TIRPIC 01.06.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam!Mam do położenie 2 m2 terakoty i będzie tam tylko parę cięć,więc mam pytanie czy zakup takiego wynalazku jak szczypce do cięcia,takie jak te http://infobot.pl/r/1f1N to dobry wybór?Czy może zakupić jakąś najtańszą maszynkę do cięcia?Dodam jeszcze że płytki te są stosunkowo ciękie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.06.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 słuchaj - takie szczypce kosztują 7zł więc kup i sprawdź. Jeżeli Ci się nie sprawdzą, to zawsze możesz kupić maszynkę.Boję się tylko, że tymi szczypcami może nie wyjść Ci proste cięcie. A maszynką będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 01.06.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 A ja sie boje, że te szczypce nie wytrzymają tych paru cięć, więc od razu weź dwie sztuki Zaoszczędzisz na wysyłce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.06.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=647957263 te szczypce /i każde inne/ nie służą do "cięcia" płytek tylko do "odszczypywania" kawałków po wstępnie zarysowanej linii na płytce - zarysowanej jak już opisał jeden z przedmówców /jak masz do odłamania kilka cm z płytki lub wygryzienia w niej dziury /np na jakąś rurę/ to one do tego służą... do cięcia /łamania/ płytek np na połowę to służą inne narzędzia np: http://zdjecia.swistak.pl/04/364/4364866_1.jpg ew. rysowanie i łamanie "przy użyciu środków podręcznych"jak już też było opisane - to z płytkami "glinianymi", do gresów to bez szlifierki /stołowej/ nie podchodź nawet ... A w ogóle to ja bym Ci radził zerknąć na stronę jakiegoś producenta np Atlasa czy jakiegoś marketu i oglądnąć sobie zdjęcia/filmiki jak obrabia się płytki tak na początek, i kupić sobie metr więcej na próby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wig 02.06.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Terakota jest twardsza i trudniejsza do przecięcia niż płytka ścienna.Znakomicie sprawdza się szlifierka kątowa z odpowiednią tarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIRPIC 02.06.2009 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam!Byłem w Castoramie i znalazłem tam te same szczypce co na aukcji,jak zobaczyłem jak "ostre" jest ostrze do cięcia od razu zrezygnowałem.Na szczęście okazało się że kuzyn pożyczy mi pełnowymiarową maszynkę do cięcia płytek.Tak więc raczej nie polecam takiego wynalazku.Dzięki za wszystkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts