nea 27.07.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Podziwiam od dłuższego czasu z ukrycia, ale jak zobaczyłam, że jesteś z powrotem to się ucieszyłam, że znowu będzie można podziwiać Twoje dzieła A zakładanie kont tylko dlatego żeby wrzucić swoją reklamę mnie podobnie jak googulka niezmiernie irytuje. Ale całe szczęście wśród użytkowników forum jest cała masa osób, które mają własne biznesy i owszem mówią o tym, ale też dzięki swojemu doświadczeniu potrafią pomóc i doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inlays 27.07.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Chciałem zauważyć, że wykupiłem płatny profil , fakt każdy to może uczynić, a jego reklama będzie widoczna. Nie mam zamiaru jeżdzić na cudzych plecach. A jeżeli kogoś to irytuje zawsze może zmienić forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 27.07.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 musisz się z Tym pogodzić to jest forum dla Elity < KOLESI> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 28.07.2010 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Inlays, mam wrażenie, że krytyka i niesmak dotyczyły użytkownika wojzur. Jednak pomiędzy jego wypowiedzią, a Twoją jest przepaść Ansexxx, skoro masz taką opinię o tym forum to po co te niemal tysiąc wpisów? Poza tym kogo nazywasz kolesiami? Mnie, gogoolka, dziobaka? hahaha, stary, my się w życiu nie widzieliśmy na oczy, nie mamy żadnych profitów z egzystowania na FM, nie tworzymy żadnej kliki i nie słodzimy sobie dla samego słodzenia. Widzisz, po prostu, najzwyczajniej w świecie, idiotycznie bezinteresownie, nie wnikając jakoś szczególnie PODOBA MI SIĘ to co robi Dziobak i nie boję się o tym powiedzieć. Jednocześnie nie podoba mi się niekonstruktywna krytyka, czepialstwo, wręcz obrażanie innych bez powodu i jad upuszczany sobie via Internet. I o tym też nie boję się powiedzieć. Dziobak, trzeba przywrócić właściwy wyjściowy kierunek temu wątkowi, wrzucaj foty z realizacji !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 28.07.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 o tak, zdjecia, zdjecia, dawaj zdjecia !!! pociesz nasze oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.07.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 (edytowane) Inlays, mam wrażenie, że krytyka i niesmak dotyczyły użytkownika wojzur. Jednak pomiędzy jego wypowiedzią, a Twoją jest przepaść Ansexxx, skoro masz taką opinię o tym forum to po co te niemal tysiąc wpisów? Poza tym kogo nazywasz kolesiami? Mnie, gogoolka, dziobaka? hahaha, stary, my się w życiu nie widzieliśmy na oczy, nie mamy żadnych profitów z egzystowania na FM, nie tworzymy żadnej kliki i nie słodzimy sobie dla samego słodzenia. Widzisz, po prostu, najzwyczajniej w świecie, idiotycznie bezinteresownie, nie wnikając jakoś szczególnie PODOBA MI SIĘ to co robi Dziobak i nie boję się o tym powiedzieć. Jednocześnie nie podoba mi się niekonstruktywna krytyka, czepialstwo, wręcz obrażanie innych bez powodu i jad upuszczany sobie via Internet. I o tym też nie boję się powiedzieć. Anse pisze to co widzi, ja też to dostrzegam. Fajnie że jakiejś grupie osób tutaj podoba się to co dziobak rzeźbi ale bardzo niefajne jest że te same praktycznie osoby na dzień dobry deprecjonują innych podbne co dziobak rzeczy wykonujących. Różnica między tymi osobami a mną, Anse, czy też innymi forumowiczami z branży (ja akurat już nie jestem ale parenaście lat się w stolarstwo bawiłem) jest taka że my wiemy o czym piszemy a te osoby nie. Napisał wyżej Wojzur że od lat robi podobne do dziobaka rzeczy. Jaka jest reakcja? Dziobak może pisać o tym z czego żyje, Wojzur nie? Dla mnie Wojzur jak na razie jest o niebo bardziej od dziobaka wiarygodny. Dziobak mozna rzec robił wszystko w cieplarnianych warunkach USA, Wojzur od wielu lat utrzymał i rozwija firmę w Polsce. Dziobak dopiero na własnej skórze sprawdzi jak wielka jest to róznica. Przed nim dopiero ci wszyscy nieuczciwi i oszczędzający na byle g... klienci, problemy z nabyciem materiałów odpowiedniej jakości, problemy z rzetelnymi pracownikami itp. Pewnie sobie poradzi bo fachowcem jest dobrym a samozaparcia też mu nie brakuje ale pewnie nie raz jeszcze puknie się w głowę po co mu ta stolarnia w Polsce była. Dziobak, trzeba przywrócić właściwy wyjściowy kierunek temu wątkowi, wrzucaj foty z realizacji !! Cały ten wątek jest reklamą dziobaka i powinien zostać przeniesiony do działu ogłoszenia drobne. Póki dziobak był w USA można by traktować to jako opowieść o jego hobby. Teraz już nie. Chyba że dziobak ma tu prawa specjalne ale jeżeli tak to proszę o tym napisać. Edytowane 28 Lipca 2010 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 28.07.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 problem w tym ze np wojzur nie pokazal swoich realizacji. Zajzalam jednak na podana przez niego strone i wyrazilam swoja opinie. mi glownie chodzi o to ze nie rozumiem dlaczego niektorzy z ''branzy'' juz z gory zakladaja ze sie nie uda. Nauczmy sie myslec troszeczke pozytywniej, nie zazdroscmy innym sukcesow. Moze jestem naiwna ale ja gleboko wierze ze marzenia moga sie spelniac, ze nalezy w zyciu siegac po wiecej. od dziecka mieszkam we francji, budowa domu na odleglosc byla dla wiekszosci naszej rodziny czystym szalenstwem. Malo kto wierzyl ze sie uda, np tesciowa moja ukochana powtarzala ze predzej sie pod brzozkami (na cmentarzu) znajdzie niz my dom postawimy. I co, domek sie wykancza, tesciowa ma sie dobrze i niech tak bedzie jak najdluzej. Nie podcinajmy innym skrzydel serdecznie wszystkich pozdrawiam, z naciskiem na SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.07.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Googulek, jedne z pierwszych moich odpowiedzi w tym wątku tyczyły się narzucającego się siłą rzeczy dla kogoś kto sie tym zajmował wniosku że w Polsce to jednak inna bajka niż w USA. Nie pisałem tego by dziobaka zniechęcić. Chciałem by wziął to pod uwagę planując tutaj swoją działalność bo oszczędziłoby mu to wielu stresów moim zdaniem. To jest taka oczywista wiedza którą nabywa każdy kto zaczyna się w stolarstwo w Polsce bawić. Niestety często takie doświadczenie oznacza również załamanie się całego przedsięwzięcia. No cóż, zostałem potraktowany jak ktoś kto boi się konkurencji mimo że nie mam ze stolarstwem i budownictwem nic wspólnego od wielu lat. Do tego te teksty że dziobak i jego twórczość są wyjątkowe. Nie są! W Polsce jest sporo równie dobrych stolarzy. Nie mozna tego nie zauważać. Wszystko to co piszecie byłoby usprawiedliwione gdyby wątek był w ogłoszeniach drobnych. Tam wiadomo o co chodzi. Tutaj niestety dziobak oddaje się pod osąd i komentarze innych czy mu się to podoba czy nie. On sam zresztą wypowiada się bardzo powściągliwie tylko te dobre chęci innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 28.07.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 PERM stary zgadzam sie z Tobą w całości lecz ja w tym temacie jestem zielony abym mógł dorównać tematowi > Napisałeś to co od dawna cisnęło sie na usta odnośnie wypowiedzi Aga Białystok te wpisy są to wpisy po to aby nabić sobie licznik bo nic nie wnoszą w dane tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 28.07.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 no to teraz ja jestem zielona po co komu nabijanie licznika, co to jakis wyscig, placa za kazdy post???? A twoje wypowiedzi co wnosza w dany temat : STOLARSTWO-przygoda-hobby-milosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.07.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Anse podobnie jak ja uważa ze ten wątek jest jakimś wypaczeniem o czym pisał wcześniej chociaż czasem może niezbyt przejrzyście. Zasady powinny być takie same dla wszystkich. Fakt że dziobak jest sympatyczny i lubiany przez kilku forumowiczów nie powinien mieć tu nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 28.07.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Dalej nie rozumiem dlaczego Was boli retoryka tego wątku i jakoś nie do końca chodzi Wam o 'przestrzeganie regulaminu' czym się tutaj zasłaniacie. Ale ok, przyjmuję Waszą wersję pt. 'zasady powinny być takie same dla wszystkich' (chociaż nie rozumiem dlaczego zasadą miałby być zakaz wspierania lub podziwiania innych forumowiczów - ludzie kibicują innym ludziom chyba w każdym dzienniku budowy, co w tym złego? Zabij, nie wiem.). Słabe dla mnie jest nie dyskutowanie o stolarstwie, co Panowie z branży chcecie tu robić (i super!), ale takie lekceważące teksty w tonie: 'Takie meble jak kolego chcesz robić, to ja już wykonuję od 1991 roku.'. To jest słabe, a nie to, że ktoś napisze, że jest równie dobry. Jeżeli nie potraficie rozdzielić tych dwóch kwestii to się nie zrozumiemy. Poza tym, oskarżacie dziobaka o kryptoreklamę, a wojzur sam wrzuca posta o swojej firmie, oskarżacie nas o drażliwość na punkcie krytyki dziobaka, a sami krytykować się nie dajecie, kto winien niech pierwszy rzuci kamień P.S. Tak, poświęciłam kwadrans swojego życia i napisałam tego posta, żeby 'nabić sobie licznik' na forum internetowym. Dobre sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 28.07.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 taka właśnie jest mentalność 40mln Ludzi zamieszkujących tereny między Bugiem a Odrą.Mnie się akurat podoba to co zostało pokazane na tym forum - nie wszystko, ale jest wiele rzeczy, które mnie urzekły. Opiniami "Majsterków" bym się nie przejmował bo każdy nowy, który pojawiał się na naszej budowie negował wszystko to, co wykonali inni. Problem polegał jednak na tym, że nie do końca sobie radził z tym, po co do nas przyjechał. Podejście Dziobaka do Klienta jest tym czego ja oczekuję od Wykonawców, a czego u nas ciągle jeszcze trzeba szukać ze święcą. SZACUNEK do Klienta i innych. Dziobak, jeśli możesz to podrzuć jeszcze trochę fotek z domami (z zewnątrz i wewnątrz) zza oceanu - mają wiele fajnych rozwiązań, które u nas jeszcze są mało znane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 28.07.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 napiszę to Tak < jak wyżej Wojzur napisał - sprowadził na ziemię pewne osoby ze nie jeden jest Tylko wyżej opisywany Dziobak na polskiej ziemi , z tak piękną sztuka jakie jest rzemiosło w drewnie < ale zostało to odebrane przez inne osoby jako konkurencja dla Dziobaka - jest jedna zasada i każdy szanujący sie nie zmartwi sie tym iż powstaje konkurencyjna dłoń tuż obok < jeżeli jest to wykonywana od podstaw [przez jego ręce praca > a To czy jest to Tylko fachowiec na Tym forum po to aby reklamować swoje rzemiosło - to każdy oceni to sam < o odnośnie wypowiedzi Bartek _si dziwi mnie jedna sprawa dlaczego napisałeś to tak jakie podejście do klienta ma Dziobak Tylko napisz mnie i reszcie czym sie sugerowałeś Taką opinią <<<<< opinią z przeczytanych postów czy z realizacji zamówienia ???????<<<<<< sorki Dziobak ze akurat pisze to Tu i o Tobie ale ten wątek Tyczy sie Twojej osoby >ja osobiście do Ciebie nic nie mam ponieważ Ciebie nie znam i nie miałem sposobności na żywo ocenić Twoich prac >>>>> jest wiele w Polsce wspaniałych nawet na Tym forum osób którzy siedzą w cieniu i przypatrują sie Tym zachwytom i wnioskują to co myślą nie pisząc tego !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 29.07.2010 04:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witam wszystkich, czesciej tu zagladacie niz ja sam. Fajnie, watek bedzie zył. Napisze krotko bo jest wczesnie rano i spalem zaledwie kilka godzin, czyli jak zwykle od jakiegos czasu. Ale nie w tym rzecz. Robie to z wlasnego wyboru, wiem ze na sukces trzeba ciezko zapracowac i to zarowno w stanach jak i w polsce i pewnie wszedzie na swiecie. Nie przeszkadzaja mi dyskusje na tematy bezsensowne, typu czy watek ten jest forma reklamy, czt tez nie. Czy dziobakowi sie uda, czy poplynie na tym stolarskim interesie i czy jestem mistrzem swiata w stolarstwie czy nie. Powiem tak. Nazwa watku mowi sama za siebie, czyli bylo o przygodzie stolarskiej w usa i milosci do tego co robie z drewna i zapewniam ze nadal bedzie o przygodzie stolarskiej ale juz w polsce i jesli kiedys los posle mnie w inne miejsce to tez bedzie to w tym watku. A reklama i owszem jest ale trzeba kliknac na odnosnik "OGŁOSZENIE", i dopiero tam jest reklama. Wiec jesli kogos kole w oczka to zachecam goraco do zakladania wlasnych watkow. A czy mi sie uda czy nie to tak jak u wszystkich od zarania dziejow. Kto chcial pracowac i nie bal sie wyzwan to ma fajnie prosperujace firmy i zadowolonych Klientow. A inni co troche im ciezko zaakceptowac pewne podstawowe zasady rynku to siedza przed kompem i pisza byle co. JA jeszcze nie moge sobie na to pozwolic. Z troche innej beczki, zdjecia z realizacji w POLSCE beda niebawem nie baczac na to czy zostane posadzony o kryptoreklame. Koncze wlasnie fajne i ambitne zlecenia i to z drewna zięc wleje napewno. Pozdrawiam wszystkich goraco, spadam pracowac na sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.07.2010 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 (edytowane) Wróciliśmy do punktu wyjścia.Dziobak tego nie napisał więc ja to zrobię: Drogi forumowiczu, autorowi wątku potrzebne sa wpisy pozytywnie oceniające jego prace bo to go jakoś tam napędza.W związku z tym prosimy o posty w stylu: "Jakie to wszystko ładne, takie drewniane! I ta półeczka, i to pod oknem też takie cacuś. A ten stołeczek to jak marzenie!" Niemile widziane sa posty typu: " Za dużo ozdób nie pasujących do reszty. Przeładowane detalami. Nieproporcjonalne, Żle dobrana kolorystyka, Archaiczny styl" jak również posty od innych stolarzy takie jak: "Potrafię bez problemu zrobić meble takie same i lepsze. Nie wiem czym wy się podniecacie, przecież takie coś zrobi każdy w miarę ogarnięty stolarz. Ten styl w Polsce jest niszowy, klienci wybierają inne rozwiązania"Od dziobaka wiadomo że piszą takie posty zawistne siły zła i ciemności które np takiego ładnego stołeczka nie potrafią zrobić. Niemile widziane są też przez założyciela wątku wszelkie rady od innych, np: warto robić to, tamtego nie, to się opłaca, tamto nie bardzo, zrób tak, tego unikaj itp. Dziobak chce wszystkiego doświadczyć osobiście. A wogóle nie stresujcie człowieka, chwalić, chwalić! Edytowane 29 Lipca 2010 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 29.07.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 o widzę realistyczne podejście do tematu < więc jeżeli mogę pochwalić kolegę to ten styl jest jak najbardziej odpowiadającym mojej osobie , Każdy z nas ma inną wizję na wykonany mebel > ważne ze klient jest zadowolony jak i jego wykonawca > Natomiast odnośnie krytyki < źle napisane > Obiektywnej oceny < Uważam jako osoba próbująca nauczyć sie stolarstwa jak i zestawienia ,zagospodarowania < Kuchni > został popełniony Babol < źle dobrany piekarnik do obranego stylu Kostkarka jak i mikrofala w pokazanej Kuchni ,złe wykończenie kostkarki < Natomiast stylizacja kuchni z dwiema wyspami - piękna - dotykałem także takiej - oj było wrażenie< łądne wykończenie listw wieńczących 50 /50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 29.07.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 To ja się wpiszę. Zobaczyłam wątek o tytule STOLARSTWO - przygoda, hobby, miłość - w dziale zrób to sam i myślę super, znajdę przepis na altanę, pergolkę, może huśtawkę a tu odrazu z grubej rury - chyba nie dam rady wykonać takiej stolarki he, he, he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 29.07.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 mynia _pynia trafione w 10 z treści Twojego wpisu wnioskuję ze chciałaś zasięgnąć opini od ludzi którzy sie podzielą swoimi doświadczeniami -a Tu muka < domyślenia > za wszystko co byś chciała samodzielnie wykonać jednak bedziesz musiała zapłacić poprzez zlecenie wykonania > CZYLI wnioskując to JEST STOLARSTWO -bez przygody i hobby ale musisz zaznaczyć MIŁOŚĆ jest do< pieniądza > ALE myśle ze jeżeli zapytasz sie tu na TYm forum osob aby podpowiedziały jak wykonać to to zapewniam Ciebie ze nawet o 2,00 w nocy o ile bedą przeglądać to forum pomogą Tobie rozwiązać ten problem i to za darmo w ramach pomocy lub podzielenia się swoja wiedzą jaka by ona nie była !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.07.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Wiecie co? Moim zdaniem problem jest tylko jeden, ten wątek nie ma prawa bytu w dziale ZTS. Należy go przenieść do dzienników budowy i autor może sobie wypisywać co chce (jak np ja w swoim dzienniku ). Lekka autoreklama nie przeszkadza mi w zalewie oficjalnych forumowych radości, chęć dzielenia się wiedzą także nie jest obowiązkowa. Wątków na temat stolarstwa jest więcej, zresztą internet to nie tylko FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts