Wito2008 01.06.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Czy smarować jakimś (jakim?) gruntem beton na podłodze przed położeniem tektury lub pianki pod panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozi 01.06.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Tak smarować.Kurz jest zawsze na podłodze, nawet jak się ja ładnie zamiecie. Warto ją przelecieć gruntem. W tym celu niech Pan użyje najtańszego gruntu akrylowego (7 zł za 5 litrów) i nawet można rozrobić go 1:1, on ma za zadanie skleić drobiny kurzu na podłodze. Kładąc panele ma się tzw podłogę pływająca, ona w jakimś stopniu pracuje i tak jakieś ilości powietrza które są pod pianką są przemieszczane podczas gdy się po takiej podłodze chodzi. Gdy się nie zagruntuje, to kurz się wydobywa przez szczeliny dylatacyjne i się osadza na ścianach, podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 02.06.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Ja nie gruntowałem, ale dozi twoja teoria ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts