meg60 25.06.2009 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA W DZIENNIKU jeśli oczywiście, macie ochotę coś napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 25.06.2009 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Dziś byliśmy na dzialce. Mąż z bratem zabrali się za ogrodzenie ( oj, gdyby nie ta pogoda!!! ) a ja zaczęlam odliczać ile będę miała ogrodu. No i się zalamałam i jednocześnie wściekłam W mojej gminie linia zabudowy to 12 metrów od linii jezdni, co oznacza, że dom będzie odsunięty od płotu AŻ 12m i z tylu zostanie mi 168m2 ogodu, natomiast z przodu bede miala 336m2 Przypomnę, że wjazd mam od północy. Kużwa, to gdzie ja zrobię mój wymarzony ogród i strefe relaxu????? To tam mialam rano siadać z kawą i papieroskiem KICHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.06.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Spokojnie meg !!! weż kawałek kartki papieru, nanieś dom, wjazd, taras i coś tam wymyślisz z tym ogrodem:)ogród nie musi być duzy, tylko właściwie przemyslany i zaprojektowany !!!w razie czego możesz od sąsiada dokupić kilka metrów ziemi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.06.2009 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Narysowalam, wymierzylam i okazało się,że domek będzie stal centralnie na środku. Więc mam pomysła - za domem kącik imprezowo - relaxsacyjny ( czytaj: trawka i kilka drzew dających cień ) a przed domem coś kolorowego i lubiącego północną strone świata, choc trochę słońca wpadnie od zachodu Zadzwonilam do mojego architekta i ma jutro wpaść na dzialkę i wszystko wymierzyć dokładnie. Może nie będzie tak źle ma wstępnie pozaznaczać wszystko i zobaczymy jak to będzie wyglądać w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.06.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 no widzisz nie jest tak żle, a to oznacza,że bedzie SUPER!!!!!!! jeszcze kilka pomysłow i wyjdzie ogród marzeń) i nie zapomnij o hamaku meg !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.06.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 obawiam se, że takich hamaków nie produkują waga cięższa, nie mylić z ciężką a po za tym mam chorobę morską ŻART!!!!!! choć z tą chorobą to bym się zastanowiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.06.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Meg....hamak musi być) poprostu wybierz odpowiedni rozmiar i będzie grało:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.06.2009 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Spróbuję !!!! Ale do hamaka jeszcze daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.06.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 oj przesadzasz kobieto, przesadzasz !!!!!!!!ja juz sie doczekac nie moge swojego ogrodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.06.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Kala u ciebie juz prawie stan 0, a u mnie jeszcze rumianki rosną !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.06.2009 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Łoł, toż to początek ogrodu ..... Bardzo lubię rumianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.06.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 kochana.. to Ty juz możesz pić własną herbatke rumiankową)) potem będzie piękny taras, piekny ogród...zobaczysz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.06.2009 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Dzięki, już go widzę Zielony z kolorowymi akcentami, przystrzyżona trawka kusi aby pochodzić boso, jest cieplo, ja z kawką na tarasie slucham śpiewu skowronka i patrzę na ptaki pijące wodę z naszego, szumiącego kaskadą wody, oczka MIODZIO!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.06.2009 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Niedawno wróciliśmy z dzialeczki pogoda kiepska, ale nie padało, więc można było cóś zrobić Więc zakasaliśmy rękawy i do roboty!!!! Pomalowalam 18 słupków miałam towarzystwo - pilnowal mnie pies sąsiadów Reksio Zdjęcia zamieszczę następnym razem, bo oczywiście aparatu zapomnieliśmy. Gdyby okazało się ,że mąż ma jeszcze urlop, to w tydzień będzie gotowe i wtedy już coś będzie widać - hurrrra! Będę mogla sadzic moje drzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 ..a my wczoraj wieczorem bylismy u znajomych......i dziś boli głowa, oj boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Meg.....a gdzie Ty sie całą niedziele podziewasz???? ..tylko nie mów, że pojechałaś kaloszy już po sklepach szukac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.06.2009 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Jestem, nareszcie dopchałam się do kompa!!!! Mamy jeden na spółkę ( czyli na trzy- Kasia, Maya i Ja ) jeden niestety zrobil strajk Niedziela u mnie to - do południa gary , a popołudniu ....spacer z moim mężem ( po 22 latach małżeństwa to niecodzienność ) i dopiero teraz mogę odpisać. kala mam nadzieję, że już doszłaś do siebie po tej imprezie!!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.06.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Kalosze upatrzyłam sobie na Allegro, ale jeszcze nie kupuję, bo u mnie jeszcze sucho Na razie chodzę w klapkach lub adidasach. Nie to co u ciebie!!!Ale tego ci zazdroszczę, tez bym tak chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Meg.....dzis nie byłam na działce ..cały dzien spedzam leniwie w domku, siedze przy kompie i szukam ogrodzenia, dachu, kafelek do łazienki, bluszczu na płot itd.... Ale jutro prosto z pracy pojade zobaczyc co sie zmieniło na budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.06.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Kalu,przeczytałam w twoim dzienniku o roślinach płożących . Chcesz zaslonić siatkę, więc proponuję - powojniki CLEMATIS. Podaję ci linki o nich, a przy okazji ku pamięci dla siebie http://www.clematis.com.pl/wms/509.html http://allegro.pl/search.php?string=Clematis&from_showcat=1&category=776&country=1 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts