kala67 12.10.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Witaj:)czytam właśnie, że wybrałas meble kuchanne dębowe, bedą bardzo ładne!!a cena też ładna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 13.10.2010 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Kalu, mam nadzeję że nie zawiodę sie na tych meblach - inaczej psychiatryk jak nic mnie czeka... a tam już zadbają o moje zdrowie... już nie moge się doczekać kiedy będą gotowe, choć dopiero je zamawiałam, a kuchnia na przyjęcie mebelków jeszcze przecież nie gotowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 13.10.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 a okna połaciowe to chyba źle obrobione (obrobienie 90 stopni, a od podłogi nie powinno tak być) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 13.10.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 emiluś....nie martw sie na zapas:)mebelki napewno będą SUPER!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość so**l 14.10.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Emilus idziecie jak burza! Teraz to już blizej niż dalej. Nie mogę się już doczekac kuchni. Podłoga bardzo ładna, panele tez fajne. Z tych tańszych podobają mi się trzy pierwsze od prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 14.10.2010 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 a okna połaciowe to chyba źle obrobione (obrobienie 90 stopni, a od podłogi nie powinno tak być) Okna są dodatkowo docieplone wełną w tym miejscu żeby nie przemarzały (a dokładniej chodzi mi o mostki termiczne)- dlatego tak to wygląda. osobiście mi to nie przeszkadza. W sypialni bedzie sie bardziej rzucać w oczy, bo jak sie okazuje, dekarze wstawiając okna obsadzili je za wysoko i bedzie mam mały problem jak to zrobić - jutro zafotkuję jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 14.10.2010 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Kalu - dzieki za wsparcie - teraz jest potrzebne. Bardzo potrzebne;) Sonkal - Już powoli sobie wyobrażam święta w domu A z paneli własciwie wszystkie mi się podobają - w pokojach fajnie by wyglądały. Tylko martwię się co dać w korytarzu - bo chcę mieć drzwi wewnętrzne w kolorze okien (ciemna wiśnia). Na dole problem z głowy - byłyby idealne do kuchni i okien. Ale muszę jeszcze coś znaleźć na korytarz - najodpowiedniejsze byłyby jatoba i merbau, ale mam jeszcze sporo czasu na zastanowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.10.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Napewno dobrze wybierzesz!!!!....pamietaj, że to TOBIE ma sie przede wszystkim podobac;)ja kiedyś kierowałam się tym co mowią inni.......na szczęście szybko z tego wyrosłam......i teraz wiem, że mój dom ma się podobac MI !!! buziaki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 16.10.2010 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 jota69 bardzo chcę podziękowac za baaardzo miłe dzisiejsze odwiedziny - jesteście super rodzinką Zapraszamy raz jeszcze jak juz się wykończymy Weronika całą droge paplała, że też chce mieć takiego chłopczyka... Tyle że Wasz taki trochę już wyrośniety a bociany takich nie przynoszą Kalu - jak wcześniej nie będzie rozwodu z mężem ... to kupię to co mi się podoba A to co mówią inni - czasem lepiej dla zdrowia psychicznego puszczać koło ucha ... Ja jestem świetnym słuchaczem, ale co do reszty... hmmmmm, zawsze chcę mieć po swojemu:lol: ale nie znaczy to oczywiście że nie słucham rad innych - są baaardzo przydatne jak się je dobrze wykorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jota69 16.10.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 (edytowane) Emilko my również bardzo bardzo chcemy podziękować. Jak to stwierdziliśmy :BYLIŚMY, ZOBACZYLIŚMY, UWIERZYLIŚMY Zobaczyliśmy Twój piękny domek i możemy wszem i wobec zaświadczyć :domek stoi i jest przecudny. W rzeczywistości wygląda jeszcze piękniej niż na zdjęciach . Uwierzyliśmy, że możemy również taki piękny mieć i wierzymy, że największe przyjemności przed nami. Emilko nawet nie wiesz co my teraz mamy. Myślimy, rozmawiamy , dyskutujemy , projektujemy.............. Na pewno jest nam łatwiej, bo jednak obejrzenie takiego domku w rzeczywistości pozwala łatwiej podjąć pewne decyzje (głównie dotyczące ścian) , ale wcale nie jest tak łatwo. Dzięki za inspiracje. Bardzo, bardzo, bardzo dziękujemy. Z zaproszenia jeszcze pewnie skorzystamy. Wy również jesteście bardzo bardzo sympatyczni , a Weronka to mała urocza dama. A jeśli chodzi o bociana, to cóż pokoik będzie czekał ;) Pozdrawiamy i bardzo bardzo mocno trzymamy za Was kciuki. Edytowane 16 Października 2010 przez jota69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 16.10.2010 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Kurczę, jak miło mi się zrobiło Ale takie słowa utwierdzają mnie w przekonaniu - WARTO SIĘ STARAĆ, KOMBINOWAĆ I MIEĆ TE NIEPRZESPANE NOCE BO TO BĘDZIE NASZ WŁASNY CUDOWNY I WYMARZONE DOMEK Wiem że zdjęcia nie oddają rzeczywistości, czasem wręcz bardzo przekłamują. No i współczuje tej "burzy mózgów" którą teraz macie i pewnie szybko Was nie opuści - sami ja przerabialismy. Ale własne spojrzenie na gotowy lecz jeszcze nie wykończony dom pozwala "ustawić" wszystko po swojemu. Do tego kartka papieru, ołówek i linijka, żeby prosto było no i myszka do scierania ścian z papieru No i koniecznie powiedz co wymysliliście - trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jota69 16.10.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Odezwę się na pewno. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 17.10.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 zaczynam mieć obawy, że coś sie nie uda i nie zdążymy... Dla pocieszenia my też chcemy wejść na Boże Narodzenie, a mamy mniej zrobione od Was, ale też dom nie musi być zrobiony na ideał, bo będziemy go sobie powoli wykańczać już w trakcie mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 17.10.2010 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 eLTeeS dzięki za słowa otuchy. Wiem że każdy chce zrobić jak najwięcej przed zamieszkaniem, bo potem ciągle jest balagan, ale nie zawsze się udaje. Mamy jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, że włos mi się jeży na głowie. Nie chcę, żeby jacyś kolesie mi sie kręcili po domu, kiedy już bedziemy mieszkać, i ciągle pytali "szefowo, a tu to jakby pani chciała to zamontować - bardziej w lewo czy w prawo?" albo "oj taj to się wie pani nie da. schody muszą odczekać swoje i nie powinno się po nich chodzic przez tydzień po malowaniu" i jeszcze "nie dam rady tego teraz sam zrobic bo chory jestem. ale za tydzień to juz u pani będę na pewno..." itp. Ale tymczasem do kuchni lecę obiadek robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 17.10.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Hello Właśnie przejrzałem pokrótce Wasz dziennik i będę musiał go przeczytać dokładniej, bo dużo ciekawych rzeczy tam jest Po pierwsze to zazdroszczę wam tego etapu, macie bardzo dużo już zrobione, to wszystko dopiero przede mną. Po drugi mam pytanko co do bramy garażowej, jakie to są wymiary i czy ona jest sterowana na pilota? Po trzecie, tez pytanko, czy w ogrzewaniu podłogowym, to macie jakieś sterowanie ciepła? Na poszczególne pokoje, czy takie w kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 17.10.2010 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Archi100 -ciesze się że pożyteczne informacje zawieram w moim dzienniku i miłej lektury zatem życzę Szybko Wam idzie więc ani się obejrzysz a skończycie, a potem to juz tylko mieszkać i relaksować sie Ja przynajmniej marzę o tym:) Brama garażowa ma chyba 4x2,20. mniejszej nie chcieliśmy i nie żałujemy - bo wszystko mozna spokojnie wnieść, a jak blondynka będzie parkować, to o ściany nie powinna zaczepić Jest na pilota, którego niestety jeszcze nie dostaliśmy... Własnie, chyba czas najwyzszy się o niego upomnieć... - wtedy nie ten dali w pudełku a że nie było prądu w budynku, to i tak nie był potrzebny... Przy podłogówce na dole będzie tylko sterowane w kotłowni. Nie mamy aż tak dużo zróznicowanych pomieszczeń, żeby było potrzebne rozdzielenie temperatury na poszczególne pomieszczenia - tym bardziej że większość będzie otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 17.10.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Emilus18 - dzięki za info, a jeszcze zapytam o ta podłogówkę, to robicie ją we wszystkich pomieszczeniach? Ile metrów rurek wyszło, pamiętasz? A, i jeszcze, oprócz glazury to co planujecie położyć w pokojach? Panele, deski, parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 18.10.2010 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Archi100 - wszystko udokumentowane więc nie ma problemu z odszukaniem na fv mam 719 m rury pex combi 16x2. Styropianu do podłogówki było na 80m2 i tyle też mamy jej założonej (71m2 na dole - wszędzie i 9m2 na górze -łazienka i WC). Co do podłóg... trudne pytanie. Ale parkietu na pewno nie będzie, może gdzieś uda nam sie wyskrobać na deskę, ale obecne założenie jest na dobre jakościowo panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.10.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 emilus, trzymam kciuki, nic nie trwa wiecznie, wszystko się ułoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 19.10.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 http://emotikona.pl/emotikony/pic/0girl_witch.gif Już lecę i pomogę odczyniać czary. Woda już jutro pewnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts