dziobak2002 17.12.2009 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Oooo, cześć Dziobak Co tu robisz o tej porze? Witaj! Bo ja juz nie pracuje oficjalnie, uskuteczniam pakowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 18.12.2009 01:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Dzięki Dziobak, jutro mam dostać bliższe zdjęcia tej plamy, to może da się rozszyfrować. Ja osobiście tego nie widziałam, jutro też dowiem się czy to lite drewno, czy fornir, ale stawiam na drewno. Sprzedający twierdzi, że plama to odparzony lakier, ale tak z daleka to bardziej wygląda na tłustą chyba. Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale odparzenie to np. od szklanki/talerza z czymś gorącym, więc powinno mieć bardziej regularne kształty. Nie wiem, nie znam się Jeżeli pozwolisz to wrzuce te jutrzejsze zdjęcie, to cuś poradzisz A takie szlifowanie i odnawianie tej politury to duża robota? Oczywiście nie mam tego zamiaru robić sama, ale tak pytam, czy dużo kaski trzeba będzie wewntualnie dorzucić pozdrawiam Oczywiscie, ze mozesz wrzucac zdjecia. Jesli chodzi o cene to za wczesnie o tym mowic, najpierw trzeba rozszyfrowac co tam trzeba zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 18.12.2009 02:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 jutro też dowiem się czy to lite drewno, czy fornir, ale stawiam na drewno. Sprzedający twierdzi, że plama to odparzony lakier, ale tak z daleka to bardziej wygląda na tłustą chyba. Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale odparzenie to np. od szklanki/talerza z czymś gorącym, więc powinno mieć bardziej regularne kształty. Nie wiem, nie znam się Raczej na 100% to drewno, a jesli chodzi o odparzenie, to wcale nie musi byc regularne. Goracy talerz/szklanka emituje cieplo, ktore rozchodzi sie i gdzies tam zanika. Wiec ksztalt moze byc rozmyty i nieregularny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 18.12.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Jest szansa na dodatkowe fotki z meblami ? tamte były rewelacyjne .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 18.12.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 jutro też dowiem się czy to lite drewno, czy fornir, ale stawiam na drewno. Sprzedający twierdzi, że plama to odparzony lakier, ale tak z daleka to bardziej wygląda na tłustą chyba. Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale odparzenie to np. od szklanki/talerza z czymś gorącym, więc powinno mieć bardziej regularne kształty. Nie wiem, nie znam się Raczej na 100% to drewno, a jesli chodzi o odparzenie, to wcale nie musi byc regularne. Goracy talerz/szklanka emituje cieplo, ktore rozchodzi sie i gdzies tam zanika. Wiec ksztalt moze byc rozmyty i nieregularny. stolarz nie mówi raczej lecz jest pewny jak zobaczy -- drewno ale jakie no Pan dziobak powie ja stawiam na Olchowe lub brzoza bardziej jestem za olcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 19.12.2009 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 stolarz nie mówi raczej lecz jest pewny jak zobaczy -- drewno ale jakie no Pan dziobak powie ja stawiam na Olchowe lub brzoza bardziej jestem za olcha I po co Ta zlosliwosc? Stolarz nie mowi tez "lub". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 19.12.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 serio żadna złośliwośc do Twojej osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 21.12.2009 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Wszystkim odwiedzajacym to forum zycze ZDROWYCH I WESOLYCH SWIAT ORAZ SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU http://lh5.ggpht.com/_xwR6Z22L8Bg/Sy-GHGNFRfI/AAAAAAAACi0/uoFhgYnCtPg/s720/kartka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 21.12.2009 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 a co to tak obcina? http://lh3.ggpht.com/_xwR6Z22L8Bg/Sy-Mf70sxJI/AAAAAAAACjs/K1qgGeHKSn8/s512/swieta2009.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.12.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Miejsce na reklamę obcina http://files.pino.pl/images/articles/0a/bf/9c431a9de9799a508b059541fe02ca72_full.jpg Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 22.12.2009 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 To nie reklama. To Sw. Jozef szopke struga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomsi 22.12.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Jestem pod wrażeniem tego portfolio..owszem. Ale polega na materiałach. Ponieważ sam i nie tylko robiłem tam conieco z drewna i nie tylko to różnica w materiałach polega na ich dostępności tam i braku tu. Tam schody z kuchni do bejzmentu z jednym zabiegiem i spocznikiem z kolegą Tadziem ułożyliśmy w 10 godzin tnąc materiał na jardzie u klienta. ALE !!! Płyty wiórowe oklejone dębowym fornirem z dębowym licem są dostępne jak mleko. Kantówki z drzewa liściastego są normą , trzeba tylko wybrać proste i wywieźc wózkiem z Home Depot których jest "więcej" niż w w Polsce aptek Dostępność tralek i innych dupereli czyli ozdób drewnianych jest przytłaczająca. Czyli półproduktów jest od cholery. Tak samo płytki. Indyjskie, włoskie hiszpańskie- etc.etc. Pod tym kątem patrząc to przed powrotem zacznij już trenować zimny prysznic. Drugim prysznicem będą klienci. Ci najbogatsi już mają. Ci średnio - budują się i patrzą na kasę. Tamci klienci są inni ! to są inni ludzie. Na co ich namówisz to wezmą a jak jeszcze na koniec im powiesz, że wyszło pięknie a zrobione jest poprawnie to są szczęśliwi. Nasz klient od początku myśli jak obniżyć cenę, Tamten klient czeka 2 miesiące na płytki których nikt w okolicy nie ma. i na blaty kuchenne ok 6m2 zapłaciła pani doktor 10 000$. Tak jej się podobały że wywaliła stare białe koreany co dopiero u nas wchodzą w modę a instalowałem płytki, które de facto powinny być na posadce. Jednocześnie ma elewację z sajdingu cedrowego miejscami zjedzonego i zbocze posesji z tarasami za 90 000$. Różnica jest jeszcze jedna odnośnie mebli kuchennych. Tam szafkę instalujesz na ścianie ok 2 minut( bez muldingów) a u nas tyle wiercisz jeden otwór w ścianie. I można by tak bez końca wymieniać te ALE. Gdybym będąc tam dysponował samochodem dostawczym to bym sobie przytargał mebel podobny do Twojej ławy za darmo bo stała za hałpą w Down Town. Ale czy mam zmieniać swoje gusta bo coś pięknego znalazłem. Acha. Ceny materiałów są niższe niż tu włącznie z elektronarzędziami. Pozdrawiam i Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.12.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Jestem pod wrażeniem tego portfolio..owszem. Ale polega na materiałach. Ponieważ sam i nie tylko robiłem tam conieco z drewna i nie tylko to różnica w materiałach polega na ich dostępności tam i braku tu. Tam schody z kuchni do bejzmentu z jednym zabiegiem i spocznikiem z kolegą Tadziem ułożyliśmy w 10 godzin tnąc materiał na jardzie u klienta. ALE !!! Płyty wiórowe oklejone dębowym fornirem z dębowym licem są dostępne jak mleko. Kantówki z drzewa liściastego są normą , trzeba tylko wybrać proste i wywieźc wózkiem z Home Depot których jest "więcej" niż w w Polsce aptek Dostępność tralek i innych dupereli czyli ozdób drewnianych jest przytłaczająca. Czyli półproduktów jest od cholery. Tak samo płytki. Indyjskie, włoskie hiszpańskie- etc.etc. Pod tym kątem patrząc to przed powrotem zacznij już trenować zimny prysznic. Drugim prysznicem będą klienci. Ci najbogatsi już mają. Ci średnio - budują się i patrzą na kasę. Tamci klienci są inni ! to są inni ludzie. Na co ich namówisz to wezmą a jak jeszcze na koniec im powiesz, że wyszło pięknie a zrobione jest poprawnie to są szczęśliwi. Nasz klient od początku myśli jak obniżyć cenę, Tamten klient czeka 2 miesiące na płytki których nikt w okolicy nie ma. i na blaty kuchenne ok 6m2 zapłaciła pani doktor 10 000$. Tak jej się podobały że wywaliła stare białe koreany co dopiero u nas wchodzą w modę a instalowałem płytki, które de facto powinny być na posadce. Jednocześnie ma elewację z sajdingu cedrowego miejscami zjedzonego i zbocze posesji z tarasami za 90 000$. Różnica jest jeszcze jedna odnośnie mebli kuchennych. Tam szafkę instalujesz na ścianie ok 2 minut( bez muldingów) a u nas tyle wiercisz jeden otwór w ścianie. I można by tak bez końca wymieniać te ALE. Gdybym będąc tam dysponował samochodem dostawczym to bym sobie przytargał mebel podobny do Twojej ławy za darmo bo stała za hałpą w Down Town. Ale czy mam zmieniać swoje gusta bo coś pięknego znalazłem. Acha. Ceny materiałów są niższe niż tu włącznie z elektronarzędziami. Pozdrawiam i Wesołych Świąt. Ale ty jesteś sceptycznie nastawiony! Nie masz w tym jakiegoś interesu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomsi 23.12.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Dzielę się własnym doświadczeniem. Natomiast ze stolarką sympatyzuję bo to nawet nie hobby. Uprzedzając pytanie- szukałem czegoś dla majsterkowicza i nie znalazłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.12.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Dzielę się własnym doświadczeniem. Natomiast ze stolarką sympatyzuję bo to nawet nie hobby. Uprzedzając pytanie- szukałem czegoś dla majsterkowicza i nie znalazłem. Pozdrawiam. Ja też się dzieliłem parę postów wcześniej ale dziobak zdaje się tego nie oczekuje. Szuka klientów i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.12.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Przecież to Jego wątek, Jego pasja.... a jak Wasza też to załóżcie sobie swoje blogi i przeganiajcie i dogadujcie komu chcecie . A jak będziecie się mogli pochwalić podobnymi osiągnięciami to i Wy znajdziecie klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 29.12.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Przecież to Jego wątek, Jego pasja.... a jak Wasza też to załóżcie sobie swoje blogi i przeganiajcie i dogadujcie komu chcecie . A jak będziecie się mogli pochwalić podobnymi osiągnięciami to i Wy znajdziecie klientów sorki ale staje się żenujące jeżeli kolega założył post o danym wątku to nie po to aby lizać mu stopy lecz aby sie podzielić swoimi doświadczeniami i informacjami a widząc Tu koleżanka nie w tym kierunku pije każdy ma swoje osiągnięcia i chyba każdy ma inne spostrzeżenia > więc nie potrzebne zaczepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 31.12.2009 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Sczesliwego Nowego Roku, wspanialej zabawy do rana, mniej problemow i wiecej radosci, tych duzych i tych malutkich. Oby ten nadchodzacy rok obdarowal wszystkich nowymi spektakularnymi sukcesami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 31.12.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Wzajemnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 06.01.2010 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 To juz ostatni amerykanski wpis. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i do zobaczenia w kraju. Neraz trzeba oddzielic wszystko gruba krecha ------------------------------------------------------------------------------------------------- Zapraszam do kolejnego rozdzialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts