kala67 21.02.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 no kochana......a jakies foteczki porobiłas tego co wybrałas???? jestem ciekawa jak to wszystko wygląda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 23.02.2010 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 sierota ze mnie ale aparatu nie wzięłam ale koło weekendu będę miała chwilkę to powklejam z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.03.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witaj!! jak zwykle....zdjęci u Ciebie nie ma ale poczekam cierpliwie ...fajnie sie czyta.....16 kg gwoździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.03.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witaj! no podłogi nieźle sie prezentują, osobiście ta ostatnia najbardziej mi sie podoba ale wiadomo, kwestia gustu!! każdy lubi cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 21.03.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 I ja też uważam że sa naprawdę niezłe. troche pogadałam w sklepie, pobajerowałam jak to kobieta, i dałoby się załatwić przy takiej ilości montaż gratis i dodatkowo rabat na inne materiały do podłogi (folie, maty wygłuszające itp) czyli w sumie za tą niższą cenę ze zdjęcia z drzwiami wewn. ta sama sytuacja Nie wiem tylko, czy dobrym pomysłem są ciemne podłogi w całym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.03.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.04.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 http://www.matkapolka.com.pl/picart/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.04.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 puk, puk...........żyjesz??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 04.05.2010 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 a no żyję, żyję. choc ledwo. potrzebowałam się trochę zrelaksować w piątek wróciłam z pracy na 1 w nocy!!! ale za to dziś miałam wolne - choć nie wiem czy w takim wypadku się powinnam cieszyć... Ale co tam. Od poniedziałku mam urlop Cały tydzień A foteczki w dzienniku - prawie świeżutkie - bo zapomniałam dziś że mam aparat w torebce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siekieramotyka 05.05.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Hej elimius18 ! Fajnie Twój domek wznosi się do góry. Nie wiem czy czytałaś wiadomości priv ale coś ostatnim czasy szwankują. Daj znać bo mam kilka pytań Dlaczego okna z firmy KMK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 06.05.2010 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Właśnie wysłałam Ci maila - mam nadzieję że już wszystko działa Domek mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu skończą ! i będzie trochę słońca na małą imprezkę Dlaczego okna z KMK? Bo mi się strasznie spodobały, bo nikt nie potrafił zaproponować czegoś konkretniejszego, bo cena była do przeżycia, bo sprzedawca odpowiadał na wszystkie moje pytania, bo osobiście widziałam ich okna, bo cierpliwie znosili (i znoszą) moje marudzenie, bo sama już nie pamiętam więcej czemu... No i dostałam od gościa parę namiarów na ekipy...ale zobaczymy czy będę z nich korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.05.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Gratuluje postępów i czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl77 02.06.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Czy mogłabyś umieścić w dzienniku rzuty po zmianach jakich dokonaliście?Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 11.06.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 I bez tego okropnego okapu ... Sa okapy chowane w szafce Ja bedę miał taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 17.06.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Sa okapy chowane w szafce Ja bedę miał taki Pewnie że bez tego rzeczywiście jest okropny - ale taki się Panu wziął do wizualki niestety masz świetny pomysł z tym okapem - może i ja się za takim rozejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 17.06.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Czy mogłabyś umieścić w dzienniku rzuty po zmianach jakich dokonaliście? Dziękuję i pozdrawiam Da się zrobić ale nie dziś niestety na dziś mam tylko PDFa niestety i nie potrafię go umieścić w necie. Ale już poprosiłam architekta o przesłanie w innym formacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.06.2010 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 witaj Emi, widzę, że jesteś zaprawiona w bojach z bankami. Ja jestem właśnie na początku tej drogi. Trafiłam na Twój kosztorys w jednym z wątków i mam pytanie, czy "zgadza" się on z tym, co wychodzi Wam w rzeczywistości? Możesz też wyjaśnić o co chodziło z tym, że zanim bank wypłacił 1 transzę musieliście dobić do 6% inwestycji? W jakim banku dostaliście w końcu kredyt? Z wpisów wydawało mi się, że działkę też braliście na kredyt, czy ją zatem spłaciliście, że szukaliście po innych bankach? dzięki z góry i powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 28.06.2010 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witaj Spirea w moich skromnych progach Poczytałam też Twój dziennik - powodzenia w budowaniu Z bankami swoje przeszłam i nikomu tyle stresu nie życzę, bo nawet się poryczałam... Kosztorys mniej więcej się zgadza (nawet ten bankowy). Ale dodaliśmy sporo ulepszeń, których nie było w planie, więc wiadomo, wychodzi drożej. Uzgodniliśmy jednak, że na tym etapie nie ma co oszczędzać, bo potem wielu rzeczy nie da się zrobić (np.reku czy centralny odkurzacz). Najwyżej spać będziemy na materacu... Z kosztorysem i wnioskiem do banku (ostatnie podejście Nordea i GE Money (teraz BPH) i dwie umowy ) mocno kombinowaliśmy, tzn zawyżyliśmy stan "zero" ogrodzenie i trochę też przyłącza - rachunki nie były potrzebne i podaliśmy chyba ok. 60-70 tys. I tak robili swoje inspekcje. Ale: braliśmy kredyt w euro, więc potrzebowaliśmy wkładu własnego - 20% (to co mieliśmy jako "zrobione" dla banku to ok. 10%). Dlatego też musieliśmy "dobić" jeszcze trochę z własnej gotówki - a że jej nie mieliśmy to trza było sprzedać mieszkanie i stać się bezdomnym... Umowę mamy podpisaną z BPH. Szukając nowego kredytu musieliśmy znaleźć taki, który "spłaci" wcześniej zakupioną działkę - bo nie mieliśmy przecie tyle kasy na spłatę... Wszystko wypłacane jest w transzach. na razie wystarcza, ale chyba tylko dlatego, że mamy jeszcze pieniądze z mieszkania - choć te szybko się kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-68 29.06.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Melduję ,że w sierpniu zaczynamy budowę z-68,dlatego z wielka ciekawościa zaglądam tu do Ciebie.Niestety na poczatek nieprzewidziane koszty--po ostatniej powodzi zdecydowalismy sie podniesc fundamety do 1 metra nad ziemia,przez nasza działke przeszla woda o wys 70 cm,na szczescie jak szybko sie pojawiła ,tak szybko odeszła.Zmian istotnych nie robilismy ,bo to tylko dodatkowe koszty,jedynie zamurowalismy drzwi od garazu,powiekszylismy pokój na dole,wejscie do spizarni bedzie z korytarza ,nie z kuchni,oraz wstawilismy dodatkowe okno w kuchni od zachodniej strony.Reszta zmian wyjdzie w trakcie .pozdrawiam cie b.serdecznieewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 29.06.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Gratuluję wyboru i czekam na relacje z postępów!! No i będę trzymać kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts