Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochana jaka tempa?! Każdemu należy się chwila rozkoszy nieumysłowej :wink:

Ja ci opowiem jacy my z mężulkiem dzisiaj kretynizm popełniliśmy.

Wczoraj małż był zawozić drzwi i przy okazji kupił styropian na fundamenty.

Dzisiaj wracając do domu zajechaliśmy do składu zamówić cement na wylewki. Weszliśmy do sklepu ja i on, staliśmy obok siebie. Zamówiłam też klej do styropianu na ocieplenie fundamentów i siatkę.

A przy okazji styropian na fundamenty.

Zapłaciliśmy i odjeżdżamy.

Pytam małża czy on wczoraj nie kupił styropianu? - Kupiłem - odpowiada.

Acha - ale miękki czy taki twardy na fundament? - No twardy tak jak chciałaś.

:o

To po co myśmy teraz kupili jeszcze styropianu :o - pytam już zaniepokojona o pozostawione w sklepie niepotrzebnie 300 zł. - Myślałem że masz jakiś swój plan - odparł małż i zaczął podziwiać widoki za oknem.

Dobrze że nie odjechaliśmy zbyt daleko więc zawróciłam i przefajowski (pod każdym względem :wink: ) pan oddał nam kasiorkę z nową fakturką zwrotną.

I co ty na takie zbaranienie obojga małżonków :roll: :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: No zdarza się !!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale widzę, że i u ciebie też dżądżi baba na budowie !!!! U nas wszystkie materiały zamawiał nasz majster, więc nie było zbaranienia :wink: :wink: ale i tak jak chodzi o budowę, to tylko ze mną majstry rozmawiają. Mój małż mówi, że on nic z tego nie rozumie :o :o

Ale o hydraulice, czyli o szczegółach, z kolegą, gadał już ON!!!! Ja się nie wtrącam! Ach! i do garażu i kotłowni, tyż!!!!

Faktycznie ja mam podobnie. Duże materiały zamawiałam ja a drobniejsze w stylu cementu gwoździ i takich tam to już "główna kielnia".

Teraz jednak przy prądzie ja się nie wtrącam, teraz mnie zmuszają gdzie co i na jakiś wysokościach... ale o tym to już u Arctiki pisałam :D .

Okna zamówiłam tyż ja, ale drzwi wybieraliśmy razem a on kupił SAM. :o :o :o SHOCK :wink:

Do hydrauliki się nie włączałm i perfidnie powiedzialam małżowi coby sam ten "problem" rozwiązał. Ja tylko kasę ściskałam 8) bo mężuś za dobra dusza i by nas z torbami puścił :-?

Ho,ho ....to ty HETERA!!!!! :p :p :p Ale i ja tak mam - u mnie tylko mąż trzyma kasę, tzn placi przy wyplatach, bo on kasiarz od dawien dawna!!!! umi i lubi! Okna zamawialiśmy razem ale decyzję podejmowałam JA!! Drzwi jeszcze nie mamy, bo boimy się, że jak będą jeszcze fachowcy robić, to mogli by przez przypadek je uszkodzić :evil: :evil: a tego bym nie zniosła :evil:

Ho,ho ....to ty HETERA!!!!! :p :p :p Ale i ja tak mam - u mnie tylko mąż trzyma kasę, tzn placi przy wyplatach, bo on kasiarz od dawien dawna!!!! umi i lubi! Okna zamawialiśmy razem ale decyzję podejmowałam JA!! Drzwi jeszcze nie mamy, bo boimy się, że jak będą jeszcze fachowcy robić, to mogli by przez przypadek je uszkodzić :evil: :evil: a tego bym nie zniosła :evil:

Kasiarz to może z Kwinto razem chodzili :wink:

Drzwi założyłam bo mnie murarz Mareczek uspokoił że on niczego nie zniszczy. A muszę przyznać że do tej pory i wszystko czysto dookoła zostawiał i o materiały dbał jak o swoje. Poza tym jego ekipa to on i brat i w porywach ciężkich robót 1 jeszcze pomocnik :D .