agurek 24.04.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Meg, czym obkladalas kominy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 24.04.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witaj agurek !!!!!!! Cieszę się, że Marcin ci podpasował. Będziesz zadowolona!!!! Dzięki za miłe słowa odnośnie moich schodów. Jeden z panów chciał nam wcisnąć taras z kostki,, ale mnie się takie nie specjalnie podobają, więc postawiłam na swoim - jest betonowy, a potem go czymś obłożę, zresztą schody wejściowe też. Kominy mam z cegły klinkierowej, grafitowej. Natomiast jeśli chodzi o drzwi, to zamówiliśmy stalowe KMT Plus z przeszkleniem w kolorze białym. Drewniane są dla nas za drogie, a ja musiałam zamówić podwójnie, bo mam jeszcze drzwi zewnętrzne w garażu. Braliśmy je tam gdzie okna, więc mieliśmy spore upusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 25.04.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Halllooo Meg!! Fryzurka bardzo fajna:) Córa podobna do Ciebie.... ...młodzieżowo wyglądasz zresztą fajowa kobitka z Ciebie he hehe:wiggle: Ten drugi tarasik równie prezentuje się bardzo ładnie... Zyczę mniejszego bólu głowy w dalszych pracach w domku i trzymam kciuki za dobrze podejmowane decyzje hihihihih... Pozdrowionka pa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.04.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witaj kochana !! ...dziekuje Ci pieknie za życzonka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.04.2010 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Ulala!!!!! Spadł dzienniczek! Aż na czwartą stronę! Trza go podnieść!! ;) Zapadła decyzja co do ogrzewania. Będą głównie, jednak, grzejniki! Podłogówka, tradycyjnie, w kuchni, wiatrołapie, łazienkach i w małym korytarzyku na parterze No i zamiast kominka ( oszczędność czasu i ....kosztów ) będzie koza!!!!!! Może taka podobna do pieca kaflowego ??? Jeszcze nie wiem! Muszę dobrze rozejrzeć się na rynku tego produktu. Będzie....PIĘKNIE ???? Ale napewno taniej! Muszę tylko zagospodarować ścianę, na ktorej będzie stać. Może jakiś kamień, albo cegła ???? Chyba jednak cegła! :rolleyes: Rozmarzyłam się :rolleyes: !!!!! Pozdrawiam wtorkowo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 27.04.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 No z tą taniością kozy nad kominkiem to bym mogła podyskutować. Kozule, które oglądałam i podobne do tych, których zdjęcia wcześniej na stronach pokazywałaś wcale nie są takie tanie. Mój kominek z wkładem, obudową, rozprowadzeniem DGP i robocizną wyniesie 8000-8500 zł polskich (wahania zależne od ilości i długości przewodów do DGP). Zastanawiam się nad kolejnym aspektem - oszczędność czasu. Hmmmm czy kozy to się przypadkiem nie używa podobnie jak kominka że trzeba włożyć i rozpalić żeby się paliło? No chyba że wybierzesz taki pieco-kozę co sam sobie dozuje czyli piec na pelety. Ale jego cena jest (przynajmniej dla mnie) zabójcza.Jedno jest niepodważalne - jeśli podoba ci się koza - kaflowa (i tu cię rozumiem bo są piekne do wyboru i koloru) to wybór doskonały.Mój małż nastawił się na kominek, choć mnie w trakcie budowy coraz bardziej podobały się te kozy kaflowe, ale niech będzie dla nas obojga nie tylko dla mnie - będzie kominek i to w stylu rustykalnym (hihihi).Pozdrawiam...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 27.04.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Hej Meg, koza - suuper! Sa sliczne i bardziej podobaja mi sie od kominkow mowiac szczerze. Teraz patynie *tylko* JAKA? A na co piec - jakie paliwo? Uwazaj przy podlogowce - przy ogrzewaniu mieszanym czyli wlasnie grzejniki i podlogowka najczesciej i najtaniej robia wlasnie fachofffcy zasilanie ogrzewania podlogowego woda z powrotu od grzejnikow. Jest chlodniejsza juz niz w grzejnikach, ale nadal ma kolo 50ciu stopni, co jest stanowczo za duza temperatura. Wystarczy zastosowac mieszacz i podlogowke zasilac chlodniejsza woda ok 28 stopni - drozej troche ale zdrowo! Ekhm jakbys kontaktowala sie wiesz z kim, to jestem bardzo ciekawa - spotkanie bylo juz, decyzje zapadly. A do wywieszenia oficjalnych list jeszcze 3 tygodnie... Bardzo dziekuje i sie polecam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.04.2010 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 No z tą taniością kozy nad kominkiem to bym mogła podyskutować. Kozule, które oglądałam i podobne do tych, których zdjęcia wcześniej na stronach pokazywałaś wcale nie są takie tanie. Mój kominek z wkładem, obudową, rozprowadzeniem DGP i robocizną wyniesie 8000-8500 zł polskich (wahania zależne od ilości i długości przewodów do DGP). Zastanawiam się nad kolejnym aspektem - oszczędność czasu. Hmmmm czy kozy to się przypadkiem nie używa podobnie jak kominka że trzeba włożyć i rozpalić żeby się paliło? No chyba że wybierzesz taki pieco-kozę co sam sobie dozuje czyli piec na pelety. Ale jego cena jest (przynajmniej dla mnie) zabójcza. Jedno jest niepodważalne - jeśli podoba ci się koza - kaflowa (i tu cię rozumiem bo są piekne do wyboru i koloru) to wybór doskonały. Mój małż nastawił się na kominek, choć mnie w trakcie budowy coraz bardziej podobały się te kozy kaflowe, ale niech będzie dla nas obojga nie tylko dla mnie - będzie kominek i to w stylu rustykalnym (hihihi). Pozdrawiam...... Jeślichodzi o cene kozy to za 8-8,5 tys to już jest wypasiona koza suuuuperowska. Oczywiście te które wkleiłam wiele miesięcy wczesniej, już nie biorę pod uwagę. Jak znajdę tę co mi sie podoba to wkleje zdjęcie. A szybciej - he, he, he !!! to miałam na mysli czas instalacji tego urządzenia! Kupuję w całości i mogę samodzielnie zainstalować!!! Oczywiście pod okiem kogoś kto sie na tym zna!!! Ponieważ nasz salon będzie też w stylu lekko rusti, więc kaflowa koza to priorytet ! Hej Meg, koza - suuper! Sa sliczne i bardziej podobaja mi sie od kominkow mowiac szczerze. Teraz patynie *tylko* JAKA? A na co piec - jakie paliwo? Uwazaj przy podlogowce - przy ogrzewaniu mieszanym czyli wlasnie grzejniki i podlogowka najczesciej i najtaniej robia wlasnie fachofffcy zasilanie ogrzewania podlogowego woda z powrotu od grzejnikow. Jest chlodniejsza juz niz w grzejnikach, ale nadal ma kolo 50ciu stopni, co jest stanowczo za duza temperatura. Wystarczy zastosowac mieszacz i podlogowke zasilac chlodniejsza woda ok 28 stopni - drozej troche ale zdrowo! Ekhm jakbys kontaktowala sie wiesz z kim, to jestem bardzo ciekawa - spotkanie bylo juz, decyzje zapadly. A do wywieszenia oficjalnych list jeszcze 3 tygodnie... Bardzo dziekuje i sie polecam Karolina Wybór właściwej i TEJ kozy to nie lada problem! jest ich taka mnogość na rynku, że oczopląsu można dostać!!!! Podłogówka będzie miała osobny obieg, a piec będzie na eko lub na wszystko- jeszcze nie konkretnej decyzji nie podjelismy, ale skłaniamy się ku eko!!!! Karolcia! zadzwonię, no wiesz do kogo i jak coś będę wiedzieć, napiszę!!!! Acha! Napisałam do ciebie wiadomość i co ty na to ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 27.04.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Hej Meg!!!! witanko my również zastanawiamy sie nad tą podłogówką jak Ty....albo wybierzemy taki wariant jak u was ,albo zrezygnujemy w ogóle z podłogówki jeszcze zobaczymy temat do głębszego zastanowienia:sleep: Kozy tez są ładne ale my skłaniamy sie bardziej ku kominkowi kwestia gustu... Małgoś wysłałam Ci wiadomośc na priv jak możesz to przeczytaj i odpisz ....Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.04.2010 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam coś ciekawego!!!! http://www.wobeline.pl/c/pl/7/2/1/0/long/art-dekoracyjne.html http://www.lawendakazimierz.pl/ http://www.armonia.pl/ warto zajrzeć i ....kupić Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez meg60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 27.04.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 No no Meg ładne cudeńka znalazłaś....Ty zawsze cosik fajnego wyszukasz ....całuski przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.04.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 dziekuje meg.........za trzymanie kciukasów!!!!! .........a koza jest super!!! podoba mi się Twój pomysł !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.04.2010 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 I jeszcze ....http://skandikhome.pl/informacyjna-5.htmla może taka tapetę w kuchnihttp://www.artofwall.com.pl/photo/tinyMce/NY_LONG_sepia%20wiz.jpgna tej stronie...http://artofwall.com.pl/go/_info/?user_id=890&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 27.04.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Meg przesyłam Ci piękne Amaryllisy z Holandii... 2aa48878e807b63fmed.jpg (45 Bajtów) 6a4fd17cc14db648med.jpg (25 Bajtów) 8c748035fb81d6a0med.jpg (44 Bajtów) 6117cfd064e19353med.jpg (44 Bajtów) Dobrej nocki zycze Pa!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.04.2010 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Piękne, takie dubeltowe ! Super! Dzięki Dorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 28.04.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Ajajajjj jakie ładne rzeczy wynalazłaś na tych stronach. Muszę mocno trzymać kieszeń bo pieniądze z niej wylatują tak lekko a jest ich coraz mniej..Witam w środę i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.04.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Fiu, fiu, jakiś czas mnie tu nie było i proszę... podłoga, taras, ogród- nic tylko się wprowadzać Meg, gdzie zamawialiście drzwi? Są gładkie czy tłoczone? No jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.04.2010 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Fiu, fiu, jakiś czas mnie tu nie było i proszę... podłoga, taras, ogród- nic tylko się wprowadzać Meg, gdzie zamawialiście drzwi? Są gładkie czy tłoczone? No jestem pod wrażeniem Witam!!! Dzięki za miłe słowa! U ciebie też wiele się zmieniło. A drzwi zamawialiśmy w Andrespolu, tam gdzie okna. Są tłoczone z doświetleniem, o takie : http://hurtdrzwi.pl/item_img/138/311s.jpg a drugie takie same tylko bez okienka. Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez meg60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.04.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 piekne drzwi meg!!!!!!!!! zamówiłas juz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.04.2010 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak !!! Będą ok 10 maja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts