magsos 17.05.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Na fakturze mam wpisane Membrana dachowa MATRIX JD 1700 (ale nie wiem co to za membrana, zdaliśmy się na fachowców). Mamy poddasze nieużytkowe z wyłazem.U nas więźba to wiązary, a tam gdzie jest wyłaz, zrobione jest pomieszczenie (strych) i tam będziemy mieli ocieplone wełną (ale na razie jakoś brakuje czasu) więc będzie osłonięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 17.05.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Dzięki za odp. Ja z wyłazu chyba zrezygnuje, zrobię ławeczkę i stopnie dla kominiarza na dachu.Mam okno szczytowe, więc je zasłonię zupełnie żeby nie wpadało światło. Też myślałam już o tym, żeby na strychu dać np. 5 cm wełny i w ten sposób będzie tam cieplej no i ta membrana zakryta. Tyle, że robota z tą wełną dodatkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 18.05.2010 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 (edytowane) No niestety robota jest do wykonania, wełna na strychu, tylko chęci brak. Ale przynajmniej u nas trzeba to będzie zrobić, żeby na strychu było cieplej, wyłaz do domu mamy w holu i niestety jak się w pobliżu stoi to czuć chłód, pomimo, że zrobione jest wejście z drzwiczkami na strych osłonięte z wszystkich stron.A jeśli chodzi o wyłaz to nie mamy innego okna na strychu, a jakoś trzeba od czasu do czasu przewioetrzyć, zwłaszcza latem jest tam nie do wytrzymania. Może wełna tu też troszkę pomoże. Edytowane 18 Maja 2010 przez magsos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.05.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 No ja mam okno szczytowe, bo dach dwuspad, więc z tego wyłazu zrezygnuje. A te schody na strych macie ocieplone styropianem, tzn. macie takie schody strychowe chowane tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 19.05.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Wyłaz będzie ocieplony, ale dopiera jak ocieplimy poddasze, bo na razie jest tylko prowizoryczny. Schodów wysuwanych nie mamy, bo wiązary są w takich odległościach, że żadne schody tam nie wchodzą. W projekcie mieliśmy normalne schody, ale w ich miejscu zrobiliśmy szafę.Wyłaz będzie ocieplony z dostawianą drabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 19.05.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 U mnie odległości między belkami stropu wiązarów jest 1 m, więc schody wchodzą, są takie, które wymagają tylko 78 cm na długość. Ale Ty masz kopertę, więc zapewne te wiązary jakoś inaczej są u Ciebie niż u mnie, Dzięki za informacje, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALA MAJ 11.11.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 odświeżam wątek może zajrzy tu ktoś budujący Cztery Kąty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna i Łukasz 30.12.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 (edytowane) Witam, my jesteśmy właśnie po zamówieniu projektu, czekamy na kuriera i zaczynamy załatwianie pozwolenia. Dokonujemy parę zmian w projekcie, przede wszystkim: - konstrukcję dachu na krokwiowo-jętkową i nachylenie 30 stopni, co pozwoli nam uzyskać fajne poddasze użytkowe, - podniesienie ściany kolankowej o dwa pustaki, - zastanawiamy się nad stropem, Oprócz tego jedynie powiększymy wiatrołap kosztem kibelka, który zmieniamy na spiżarkę. Będziemy budować na Pomorzu To jest nasz trzeci projekt, na samym początku mieliśmy budować Południową, ale przez ten czas tyle się wydarzyło (m.in. powiększyliśmy rodzinę), że budowę odłożyliśmy na później. Potem zdecydowaliśmy się na projekt z MG "Jak marzenie" ale ostatecznie Cztery Kąty II okazały się idealne. Edytowane 30 Grudnia 2010 przez Justyna i Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anarkh 17.02.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 polecam forum projektu: http://forum.budujemydom.pl/Cztery-Katy-MG-Projekt-t4451.html&st=100&pid=141264&st=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALA MAJ 11.10.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 08.11.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ale ja przymierzam się na przyszły rok z budowa domu w oparciu o ten projekt bylbym ciekawy na jakim etapie jesteś i jak wygładają twoje cztery kąty 2 czekam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 08.11.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam ja już czekam na pozwolenie na budowę i w przyszłym roku na wiosnę będę ruszał z tematem budowy , Co ja zmieniłem w swoim projekcie : - zmiana kąta nachylenia dachu do 31 stopni ale to wynikało z warunków zagospodarowania dla danego terenu- strop terriva i ściany nośne jak na zdjęciu - reszta przeróbek na zdjęciu na czerwono http://i1341.photobucket.com/albums/o759/lukaszek1232/Cztery%20katy%202/rzut.jpg W związku ze zmiana nachylenia dachu projektant stwierdził w miejscu garażu i kotłowni będzie niżej o 15 cm tylko dlaczego nie za bardzo się rozumiem stwierdził że inaczej nie da się wybudować dachu i nikt tego się nie podejmie, ale nie będe tłumaczył bo nie chce nikogo w błąd wprowadzać i sie ośmieszać swoim brakiem nie wiedzy. Ale jak będe budował z czego to już sam nie wiem. Czym więcej czytam forum i przeglądam materiały w internecie tym większy mam kocioł w głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 19.11.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Widzę że temat umarł śmiercią naturalną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALA MAJ 19.11.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Widzę że temat umarł śmiercią naturalną... No szkoda,chyba niewiele osób buduje Cztery Kąty.Chociaż ostatnio odkrylam że niedaleko nas stoi domek w stanie surowym ,na 99% wg tego projektu.My mamy stan surowy zamknięty,ocieplony z zewnątrz+klej,zrobiony drenaż ,odprowadzona deszczówka.Teraz na zimę przenosimy się do środka -ocieplanie poddasza. lukaszek-nie pamiętam czy zmieniałeś wc na spiżarnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 20.11.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 ALA MAJ słuchaj odezwij się do mnie na maila [email protected] a oto moja koncepcja z która ruszam na wiosnę ten rok a właściwie druga połowa od której postanowiłem że się buduje a nie kupuje bloki zajęło mi na załatwienie papierologi a w zimę nie mam zamiaru niczego zaczynać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanes 26.02.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam a moze ktos buduje Cztery Katy 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts