Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cyfrowy Polsat - multiswitch - prawie działa

michalp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę że troszkę namieszałem w tym wątku:) więc trza troszkę wyprostować.

Nie chcę byc odbierany za pirata bo tak nie jest.

Więc mam 4 dekodery na linuksie z ethernet. Jeden z nich mam z dwoma czytnikami i trzy z jednym, dwa dekodery robią za serwery(również jako klienci dla siebie nawzajem) a pozostałe dwa jako klienci.

Pakiety mam normalnie opłacane co mnie kosztuje około (przy aktualnych promocjach cyfry około 100PLN/m-ąc.

CPolsat około 60 cyfra ( w promocji) chyba 30 i TNK 10.

Koszt wszystkich dekoderów około 2 tyś (można taniej 1,4 tyś można drożej)

Jak już wcześniej pisałem Polsat mogę dzielić dlatego gdyż jestem posiadaczem starego dekodera z którego można było uzyskać BoxKey, który jest potrzebny aby można używać karty w tym systemie. Obecnie dostępne dekodery z CP nie umożliwiają uzyskania BoxKey. C+ oraz TNK można dzielić bez problemu. Dekodery na linuksie są wielosystemowe.

Pozdrawiam

Co mi sie wylaczy? Jak ci chodzi o ten multiroom to go wezme ale tlyko jesli bedzie w normalnej cenie, czyli symbolicznej i normalnie bedzie dzialac.

Tak multiswich + tuner cyfry + jeden normalny ale narazie bez splitera bo dopiero co zaczynam mieszkac.

Próbujesz rozdzielać sygnał tak ?Multis masz przyszłościowo?Jak c+ wprowadzi usługę to będzie ja można podzielić na dwa pokoje na jednym abonamencie.Sądzisz ,że będą małe opłaty ,żeby tak jak u mnie dzielić w cztery miejsca.Zablokują i finito.Cały plan oglądania idzie w niebyt.

Nie no multis juz teraz uzywam bo mam tuner cyfry i drugi zwykly (w roznych pokojach), a planuje dolozyc jeszcze w ciagu m-c jeszcze jeden tuner oraz splitera by rozdzielic cyfre na 2 karty. Czyli razem bede mial 2x cyfra i 1x zwykly tuner.

Jak multiroom ma dzialac to wiem. Pisze tylko ze jak dadza jakies powalone ceny to zmienie platforme bo ogolnie Cyfra jest najdrozsza (trudno sie mowi) i jak dla mnie ratuje ja tylko rozdzielenie sygnalu na kilka pokoi. Multiswitch i tak bedzie mi potrzebny bo mam tez inne zwykle tunery.

To zamelduj jeszcze co było nie tak, może się komuś przydać. Pewnie kabelki pomieszane przy konwerterze.

Po pierwsze, to jeszcze raz zarobiłem wtyki, kupiłem sobie taki fajny kluczyk i myślę, że teraz jestem pewnien połączenia.

Po drugie - najpewniej w jednym miejscu były pomylowane kable.

Na razie górny pasek 94 procent, dolny 62 procent i zostawiłem, a kiedyś w wolnej chwili pobawię się w bardziej precyzyjne ustawienie.

Ktoś gdzieś wyżej mówił o metaforach.To nie jest metafora???.Ruszył?.Co to znaczy?Podzieliłeś go i niezależnie oglądach na więcej niż jednym TV?

Już to było wiele razy wyjaśniane w tym wątku :evil:

Pozdr.,

Michał