Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

Witam!!!! Pogoda nawet, nawet!!!! Trochę wiało na naszej wsi, ale kaptur na łeb i do przodu..........- takie były plany. Ale najpierw zakupy, bo przecież święta, potem przyjechał pan hydraulikowy i zaczęło się zaznaczanie co, gdzie i jak :lol: :lol: :lol: Juz miałam zabrać się za grabienie przed domem :lol: :lol: a mąż robić drugie drzwi, a tu pan elektrykowy nas nawiedził i .....zaczęlo się zaznaczanie co, gdzie i jak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Oj miałam zawrót głowy i do tej pory nie wiem czy wszystko zaznaczyłam i dobrym miejscu :roll: :roll: :roll: Okaże się w praniu :wink:

Ale zrobiłam coś, czego nie planowałam - umyłam okna i zawiesiłam, moje nowe rolety rzymskie

http://foto3.m.onet.pl/_m/ec0d07900814cd8164dddcaeb4c470b3,10,19,0.jpg

może nie widać, ale bardzo fajnie wyglądają :p :p

meg.......mam identyczne hiacynty na parapecie!!!! 8)

też trzy fioletowe :lol: :lol: :lol:

Kaluś... tylko się nie pogniewaj, ale już wiem dlaczego do szkoły chodzisz... ja u Małgosi widzę pięć hiacyntów :roll:

..Arctica........rozszyfrowałaś mnie z tą szkołą :lol: :lol: :lol:

sama widziśz.........musze sie uczyć ...bo liczyc nie potrafie do pięciu !! :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja mam komin ha :D

A ja mam dwa ha, ha......żart :wink: :wink: :wink: Gratuluję, a zdjęcia gdzie ???

A ja mam dopiero ławy :roll: ale i to mnie cieszy bardzo :roll: :lol: :lol:

Witanko :D

Ja tyż mam ławy ha :wink:

Spoko, przyjdzie czas i na komin i pewnie będziesz krócej czekać niż ja. Bo ja od zeszłego roku czekałam i czekałam i czekałam aż w sobotę patrzę :o a tu komin z dachu wylazł :o :o :o :D

A ja mam komin ha :D

A ja mam dwa ha, ha......żart :wink: :wink: :wink: Gratuluję, a zdjęcia gdzie ???

A ja mam dopiero ławy :roll: ale i to mnie cieszy bardzo :roll: :lol: :lol:

Witanko :D

Ja tyż mam ławy ha :wink:

Spoko, przyjdzie czas i na komin i pewnie będziesz krócej czekać niż ja. Bo ja od zeszłego roku czekałam i czekałam i czekałam aż w sobotę patrzę :o a tu komin z dachu wylazł :o :o :o :D

Gratuluję, ale to musi cieszyć, nie?

WSZYSTKO CIESZY.

Jak tak sobie oglądam poszczególne etapy budowy to przypominam sobie moją radość z początku. Rety, jak ja się cieszyłam że mam dziurę pod fundament wykopaną.

Każdy etap cudowny, wspaniały, niepowtarzalny....

Gdyby nie zapiski na forum to pewnie ta radość chwili byłaby bezpowrotnie stracona. A tak zapisane w chwili radości na świeżo i jest :D

Witanko moje drogie Panie!!!!!!! Mnie tez cieszą wszystkie nawet małe etapiki, budowania :p Ale budowanie to Pikuś - teraz jak zaczynam wnętrza - ha jak to pięknie brzmi :o - to te etapiki strasznie wolno są widoczne i to trochę drażni ! Szczególnie jak człek przyzwyczaił sie do szybkich i widocznych efektów :roll: :roll: :roll:

Sorry, że tak późno, ale oglądałam Majewskiego :lol: :lol: :lol: Była Grochola, a ja ją baaaaaaardzo lubię za Judytę :lol: :lol:

Ja ostatnio w stresie żyję, tak orzekła moja koleżanka z pracy, która z resztą buduje dom (piękny) 2 km ode mnie.

Nie mogę się doczekać kiedy zaczną robić te tynki, elektryk dopiero jutro odda dokumentację, żebym ją mogła zawieźć do zakładu energetycznego, geodeta jeszcze nie oddał mapek po rewizji przyłącza wody i prądu a ja muszę wreszcie złożyć wniosek na dzierżawę kawałka drogi co pod nią idzie moja rura....

I na koniec bank mnie wkurzył. Jego pracownicy są niekompetentni. Udzielają złych informacji a ja mam za to płacić. :evil: :evil: :evil:

witam Meg :D :D :D teraz najpiękniejszy etap w całym budowaniu cie czeka czyli tzw, wykonczeniówka :D :D :D ,

powiem Wam dziewczyny że swieta coraz bliżej ,a ja ich nawet nie czuje i jakos mniej się z nich cieszę bo bardziej mysle o budowie :oops: :oops: :roll: ,może to jest złe ale jakos to budowanie bardziej mnie cieszy :oops: :) pozdrawiam

witam Meg :D :D :D teraz najpiękniejszy etap w całym budowaniu cie czeka czyli tzw, wykonczeniówka :D :D :D ,

powiem Wam dziewczyny że swieta coraz bliżej ,a ja ich nawet nie czuje i jakos mniej się z nich cieszę bo bardziej mysle o budowie :oops: :oops: :roll: ,może to jest złe ale jakos to budowanie bardziej mnie cieszy :oops: :) pozdrawiam

Witaj jessi !!!! Z tego co się orientuję to wszystkie tak mamy!!!! W końcu, jak napisała Arctica, zawsze w domu jest czysto :wink: :wink: :wink: Myślę, że umyte okna, trochę dekoracji świątecznych i będzie pięęęęęknie :p :p :p :p Ja tak robię !!! Chrzanić porządki !!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops:

Witam

jestem na podobnym etapie budowy jak Pani cudowny pamiętnik

Jestem zauroczona

Pozwole sobie dalej śledzić losy budowy domku

Trzymam kciuki :D

Witaj Goka!!! Miło mi słyszeć takie superlatywy :oops: :oops: :oops: :oops: Zapraszam serdecznie do odwiedzin. A gdzie powstaje twoje domostwo ??? Pozdrawiam.

No, wnerwiłam się dziś jak nie wiem co :x Murarze nie przyszli wrrrrrrr, elektrycy zrobili co mieli zrobić, ale jakoś czuję niedosyt :roll: :roll: :roll: autko coś grymasi :( i 600 zeta w plecy :evil: pojechaliśmy zamówić szambo i cena nas powaliła :evil: No, MASAKRA !!!!! A na dokładkę wzięłam dzień z urlopu i wcale nie potrzebnie :evil: :evil: :evil:

Ale i jest światełko - zamówiłam szambo na allegro :p o 800 zł taniej :p :p :p

http://dos5.siemacha.org.pl/images/%C5%BCyczenia%20wielkanocne.jpg

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych wiary, nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego „Alleluja"

życzy Małgorzata z rodziną

Ou ale jesteś wkurzona.......

I cię rozumiem, bo ja kolejny dzień nie mam rozpoczętych tynków, a mój murarz to nawet dzisiaj telefonu nie odbiera bo co bedzie słuchał moich narzekań :evil:

Coś mi się zdaje, że się już z panem Mareczkiem pożegnamy 8)

No, powiedz, jak tu się nie wku.....rzać !!!!!! :evil: