keea 12.01.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Witaj! Super wszystko wygląda,,, my mamy plany na koniec lutego.. Jak będzie tak będzie.. Trzeba się ogarnąc i wyprowadzać z mieszkania, bo za dużo opłat wychodzi na miesiąc... Kurczę, tylko skąd wziąć na resztą.. Nie macie trochę za dużo gotówki? Byście nam pożyczyli.. :) Właśnie to jest straszne, że na początku wydaje się że człowiek sobie wszystko wyliczył, a tu.. bach.. i gotówka się kończy, ale cóż trzeba coś kombinować i próbować dalej aż do skutku.. Kiedy nas odwiedzicie? Pozdrawiam serdecznie.. PS.. Co do zazdrości, to rodzina jest zawsze najgorsza.. Sąsiedzi są lepsi niż czasem najbliżsi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.01.2011 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 .. Sąsiedzi są lepsi niż czasem najbliżsi.. Pod warunkiem , że nie trafią się Kargule, jak u Agi Jeżyk pozdrawiam i na nowe fotki czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.01.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 No to kochana ja się napiję razem z Tobą Sporo Ci wyszło:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 20.01.2011 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 No i moje drogie macie całkowitą rację! Z rodziną najlepiej na zdjęciach się wychodzi, ale Kargulowych sąsiadów to juz mieć bym nie chciała Keea - my się właśnie wyprowadziliśmy z wynajmowanego meszkania, bo opaty nas pożerały... A gotówkę już dawno pożyczamy... Najgorsze jest to, że ją trzeba oddać... Pewnie by nam wystarczyło na wszystko, gdybym nie przekombinowała paroma dość drogimi rzeczami - ale to w końcu dla mojej własnej wygody Poza tym odrobina luksusu każdemu się naeży - no nie?? A wpadniemy do Was jak już się wprowadzicie:D Na razie jakoś tak czasu nam brakuje i dzieciak ciągle chory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keea 21.01.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 U nas właśnie Marcin się rozłożył, a Oluś kaszle straaasznie,,,, Mam nadzieję, że jego jednak nie weźmie.. Jak dziecko choruje to koszmar... Co do anginy sama tydzień temu ją przeszłam.. Pierwszy raz od liceum, a nie wiem czy nawet nie od podstawówki mnie dopadła. Coś okropnego nie móc ręką nogą ruszyć, dlatego współczuję wszystkim chorującym, a najbardziem maluszkom, bo oni najcięzej wszystko przechodzą.. Jeszcze z miesiąc trzeba wytrzymać, teraz taki okres że wszyscy chorują, a dzieci wiadomo, jedno od drugiego szybciutko załapie. Dlatego boję się, że Olek załapał od swojego starszego brata stryjecznego, bo Marcina to napadło na budowie.. Wiadomo szybko, szybko i tak wychodzi, a teraz ja muszę śmigać i ogarniać wszystko na działce.. Cóż, takie życie.. Poodczyniam uroki razem z Tobą to może wszystko co złe się w końcu skończy, bo ciężko z tym wszystkim jest.. Pozdrawiam serdecznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpek7 09.02.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam. W związku z tym, że Wy ten etapa macie już za sobą więc prosze o pomoc w temacie od którego miejsca należy zacząć układać terakotę w łazience aby w momencie gdy drzwi łazienkowe są zamknięte nie było widoczne łączenie terakoty z parkietem (którym jest wyłożony korytarz) zarówno od strony łazienki jak i od strony korytarza. Drzwi będą z ościeżnicą regulowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 10.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Sorki, Emilka, że porządzę się u Ciebie;)Generalnie wystarczy, że zaczniesz równo ze ścianą, po stronie, w której zamontowane są drzwi (czyli jak otwierane na zewnątrz łązienki, to terakota na lini zewnętrznej ściany) Żeby było jeszcze bardziej idealnie to trzeba wejść 3-4mm do wnętrza łazienki. Oczywiście założyłam, że drzwi zwykłe, a nie bezprzylgowe:) A najlepiej skonsultować z producentem drzwi, ja napisałam o takich typowych np. Porta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.02.2011 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Dzięki Yuka - możesz się rządzić kiedy chcesz Mam chwilowe problemy z kompem (nadal zepsuty) i nie mam ani jak odpisywać, ani jak czytać Arpek7 - u nas układali od ściany naprzeciwko drzwi - ale wydaje mi się że to zależy od ustawienia ścian. Ja mam futryny opaskowe. Drzwi w łazienkach generalnie otwierają się na zewnątrz, więc łączenie powinno być po zewnętrznej linii ściany łazienki - więc Yuka dała Ci dobrą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 13.02.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witaj o emilus18:) (tu się oto i ładnie kłaniam w pas ) chciałam powiedzieć, żeeeeeeeee bardzo mnie się podobuje Twoje/Wasze wykańczanie/ zwłaszcza duzia łazienka ... i drzwi wewnętrzne- one sa drzewniane??? how many? jak można spytać no i ten czekam na następne relacje, bo to miło popatrzeć jak ktoś już mieszka w almost wykończonym domciu, a nie rozbebeszonym i ciągle zakurzonym - jak my:(- ale już niedługo , no mniejsza, to jakbyś tam zdjątka gdzieś montowała, to ja bardzo chętnie podpatrywać będę ahah miałam zacząć od wyczapistej podłogi w salonokuchni, ale zapomniała, żem aaa i jeszcze to takie w salonie nisza na karnisz- sie mnie podoba tyż . no już nie plumkam, buźki, że pozdrawiam w sensie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 14.02.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 :welcome:Niwa Cieszę się że podoba Ci się nasze wykańczanie No łazienka wyszła nam naprawdę spora... ale nie ma w niej jeszcze umywalek, szafek itp. Drzwi wewnętrzne mamy drewniane - tylko takie chciałam. Udało mi się znaleźć śliczne za naprawdę niewielkie pieniądze - za 1 szt płaciliśmy ok. 1200 z pomiarem, klamką i montażem A podłoga - straszniście praktyczna - bo łatwa do utrzymania w czystości i taaaaka cieplutka A jak się ma biegające na bosaka dziecko, to chyba najważniejsza rzecz na świecie. Szkoda tylko że na następne fotkowe relacje trza będzie poczekać bo many się skończyły...nawet te z debetu a teraz na zwiady lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 15.02.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 A tam A tam, zaraz że kiszka, nie stresuj się i spokojnie, tylko spokojnie:) wsistko się ułoży i pieniążki się znajdą tylko trza wierzyć- taka jedna siostra mnię nauczyła (OZ w sensie). A chałupinkę macie śliczniusią i tylko się cieszyć jak dziecinka ślizga się po piknych płyteczkach . Kurna, szkoda, że my drzwi już zamówiliśmy, nooom- za późno do Was wpadłam w odwiedziny....łoooch..... bo Wasze są serio ładniusie dobra, spadowuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.02.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 emilus.........pozdrawiam i ściskam:)co u Ciebie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 21.02.2011 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dziękuję Kaluś Powoli idziemy do przodu - bo pędziliśmy wcześniej i teraz chyba czas na zwolnienie tempa;) Niestety blokują nas finanse - ale to zdaje się norma podczas budowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elfira 21.02.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witaj emilus! Z tego co wiem to decyzja podatkowa dotyczy działki na której budujecie i od której trzeba zapłacić podatek, a nie budynku. My jeszcze nie zaczęliśmy budowy, ale podatek od działki musimy płacić i też nie składaliśmy żadnego wniosku tylko wszystko działa z urzędu ("kochane" te urzędy że tak o nas pamiętają) Ale jeśli działka jest nieduża to opłata też raczej nie jest wielka i (przynajmniej u nas) płatna kwartalnie. Mam nadzieję że trochę pomogłam A tak w ogóle to gratuluję pięknego domku - jest naprawdę super!!! Życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 21.02.2011 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 dzięki Elfira! Cieszę się że Tobie też nasz domek się podobuje Na tym świecie są pewne tylko dwie rzeczy - śmierć i podatki... co do pierwszej rzeczy nie wypowiadam się bo nigdy nic nie wiadomo - ale podatku za działkę w tym roku jeszcze nie zapłacimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 24.02.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Hej emilus! Skupiłem się ostatnio na mobilizacji i organizacji przed rozpoczęciem budowy i nawet nie zauważyłem, że już mieszkacie w nowym domku. Gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keea 01.03.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Hejka! My już też mieszkamy.. Wprowadziliśmy się 5lutego .. Mieszka się super, choć niestety dalej mamy troszkę wszędzie, ale najważniejsze że w końcu na swoim,, Pozdrawiamy Was baaaardzo serdecznie i życzymy spokojnego mieszkania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jota69 02.03.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Witam Emilko Po dłuższej nieobecności wpadłam popodglądać. Pięknie w tym Waszym domku. Troszkę mnie przeraziły Twoje wyliczenia. Może kiedyś jak będziesz miała ochotę i chęci podsumujesz Swoje doświadczenie? Może napiszesz dla potomnych i zielonych których decyzji z perspektywy żałujesz i jakbyś mogła to byś tego nie zrobiła(albo zrobiła a nie zrobiłaś)a z czego jesteś bardzo zadowolona. Ciesze się że mogłam Ci pomóc Mam nadzieję, że dostałaś premię. A my cóż właśnie wczoraj ruszyliśmy procedury. Już zlecona mapka itd. Jednak w tak zwanym międzyczasie zmieniliśmy decyzje co do projektu. Ze względu na moje kłopoty z kręgosłupem i obawy na przyszłość zaczęłam się zastanawiać nad parterówką lub domem w którym sypialnia rodziców jest na dole. No i trafiliśmy na Sielankę horyzontu. W sumie też taka stodółka. Kilka zmian naniesiemy, ale generalnie domek spełnia nasze oczekiwania. Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 06.03.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Coś ostatnio nie za często to zaglądam - ale ten czas... gdyby tylko dał się rozciągnąć... Wróblewm - dziękuję Ci serdecznie - bosssko się mieszka Keea - to ja się chcę wprosić do Was na kawusię tylko na razie nie mogę bo dziecko moje od wczoraj ma ospę...więc wydobrzeć musi:) Wykończyliście wszystko? Opowiadaj trochę, bo nie wytrzymam!! No i GRATULACJE!! Jota69 - do podsumowania juz się zbieram jakiś czas... ale przede wszystkim czekam na schody... Mają się niedługo robić (może nawet next week). Jak na razie nie żałujemy niczego - no może kilka rzeczy następnym razem zrobimy inaczej Ale o tym w przyszłym podsumowaniu:) Szkoda że zdecydowaliście się na inny projekt. A tak liczyłam że zobaczę jak inaczej można zrobić ten domek Ale ładny projekt wybraliście - też się nad nim zastanawiałam, ale za mała działka u nas ... piękny salon Wam wyjdzie Co do premii...hmmm jakby tu powiedzieć. W całokształcie pracy za rok (taką mamy ocenę) wyszło chyba nieźle ale zdaje się że szef zaczął mnie przeceniać i przerażają mnie trochę jego plany wobec mnie:jawdrop: po.żyjemy zobaczymy jakie "cele" tym razem wymyśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.03.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 emilus18 tak szybko zajrzałam bo już mi się oczy kleją ale tym plackiem to mi apetytu narobiłaś! Co masz na górze w holu?panele?piękny kolor. napisz mi firmę i nazwę koloru jesli znajdziesz. Barierka bardzo gustowna, nowoczesna.Ale bije po portfelu...dobrze że ja nie mam A córcia śliczna dziewczynka.Ile ma lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts