manczuk 31.05.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Mam w planach zakup takiego zestawu solarnego: W zestawach solarnych Solarset TOP znajdziesz praktycznie komplet sprawdzonych i zaawansowanych technologicznie urządzeń:•próżniowe, kolektory słoneczne Solarglas SG 1800/24 (24 rury długości 1,8 m!) - 3 lub 4 kolektory w zależności od zestawu,•zbiornik buforowy Wassersolar WS 500/140 lub WS 750/140 (w zależności od zestawu) konstrukcja umożliwiająca podłączenie, oprócz „słońca", aż 2 dodatkowych źródeł ciepła,•grupa pompowa, grupa bezpieczeństwa i specjalny regulator solarny DIGISOL maxi plus zintegrowane w jednym urządzeniu!•naczynie wzbiorcze, odpowietrznik solarny i inne elementy umożliwiające kompletne zmontowanie zestawu,•sterowniki elektroniczne i okablowanie elektryczne umożliwiające prawidłowe współdziałanie ze sobą wszystkich źródeł ciepła i elementów systemu (dostępne jako opcja),•elastyczne, nierdzewne rury do solarów z izolacją Inox Solar L 1/2" (dostępne jako opcja),W skład zestawu solarnego Solarset TOP wchodzi komplet elementów niezbędnych do zainstalowania i uruchomienia systemu. Dzięki temu zestaw solarny Solarset TOP to brak kłopotów przy montażu. Wszystkie niezbędne elementy i urządzenia w komplecie, gotowe do uruchomienia. Proszę o opinie od użytkowników takich zestawów.Dziekuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.06.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nie wiem, czy mogę bo nie jestem użytkownikiem takiego zestawu, ale zapytam: ile taki zestaw kosztuje z montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 01.06.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Poczytaj na forum na temat tych kolektorów, jest całkiem sporo.Pisząc krótko - nie mają one zbyt wysokich uzysków energii. Napisz jakie masz potrzeby odnośnie instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts