Agduś 01.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Jeżeli TU nie znajdę odpowiedzi, to juz chyba nigdzie! Wygooglować próbowałam i nic! Wiem, że gdzieś w Polsce jakaś firma produkuje i sprzedaje. Z własnych jabłek ekologicznie uprawianych. Niestety, nie udało mi się znaleźć go w sklepach. Zresztą nie musi być z ekologicznej uprawy. Po prostu mam ochotę przypomnieć sobie ten smak. Chodzi mi o taki cydr, jaki robią we Francji - alkoholowy, jabłkowy (ta gruszkowa oranżadka z puszki, którą sprzedają w IKEI jakoś mi nie podeszła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.06.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Wygooglane Nie próbowałem, ale tu piszą o firmie >> http://cydr.eu/start/showthread.php?tid=3&pid=10#pid10 a oto i sama firma >> http://www.reddry.pl/index.php i jeszcze jedna >> http://www.e-koneser.com/p/pl/1048/cydr+jablkowy.html ale tu chyba będzie bliżej [o ile firma działa] http://krakow.naszemiasto.pl/forum/wiadomosci/51484.html i jeszcze taki googiel - z producentem >> cydr sławno ekologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.06.2009 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Wielkie dzięki! Kiedyś znalazłam ten "majątek Sławno" i informację, że ich produkty są w jakiejś sieci sklepów. Okazało się, że są, ale... z wyjątkiem cydru. Od czasu do czasu dopada mnie chętka, więc próbuję szukać. Wygooglowałam głównie encyklopedyczne informacje Chyba jutro pojadę do Krakowa szukać w winiarni przy Westerplatte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.06.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Wielkie dzięki! Kiedyś znalazłam ten "majątek Sławno" i informację, że ich produkty są w jakiejś sieci sklepów. Okazało się, że są, ale... z wyjątkiem cydru. Od czasu do czasu dopada mnie chętka, więc próbuję szukać. Wygooglowałam głównie encyklopedyczne informacje Chyba jutro pojadę do Krakowa szukać w winiarni przy Westerplatte. Ja kupuję w lato regularnie w Carrefourze po 8 złotych chyba za butelkę. Oryginalny francuski, nie żaden wyszukany, ale chłodzi pięknie. Znalazłam na stoisku z piwem w szklanej butelce z kapslem. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.06.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Jeszcze raz: dzięki! Forum jest niezawodne! Już planuuję marszrutę, żeby i o Carrefoura zahaczyć. TYlko pewnie nie jutro, bo jakoś się roboty nazbierało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 23.07.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Agduś, ja też jestem wielbicielką cydru (lub cidera z angielskiego - i jak kupuję go za 99 eurocentów w pobliskim sklepie w Seelow - to jest Kaufland więc może i w Polsce mają - u nas są 2 gatunki - wytrawny i słodki, zdecydowanie wolę ten wytrawny ... Cena jest okropnie niska, do tego zakręcana kapslem butelka więc miałam spore opory przy pierwszym razie (swój pierwszy cydr próbowałam jak mieszkałam w Anglii - to był lokalny cydr z kega), ale jest całkiem całkiem pod warunkiem, że jest schłodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arttek 26.06.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Ostatnio trafiłem na cydr marki Blumers w sklepie z winami w Małym Landzie przy Wałbrzyskiej w Warszawie lokal bodajże 29. Polecam a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 26.06.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Ja też jestem wielbicielką cydru, ale w Polsce jeszcze go nie znalazłam. Pamiętam cydr kupiony na campingu w Bretani - robiony gdzies na miejscu, bardzo zimny, z piwniczki... W ogóle Francja kojarzy mi się z cydrem pitym na skwerkach, na trawnikach, do tego bagietka i ser... A drugie skojarzenie to moja ukochana Praga i klub cydrowy z wieloma gatunkami z Francji i Anglii, niestety ostatnim razem już nie istniał, ale sklep z cydrem - owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.06.2010 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 W Carrefourze w Krakowie o cydrze nie słyszeli. Tego ze Sławna nie udało mi się kupić, chociaż znalazłam sklep, w którym mieli wino stamtąd (nie smakowało nam). Mąż znajomej przywozi z Irlandii. Taki w wielkich plastikowych butelkach. Ten francuski był lepszy albo mi się tak wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 27.06.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 W Carrefourze w Krakowie o cydrze nie słyszeli. Tego ze Sławna nie udało mi się kupić, chociaż znalazłam sklep, w którym mieli wino stamtąd (nie smakowało nam). Mąż znajomej przywozi z Irlandii. Taki w wielkich plastikowych butelkach. Ten francuski był lepszy albo mi się tak wydaje... Nigdy nie piłem a chciałem spróbować i właśnie też dzisiaj pytałem w Carrefourze na Zakopiance i nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrumo 28.07.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Polski cydr z Majątku Sławno można kupić na folky.pl lub w ich stacjonarnym sklepie na Długiej w Warszawie. Raz chwilowo mieli przerwę i czekali na dostawę ale ogólnie zawsze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.07.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 A czy ten cydr ze Sławna jest wytrawny czy słodki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 29.07.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Właśnie ostatnio patrzyłam w Carrefourze i już nie mieli. Wcześniej zawsze stał na półce z piwami takimi droższymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 31.07.2010 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 na Allegro można kupić fiński koncentrat i w domowym zaciszu rozpocząć małą produkcje cydru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.07.2010 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 W całym Pribałtyku cydr można kupić w każdym sklepie. I to dobry! Chyba przywiozę sobie zapas. Ten irlandzki się nie umywa, ale może po prostu mąż znajomej jakiś badziewny kupuje. On sam cydru nie pił, wziął z półki pierwszy lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.09.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 A ja właśnie tydzień temu piłam w Pradze (nie ten czeski), a potem we Francji - przywiozłam sobie zapasik Ale fajnie, że będzie można kupić czeski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.04.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Właśnie obaliliśmy ostatnią butelkę przywiezioną z Estonii. Mam jeszcze jedną z Anglii, ale ten nie jest taki dobry. Przydałoby się odnowić zapasy... A tu strona w budowie...Za to kraina cydru pokazała mi konkretne adresy. Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts