sipatka 29.01.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Myślałam podobnie to ekri chyba mi najbardziej odpowiada. Domek nieduży to się optycznie powiększy jasnym kolorem. No i jeszcze ta jasna rozmyta cytrynka tak mi rześko tu pasuje. Choć to znowu zupełnie kontrastowo tu cieplutki ekri a tu rześka cytrynka... hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 29.01.2010 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Faktycznie ciepło z rześkością niewiele ma wspólnego ale może na elewacji ma rację bytu Wazne aby tobie sie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 30.01.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 jeszcze znalazłam takie cóś http://www.tapis.pl/piece-piecyki/lincar/foto/img-9-01.jpg ciekawy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 31.01.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam się z rana... Meg to cóś... co znalazłaś ,to muszę powiedzieć bardzo oryginalne!!! . Pasuje do wiejskich klimatów, domków drewnianych i z bali... Pozdrawiam cieplutko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 31.01.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witaj Dorka !! fakt, nadaje sie do domków z bali, może komuś się przyda !!!! Na przykład ..Kali jak zajrzy do mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 31.01.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam:)...własnie zajrzałam.....i musze przyznac, że komiek wygląda bardzo orginalnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 31.01.2010 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 No cóż....... zima, zasypało, nuuuuuuuuuda!!!! Nic się dzieje, a miały być okna..... ale zima nie odpuszcza. Ciekawe kiedy dostanę telefon, że już ...? Mam jakieś dziwne uczucie, że ogrom pracy który nas czeka wiosną, przygniecie ciężarem odpowiedzialności. Do tej pory jakoś, tak z biegu, wszystko szło jak po masle, ale teraz jak jest tyle czasu do myslenia, jakieś wątpliwości nas naszły - czy damy radę ????? Mąż jakiś niechętny, zniesmaczony i nawet budowa go nie cieszy......takie odnoszę wrażenie. Może mi się tylko wydaje, ale tak to z boku wygląda. Oglądam, czytam dzienniki innych i zazdroszczę, że u nich tak wiele się dzieje - ocieplają, malują.......wykańczają. Strasznie nie lubię czekać......ja jestem z tych co to - mam pomysł i go realizuję!!!! a jak zaczynam się zastanawiać to mi się odechciewa. Nie mogę mieć duuuuuuużo czasu - to mnie przygnębia i robię się uciążliwa dla otoczenia. Boję się, że mnie z domu wywalą upierdliwa jestem, że hej ....... Przepraszam, ale tak mnie naszło i musiałam się wygadać .................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 01.02.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Spoko . Mam podobnie, tyle pracy a ja siedzę bezczynnie ... może posieję lobelię i będę miała na wiosnę już "urośniętą"? Ale jak pomyślę, że tyle roboty i to wszystko zwali się w krótkim czasie to nie wiem jak będzie. Na dodatek przeliczyliśmy z mężulkiem okna i wyszło na to że balkonowe jest za niskie (nie sprawdziliśmy pani co projekt poprawiala i zamiast wymiar okna wstawić w okno to wstawiła we wnękę na okno). tym sposobem czeka nas rozwalanka - na szczęście nie duża ale zawsze to w drugą stronę niż budowanie Jak myśmy tego wcześniej nie dostrzegli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 01.02.2010 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witaj !!! Poprawki w czasie budowania, to ponoć norma My mieliśmy tyle, że architekt musi rysować aneks do projektu Bo jak się rysuje, to wiele rzeczy nie jest człowiek w stanie, sobie wyobrazić. Dlatego powiększyliśmy górny taras, choć wcześniej go pomniejszyliśmy. Z tego tytułu musieliśmy dołożyć filary, których wcześniej na projekcie nie było . Zmieniliśmy wysokość ścianki kolankowej z jednej strony, bo nasz architekt zrobił nam 2,20 , zamurowaliśmy jedno okno, bo okazało się, że nie będę miała żadnej, pełnej, ściany na moje obrazy. Także kochana....jedna mała demolka, to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 01.02.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Ulżyłaś mi i pocieszyłaś, bo poprawki po poprawkach to jednak wydawała mi się już nie do zrobienia. Aż się bałam jak ja jej to powiem, że będą poprawki do poprawek. A przecież nie wszystko człowiek może sobie wyobrazić. Czasem oświecenie przychodzi ciut później . Rozmawiałam z "kielnią prowadzącą" - jak nazywa budowniczego naszego domu małż i nie ma sprawy poprawimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.02.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 dziewczynki.....głowa do góry....jakby wszystko szło jak po masle....to przeciez nudnie by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 01.02.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam ,a co to za smutaski.... ? Głowa do góry będzie dobrze... Wszystko się ułoży.... nim się obejrzysz i Ty będziesz ocieplać, wykańczać, malować itp. zobaczysz!!!! Trzymaj się cieplutko... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 01.02.2010 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 No tak mnie smutasek zimowy naszedł........Ale dziś już lepiej Choć problemy się nie skończyły ,ale widać światełko w tunelu.........narazie baaaaaaardzo malutkie, ale jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 02.02.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 No tak mnie smutasek zimowy naszedł........Ale dziś już lepiej Choć problemy się nie skończyły ,ale widać światełko w tunelu.........narazie baaaaaaardzo malutkie, ale jest SUPER!!!!!!!!! trzymam kciukaski!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.02.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 No tak mnie smutasek zimowy naszedł........Ale dziś już lepiej Choć problemy się nie skończyły ,ale widać światełko w tunelu.........narazie baaaaaaardzo malutkie, ale jest Bardzo się cieszę, mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej . Smutaski wytarmosić w śniegu, od razu im przejdzie Trzymam kciuki........... za światełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.02.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Niestety to światełko ledwo się tli ale może dostanie trochę tlenu i rozbłyśnie ??? Poczekamy, zobaczymy ! Dziś dzwoniłam do firmy z oknami! okna JUŻ SĄ ale niestety pogoda nie pomaga zasypało i nie można dojechać pod dom. poczekamy do przyszłej soboty i poproszę zaprzyjaźnionych gospodarzy, może dysponują jakimś pługiem i pomogą !!! Mam pytanie, czy jak zrobię sama drzwi wejściowe i bramę garazową, to czy dla banku będzie STAN SUROWY ZAMKNIĘTY ??? Pomóżcie i napiszcie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 02.02.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Ale w jakim sensie?Dla banku, o ile wiem, nie ma znaczenia, czy robisz sama, czy ktoś Ci robi. Dla nich liczy się, że jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.02.2010 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Czyli jak zabiję dechami garaż i wstawie, prowizoryczne, drzwi - SSZ będzie dla banku osiągnięty ??? My budujemy systemem gospodarczym, więc nawet faktur, rachunków itp nie musimy pokazywać przy wizycie rzeczoznawcy. Ale czy dechy to drzwi lub brama dla banku ???? Nie wiem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.02.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Małgoś... chyba nie bardzo... z tymi dechami... ale jak byś jakieś drzwi ze szrotu przytargała, to już możesz kombinować, że takie Ci sie właśnie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 03.02.2010 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Nawet takie zbite z desek ......jak kiedyś widziałam, chyba u Kruszona 11 ???? o takie..... http://lh6.ggpht.com/_mj9sER9pfg0/S04N72YwkZI/AAAAAAAADDQ/e1H8Wx3_EkQ/s512/DSCN3513_edited-1.jpg co ty na to ???? no może bez tej ozdobnej klamki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts