowal mnie pies sąsiadów Reksio :lol: Zdjęcia zamieszczę następnym razem, bo oczywiście aparatu zapomnieliśmy. Gdyby okazało się ,że mąż ma jeszcze urlop, to w tydzień będzie gotowe :p :p :p i wtedy już coś będzie widać - hurrrra! Będę mogla sadzic moje drzewka :p

Jestem, nareszcie dopchałam się do kompa!!!! Mamy jeden na spółkę ( czyli na trzy- Kasia, Maya i Ja ) jeden niestety zrobil strajk :evil:

Niedziela u mnie to - do południa gary :evil: , a popołudniu ....spacer z moim mężem ( po 22 latach małżeństwa to niecodzienność ) i dopiero teraz mogę odpisać. :wink:

kala mam nadzieję, że już doszłaś do siebie po tej imprezie!!?

Kalu,przeczytałam w twoim dzienniku o roślinach płożących . Chcesz zaslonić siatkę, więc proponuję - powojniki CLEMATIS. Podaję ci linki o nich, a przy okazji ku pamięci dla siebie :p

http://www.clematis.com.pl/wms/509.html

http://allegro.pl/search.php?string=Clematis&from_showcat=1&category=776&country=1

Pozdrawiam :wink: