perm 22.01.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 ... Gdybyś tak cofnął się do tego co kiedyś pisałem to może dostrzegłbyś w końcu że próbowałem tylko przedstawić ci problemy z ktorymi możesz sie tu zetknąć. Problemy przez które musiałem zamknąć firmę bo miałem dość. Wydawało mi się to naturalne ale dla ciebie to mącenie i "chore wizje". Nigdy nie twierdziłem że ci sie nie uda. Ja tylko nie dostrzegłem naiwnie tego prostego faktu że się tu reklamujesz i niepotrzebne ci podobne "dyskusje". Jedyne czego mogę ci życzyć to tego by te "chore wizje" nigdy nie stały sie rzeczywistością ale uczciwie mówiąc nie bardzo w to wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 22.01.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 (edytowane) Następnym razem znowu coś dodam. Jest tego bardzo dużo. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i zapraszam do zakładki ogłoszenie. Edytowane 22 Stycznia 2012 przez dziobak2002 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 26.03.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam, przeczytałam cały wątek, Dziobak jesteś utalentowanym artystą - rzemieślnikiem , wielki szacunek a przy tym dowcipnym i inteligentnym. Zawodowo dasz sobie radę ale czy poradzisz sobie na tym forum (dawno Cię nie było) z "życzliwymi doradcami" . Życzę wielu udanych realizacji i radości w ojczystym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 13.07.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Witam! Myślę, że już czas na ten następny raz Dziobak! Co ty na to? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 14.07.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Potrafię czytać ze zrozumieniem i to nawet bardzo dobrze . Jak widzę, to raczej Ty nie zrozumiałeś mnie. Twierdzisz, że dziobak założył wątek tylko w celach marketingowych, a skąd ta pewność? Czy on na początku wątku napisał przedstawiam zdjęcia, ale proszę ze mną o tym nie rozmawiać Tytuł wątku według mnie sugeruje co innego, a jakoś nie zauważyłam, by ktokolwiek próbował podjąć z nim dyskusję o wspólnej pasji. Może trzeba było spróbować? Jego powrót do Polski odebrałam przez kilka osób jako zawiść. Jeśli nie to było waszym zamiarem, to chyba jednak się nie udało. Nie rozumiem też prób uświadamiania go o życiu w Polsce, bo po co kogoś uszczęśliwiać na siłę? Poza tym jeśli twierdzi się, że w Polsce jest inaczej niż w USA, to trzeba najpierw z własnego doświadczenia wiedzieć, jak naprawdę jest w USA. Nie sądzisz? Chciałeś dobrze, ale nie wyszło? Hmm... interesujące http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/r015.gif IMHO jest to wątek ściśle marketingowy. A co do mebli, to nie jest rzemiosło w pełnym, europejskim rozumieniu tego słowa. To system pracy anglosaski, gdzie możliwie najmniejszym kosztem uzyskuje się możliwie najlepszy efekt wizualny. Najlepszym przykładem jest stół z drewna świerka kanadyjskiego. Skręcany śrubami i z zamontowanymi listwami na czołach blatu i pseudo spongami. To ewidentny przykład zastosowania technologii zastępczej w stosunku do technologi tradycyjnej rzemieślniczej. Poza tym, żeby wykonać tyle wyrobów w tak rozległym spektrum rodzajów wyrobów trzeba posiadać duży zakład z odpowiednimi narzędziami i maszynami. Wielu wymienionych wyrobów nie da się zrobić przy pomocy elektronarzędzi bez wygenerowania dużych kosztów. Nie wspomnę o ilości ludzi potrzebnych do wykonania takiej masy wyrobów. W USA wiele elementów kupuje się gotowych i dla tego łatwiej jest pewne rzeczy zrobić w warunkach domowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.07.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 IMHO jest to wątek ściśle marketingowy. A co do mebli, to nie jest rzemiosło w pełnym, europejskim rozumieniu tego słowa. To system pracy anglosaski, gdzie możliwie najmniejszym kosztem uzyskuje się możliwie najlepszy efekt wizualny. Najlepszym przykładem jest stół z drewna świerka kanadyjskiego. Skręcany śrubami i z zamontowanymi listwami na czołach blatu i pseudo spongami. To ewidentny przykład zastosowania technologii zastępczej w stosunku do technologi tradycyjnej rzemieślniczej. Poza tym, żeby wykonać tyle wyrobów w tak rozległym spektrum rodzajów wyrobów trzeba posiadać duży zakład z odpowiednimi narzędziami i maszynami. Wielu wymienionych wyrobów nie da się zrobić przy pomocy elektronarzędzi bez wygenerowania dużych kosztów. Nie wspomnę o ilości ludzi potrzebnych do wykonania takiej masy wyrobów. W USA wiele elementów kupuje się gotowych i dla tego łatwiej jest pewne rzeczy zrobić w warunkach domowych. To jest wątek do chwalenia dziobaka. Trzeba pisac że to wszystko jest takie ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robkin 18.04.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Witam, Obserwuje to forum od początku jego istnienia, konto założyłem niedawno (nie miałem potrzeby wypowiadania się) - teraz trafiłem na ten wątek i jestem przerażony panującą tu zawiścią i niestety typową polską zazdrością i krytykowaniem wszystkiego u innych. Uważam, że Dziobak jest geniuszem w swoim fachu i tyle. Nie rozumiem, po co kilka forumowiczów wypowiada się na temat stolarstwa i tzw technologi zastępczej, zupełnie się na stolarstwie nie znając lub mający mętne, ogólne o nim pojęcie.Szkoda, że wątek umarł i dziobak zrezygnował z prezentacji swoich prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.04.2014 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Witam, Obserwuje to forum od początku jego istnienia, konto założyłem niedawno (nie miałem potrzeby wypowiadania się) - teraz trafiłem na ten wątek i jestem przerażony panującą tu zawiścią i niestety typową polską zazdrością i krytykowaniem wszystkiego u innych. Uważam, że Dziobak jest geniuszem w swoim fachu i tyle. Nie rozumiem, po co kilka forumowiczów wypowiada się na temat stolarstwa i tzw technologi zastępczej, zupełnie się na stolarstwie nie znając lub mający mętne, ogólne o nim pojęcie. Szkoda, że wątek umarł i dziobak zrezygnował z prezentacji swoich prac.Śmieszny jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robkin 29.04.2014 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 zabolało ?, bo ten tekst był skierowany do Ciebie "prem" i od Ciebie spodziewałem się właśnie takiej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.04.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 zabolało ?, bo ten tekst był skierowany do Ciebie "prem" i od Ciebie spodziewałem się właśnie takiej odpowiedziJesteś jednym z wielu którzy się tu wypowiadają na zasadzie "jakie to ładne" a jak się komuś nie podoba to niech sobie idzie. Nie masz o prowadzeniu warsztatu stolarskiego pojęcia więc możesz być tylko śmieszny. Przy okazji, zdaje się, że ziścił się czarny scenariusz, przed którym próbowaliśmy dziobaka ostrzec. Widziałem jego dług na sprzedaż. Nie wiem czy jest to sprawa jednostkowa ale chyba jakieś problemy ma bo i reklama firmy zniknęła z jego profilu. Nie cieszę się z tego ale od początku próbowałem mu uświadomić, że zakład stolarski w Polsce to bardzo trudny biznes. Nie chciał słuchać, bo mu to było nie na rękę. Wolał słuchać tych co pisali "jakie to ładne"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robkin 30.04.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Jesteś jednym z wielu którzy się tu wypowiadają na zasadzie "jakie to ładne" a jak się komuś nie podoba to niech sobie idzie. Nie masz o prowadzeniu warsztatu stolarskiego pojęcia więc możesz być tylko śmieszny. Przy okazji, zdaje się, że ziścił się czarny scenariusz, przed którym próbowaliśmy dziobaka ostrzec. Widziałem jego dług na sprzedaż. Nie wiem czy jest to sprawa jednostkowa ale chyba jakieś problemy ma bo i reklama firmy zniknęła z jego profilu. Nie cieszę się z tego ale od początku próbowałem mu uświadomić, że zakład stolarski w Polsce to bardzo trudny biznes. Nie chciał słuchać, bo mu to było nie na rękę. Wolał słuchać tych co pisali "jakie to ładne"! Sorry, wycofuję się podeszłem do tego tematu zbyt emocjonalnie. A na temat prowadzenia warsztatu stolarskiego to mam pojęcie. Pozdrawiam o przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.04.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Sorry, wycofuję się podeszłem do tego tematu zbyt emocjonalnie. A na temat prowadzenia warsztatu stolarskiego to mam pojęcie. Pozdrawiam o przepraszam Spoko. Jesteś bardzo w porządku jeżeli to napisałeś. Niewielu na to stać. Nie miałem złych intencji, jak już pewnie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golfgolf 13.12.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Cześć,możecie mi doradzić jak wykonać frezowanie w korpusie szafki, aby można od tyłu zamontować plecy z HDF?Czy można gdzieś zamówić gotowe formatki z takim wyfrezowaniem? Czy jest jakaś metoda wykonania tego samodzielnie bez frezarki górnowrzecionowej? Pozdrawiam i dziękuje życzliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 13.12.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Można piłą zagłębiarką, można na pilarce stołowej. Wysunąć tarczę na 10mm, ustawić prowadnicę i rowek ładnie wytnie. Tarcza ma grubość właśnie ok 3mm. Pytanie po co się bawić, przecież tego i tak nie będzie widać. No chyba że będzie widać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golfgolf 19.12.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 hej, dzięki za podpowiedź.Niestety na szafce rtv stojącej samodzielnie będzie widać. W ogóle chciałem przesunąć trochę plecy do przodu, aby było miejsce na kable od tyłu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts