emilus18 13.11.2010 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Noż kuźwa leje mi się cały czas po kominie:cry: Raz gość juz poprawiał - bo tak zrobił że było niebo widać... miało byc dobrze - i dupa:cry: znów sie leje... trochę mniej co prawda ale co z tego??? Jak jeszcze trochę tak bedzie to bede musiała płyty zrywać i wełne wymieniać bo przecież nie wyschnie:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 13.11.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 no to kuźwa faktycznie speprzył robote!!!! zgłosiłaś mu to ponownie?? masz jakąś umowe spisaną??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 13.11.2010 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 pewnie że zgłosiłam! Miał byc w piątek i naprawić. No ale mądry Polak po szkodzie bo umowy nie mam Na jego nieszczęście wiem jak do niego trafić a skoro nie ma umowy to nie ma faktury... a jak nie ma faktury...to jest ukrywanie dochodów i witaj urzędzie skarbowy:D:D:D oni bardzo lubią donosy. W poniedziałek sobie z panem porozmawiam i jak nie naprawi w dwa dni...lepiej zeby nie wiedział co go czeka... Jestem miła i uprzejma - ale do czasu... Potem lepiej nie podchodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 14.11.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Dawno nie zaglądałm, a teraz zazdroszczę! Szybko idzie w strone przeprowadzki!!! Podłogi, łazienki, kuchnia.... Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joan72 15.11.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Piękny ten stół do kuchni:) I szafeczki teeeeeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.11.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 emilus - umowa ustna obowiązuje, US, a sad dwie odrębne instytucje , nie jestem pewna, ale w sądzie możesz sprawę załatwiać, gdyby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 15.11.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Dzięki Wam wielkie za dobre słowa Meganko - jak najbardziej umowa ustna wg KC obowiązuje, ale sąd to ostatnia instancja do której miałabym się ochotę udawać za kilkaset złotych i czekać na "rozprawę" pół roku albo i więcej. A skarbówka to taka fajna instytucja jeśli chodzi i egzekwowanie długów, poprawek itp, że lepszej nie znam. Słowa "urząd skarbowy/kontrola/ukrywanie dochodów zwykle przynoszą bardzo szybko wymierny efekt, bo zaden przedsiębiorca chce mieć z nimi jak najmniej wspólnego - zajmuje sie tym niejako zawodowo Mówię ZWYKLE, bo to nie znaczy ZAWSZE. Jak się nie uda - postraszę sądem a jakże Teraz juz dla zasady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.11.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Jasne, że czasem szkoda czasu i nerwów. Chociaż moi znajomi na pana od stawiania płotu tak się wkurzyli, że oddali sprawę do sądu i wygrali. Kwota około 800 zł - a sprawa oddana tak dla zasady, żeby nie myślał, że może robić ludzi w ............... A z podatku to on musi się rozliczyć , a nie Ty, więc znajomi nie mając umowy i nie przejmując się wcale, dali upust swoim nerwom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.11.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Co do dekorów, wyszukaj może najpierw w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 16.11.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) Witam Zobaczyłam Wasze wydatki i aż mi oczy wyszły, bo koszty masakryczne, ale wiem, że warto, chociaż zastanawiam się jak nam się udało uzyskać niski koszt budowy korzystając z jakościowych materiałów Nasza budowa narazie wyszła nas mniej, ale pewnie niedługo dobijemy do 3 z przodu Edytowane 16 Listopada 2010 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 16.11.2010 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Meganko - zobaczymy jak wszystko wyjdzie w praniu. Dekorów szukałam chyba milion razy - ale zawsze coś było nie tak... No i dziś zdecydowaliśmy się na płytki w kuchni bez dekorów eLTeeS - moje ślepka zrobiły się chyba jeszcze większe niż Twoje jak policzyłam koszty...Wasz domek jest duuuużo mniejszy od naszego a już samo to generuje ogromne koszty. Poza tym zaszalałam z kilkoma rzeczami, których albo miało nie być, albo miały być znacznie tańsze No, ale czego to człowiek nie robi żeby swoje marzenia spełnić??? Pocieszam sie, że już dużo zrobilismy i jeszcze tylko troszkę i będziemy mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 17.11.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 emilus18, dużo mniejszy? U nas jest 135 m2 użytkowej, a całości 201,5 m2. U nas dach był łamany, no a wy macie w miarę prosty i stąd wyszły mi oczy, bo to nasz dom powinien być droższy, bo i więcej fundamentu i stropu Dobrze, że udaje nam się tak budować, bo ja już widzę dno pieniędzy jak zapłacimy za ściany i układanie płytek, ale na szczęscie reszta leży i czeka, więc pocieszam się chociaż tym, że to mamy np. drzwi wewnętrzne, sprzęty itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 17.11.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Czytałam wój dziennki i natknęłam się na opis krzywo zamontowanego geberita. Powiem Ci tylko tyle 8 mm to nic u mnie była różnica 2 cm ale daliśmy radę, mój tato troszkę przesunął i jest ok. Tylko pytanie jak ktoś kto montuje takie urządzenia nie widzi różnicy i jeszcze późnioej ściemnia, że głupoty gadam bo przcież jest wszystko w porządku a ja mam zwidy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 17.11.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 (edytowane) emilus18, dużo mniejszy? U nas jest 135 m2 użytkowej, a całości 201,5 m2. U nas dach był łamany, no a wy macie w miarę prosty i stąd wyszły mi oczy, bo to nasz dom powinien być droższy, bo i więcej fundamentu i stropu Dobrze, że udaje nam się tak budować, bo ja już widzę dno pieniędzy jak zapłacimy za ściany i układanie płytek, ale na szczęscie reszta leży i czeka, więc pocieszam się chociaż tym, że to mamy np. drzwi wewnętrzne, sprzęty itd My mamy 205 użytkowej (z garażem), a po podłodze dochodzi jeszcze parę metrów. Mamy też strych ok 60m. Dach mamy niby prosty, ale założyliśmy pełne deskowanie no i dachówka, drewniane okna, podłogówka na całym dole, ok 260m2 płytek(byłam w ciężkim szoku że wyszło aż tyle), szary gruby styropian na elewacji, solary, kominek z płaszczem wodnym itp. Koszty napędzają też niestety nie najtańsze ekipy - ale budujemy dość szybko a sami niestety nie mamy czasu właściwie niczego zrobić Samo układanie płytek to koszt prawie 15 tys a duuużo więcej ich zakup...No i jak sobie wszystko podliczyłam, to niestety tak wychodzi... Jakaś rzecz może nie kosztować za dużo ale jak jest ich kilka, to potem oczy wychodzą z orbit... Pocieszam się że wszystko robimy dla siebie i większość już mamy - a dalej jakoś damy radę I to że wykończeniówka pożera najwięcej - to święta prawda - potrzeba co najmniej tyle samo co na postawienie domu Ba-sia3 - u mnie, bo chyba Cię nie widziałam. No to Ciebie nieźle załatwili! U mnie glazurnik na szczęscie wszystko poprawił i jest super!! Edytowane 17 Listopada 2010 przez emilus18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 17.11.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 (edytowane) emilus18, czyli powiększaliście dom? Ja do użytkowej nie liczę garażu, bo wtedy też nam wychodzi 201,5 m2 Użytkowa to bez kotłowni i garażu My też mamy górę, ale narazie wogóle jej nie robimy... może kiedyś. Co do kosztów ekipy to wiem, ale powiedziałam, że kończą ściany ułożą płytki i ich żegnamy Reszte robimy SAMI i jestem świadoma tego co nas czeka, ale też wiem, że zostanie nam dużo w kieszeni Edytowane 17 Listopada 2010 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiula1 18.11.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Jeśli chodzi o płytki to ja kładę Piumettę paradyż. tam są czarne fajne dekory. Chociaż ja robię szarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.11.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Emilus, my kupiliśmy zlew z wylewką identyczna jak zlewzajrzyj tutaj zlewy pokazane z wylewkami http://www.zlewozmywak.pl/index.php?k3,zlewozmywaki-granitowe-1-komorowe a to nasz http://www.systemc.pl/domek/2010/01/IMG_0002B.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 20.11.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 witam kiedyś poznałyśmy się drogą mailową przy zakupie projektu z Z500 Gdzieś miałam zapisany twój adres, weszłam i WOWGratulacje. Jak wrażenia po wybudowaniu domu. Ja ostatecznie Z68 nie kupiłam, ale pozostałam wierna pracowni. Z110. Będę podpatrywać. A w chwili obecnej jeszcze raz gratulacje i zazdroszczę z całego serca bo u mnie dopiero tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 20.11.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 eLTeeS - powiekszalismy i to sporo niestety... i poszerzyliśmy, i podnieśliśmy sporo do góry. Ale nie żałujemy, bo dzieki temu mamy piękne i duże pomieszczenia na górze, duuużo wiekszy garaż i kotłownię i superaśnie garberoby A czego nie skończymy teraz z braku kasy - kiedys się przecież skończy:D No i wtedy na spokojnie wymyslimy tez coś sami bo na razie inni bogacą się naszym kosztem... Meganko - chciałam mieć małą i dużą komorę. Teraz mam jedną nie za wielką i jest dramat. Co prawda brak zmywarki i ten mikroskopijny zlew dają mi w kość - ale jeszcze tylko miesiąc, tylko miesiąc... Nikielback - Witam w moim juz prawie nie wirtualnym królestwie!! Dzięki wielkie. Szkoda ze się nie zdecydowaliście na Z68, ale Wasz też będzie super!! Budowa jest super - zwłaszcza dla kogoś kto nie lubi sie nudzić Trzeba się trochę poświęcić, ale cóż, nic za darmo nie dają przecież Masz jakieś fotki ze swojego domku?? Zmienialiście coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.11.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Emiluś, widzę, że energia Cię nie opuszcza i jesieenej depresji się nie dajesz:D Kominek piękny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts