fennel 01.06.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Przy puknieciu w jednym miejscu slychac gluchy odglos. Nie trudno sie bylo od razu domyslec, ze deska nie przylega do podloza. Wyglada to tak, ze dwie deski, ktore sa przyklejone obok siebie przy parapecie (parapet bezposrednio na podlodze - okna od samego dolu do niemalze sufitu) jakby byly niedoklejone w jednym miejscu i stworzyly taki mini "daszek". Ten gluchy odglos jest na dwoch deskach (jak pisalam przylegajacych do siebie) i na niewielkim obszarze.Moje pytania:- czy to jest przyczyna za malej ilosci kleju (dwuskladnikowy) lub byc moze niedokladnego odpylenia tego miejsca lub moze cos z podkladem?- czy to jest w ogole do naprawienia/doklejenia, co robic w tym wypadku?- czy tak zostanie czy moze dalej bedzie odklejac sie deska do podloza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.06.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Przy puknieciu w jednym miejscu slychac gluchy odglos. Nie trudno sie bylo od razu domyslec, ze deska nie przylega do podloza. Wyglada to tak, ze dwie deski, ktore sa przyklejone obok siebie przy parapecie (parapet bezposrednio na podlodze - okna od samego dolu do niemalze sufitu) jakby byly niedoklejone w jednym miejscu i stworzyly taki mini "daszek". Ten gluchy odglos jest na dwoch deskach (jak pisalam przylegajacych do siebie) i na niewielkim obszarze. Moje pytania: - czy to jest przyczyna za malej ilosci kleju (dwuskladnikowy) lub byc moze niedokladnego odpylenia tego miejsca lub moze cos z podkladem? - czy to jest w ogole do naprawienia/doklejenia, co robic w tym wypadku? - czy tak zostanie czy moze dalej bedzie odklejac sie deska do podloza? To jest w wyniku zbyt małej ilości kleju lub klejenia na klej już stygnący. Poliuretan dwuskładnikowy tak ma jak się za długo czeka, albo za dużo wymieszało kleju. Miejsca takie można naprawić. jak się je naprawia już pisałem kilka razy na tym forum. Spróbuj poszukać. obawiam się, że takich miejsc z czasem będzie więcej. Jakie wymiary mają deski i ile kleju zużyto na całą powierzchnię i jak duża jest powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.06.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Przy puknieciu w jednym miejscu slychac gluchy odglos. Nie trudno sie bylo od razu domyslec, ze deska nie przylega do podloza. Wyglada to tak, ze dwie deski, ktore sa przyklejone obok siebie przy parapecie (parapet bezposrednio na podlodze - okna od samego dolu do niemalze sufitu) jakby byly niedoklejone w jednym miejscu i stworzyly taki mini "daszek". Ten gluchy odglos jest na dwoch deskach (jak pisalam przylegajacych do siebie) i na niewielkim obszarze. Moje pytania: - czy to jest przyczyna za malej ilosci kleju (dwuskladnikowy) lub byc moze niedokladnego odpylenia tego miejsca lub moze cos z podkladem? - czy to jest w ogole do naprawienia/doklejenia, co robic w tym wypadku? - czy tak zostanie czy moze dalej bedzie odklejac sie deska do podloza? To jest w wyniku zbyt małej ilości kleju lub klejenia na klej już stygnący. Poliuretan dwuskładnikowy tak ma jak się za długo czeka, albo za dużo wymieszało kleju. Miejsca takie można naprawić. jak się je naprawia już pisałem kilka razy na tym forum. Spróbuj poszukać. obawiam się, że takich miejsc z czasem będzie więcej. Jakie wymiary mają deski i ile kleju zużyto na całą powierzchnię i jak duża jest powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 02.06.2009 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 To jest w wyniku zbyt małej ilości kleju lub klejenia na klej już stygnący. Poliuretan dwuskładnikowy tak ma jak się za długo czeka, albo za dużo wymieszało kleju. Miejsca takie można naprawić. jak się je naprawia już pisałem kilka razy na tym forum. Spróbuj poszukać. obawiam się, że takich miejsc z czasem będzie więcej. Jakie wymiary mają deski i ile kleju zużyto na całą powierzchnię i jak duża jest powierzchnia. Prosze mnie nawet nie straszyc, ze pojawi sie tego wiecej..... Deski maja wymiary jakies 1200x120, w tym akurat miejscu sa polozone krotsze czesci. Nie jestem w stanie napisac ile bylo kleju, mieszkanie bylo kupione jako gotowe. Zaraz zakopie sie w forum, zeby poszukac jak to naprawic. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts