Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA - KOMENTARZE DO DZIENNIKA

Recommended Posts

Jeśli mnie - to DZIŚ ZALEWALIŚMY !!!!! Zdjęcia w Dzienniku :p :p :p

lucjanmarek nasz projekt to projekt indywidualny. Niestety nie znaleźliśmy gotowca który spełniłby nasze oczekiwania. Musieliśmy sami go sobie stworzyć.

AGP witaj w moich skromnych progach :wink: idę na rewizytę !

• Odpowiedzi 280
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lucjanmarek widzę, że układ pomieszczeń masz bardzo podobny do mojego, chodzi o parter. Nie mam tylko tego dodatkowego pokoju, są dwa przedzielone łazienką, a w miejscu trzeciego, jest kotłownia :wink: :wink: Pokoje są trochę innej wielkości - jeden ma 14m2, a drugi 9m2, salon ma 43m2. Na górze mamy trzy pokoje, łazienkę, duży hol i dwa pomieszczenia nad garażem - pralnia z suszarnią ma wejście z górnego holu, a strych - wejście z garażu.

Pozdrawiam.

I już myślałem że obejdzie się bez zmian :wink:

A wczorajsza nasza wizyta u pani Architekt i marzenia legły w gruzach :x

Będą zmiany :p

lucjanmarek widzę, że układ pomieszczeń masz bardzo podobny do mojego, chodzi o parter. Nie mam tylko tego dodatkowego pokoju, są dwa przedzielone łazienką, a w miejscu trzeciego, jest kotłownia :wink: :wink: Pokoje są trochę innej wielkości - jeden ma 14m2, a drugi 9m2, salon ma 43m2. Na górze mamy trzy pokoje, łazienkę, duży hol i dwa pomieszczenia nad garażem - pralnia z suszarnią ma wejście z górnego holu, a strych - wejście z garażu.

Pozdrawiam.

I już myślałem że obejdzie się bez zmian :wink:

A wczorajsza nasza wizyta u pani Architekt i marzenia legły w gruzach :x

Będą zmiany :p

O !!!!!! A cóż to pani architekt się nie podobało ??? A może wam coś nie pasowało ???? I znów sprawa się odwlecze, szkoda :( Ale niestety pewnych spraw się nie przeskoczy :( :( :( Trzymam kciuki !

PS. A jakie zmiany, na dole czy na górze ?

Nie można nic złego powiedzieć o p Arch! Życiowa kobitka. Argumentowała nie do odparcia że....powinniśmy sobie pofolgować co do wielkości sypialni i łazienki. W projekcie sypialnia 12 m i pokój gościnny tyż tyle. Pomiędzy nimi łazienka 5 m.

I zmiana będzie taka że na tej powierzchni będzie sypialnia i łazienka. TYLKO :wink: A na górze powiększamy też łazienkę kosztem klatki schodowej która miała w projekcie spełniać funkcję kącika komputerowego.

Opóźnienia wynikają z konieczności adaptacji projektu i czasu oczekiwania na PnB.

I tym że już potem muszą nastąpić jeszcze ustalenia Projektant-Wykonawca. Bo nasz Domek będzie budowany dosyć nowatorską technologią :D

A jaka to technologia, bo nie wiem czy pisałeś, czy ja przegapiłam ?

My na górze mamy hol 27m2 :o ale wiesz co, byłam w domku gdzie hol był tak mały, że odniosłam wrażenie, że gdyby z wszystkich pokoi w jednym momencie chcieli wyjść wszyscy, to drzwi by się zaklinowały :wink: Strasznie mi się to nie podobało i powiedziałam,że u mnie w domu hol będzie przestronny i widny ( mam drzwi balkonowe ) Wiem, że może to nadwyżka metraż, ale przez 40 lat mieszkałam w blokach, klitkach PRL-owskich, że mam poprostu dość. "Jak się bawić, to się bawić - herbata i leniwe dla wszystkich " :p :p :p :p