Patisiak 02.06.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 czy ktoś z Was może wykonał takie połączenie u siebie? chodzi mi o część salonu w drewnie i część w gresie, ale drewno w kształcie owal... tak sobie wypatrzyłam, ale nie mam zupełnie koncepcji na połączenie kolorów i jak najładniej wykończyć. Pochwalcie się jak macie u siebie pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAURA1978 02.06.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 tez myslę o takim połączeniu gresu i drewnianej podłogi, ale nie mam na to pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 02.06.2009 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ja na razie znalazłam tylko taką namiastkę łuku jeśli to czyjeś zdjęcie to sorki, mam nadzieję, że się nie obrazi. http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_1673.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 02.06.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 u mnie bedzie łuk za ok.2 tygodnie o taki(przepraszam za bałagan ): http://images43.fotosik.pl/128/b8f96c4f92f9cccbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 02.06.2009 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 malgosia, super gresik jaki to jest? a jakie planujesz drewno? koniecznie się pochwal końcowym efektem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 02.06.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 malgosia, super gresik jaki to jest? no wiesz...nie wiem chyba jakiś łopoczna a jakie planujesz drewno? niestety bądą to Qiuck Step'y koniecznie się pochwal końcowym efektem! tak jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 02.06.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 przez kurz nie widać koloru http://foto2.m.onet.pl/_m/26b0d2f6e04652b91aaa26af0ba94b16,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 02.06.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 o właśnie o coś takiego mniej więcej mi chodzi super to u Ciebie wygląda. W ogóle bardzo fajnie masz oświetlony pokój, duże okna ... rozmarzyłam się, moj M mnie w tym ograniczał ze względu na straty ciepła Ja tylko u siebie chciałabym uniknąć jasnych fug... znam niestety już swoje zamiłowanie do ich czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 02.06.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 U nas co prawda nie klepka tylko panele, ale łuk jest ...o taki: http://lh4.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SYwtj220cZI/AAAAAAAAAdI/1ua1UzHDNCo/s512/b%20007.jpg http://lh6.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SYwthC0pxkI/AAAAAAAAAdA/FSt5LtGm0wo/s400/b%20004.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 02.06.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Przerabiałem te łuki z parkietem. Jak zaczynałem w W-wie to jakiś czas pracowałem u kogoś i Włodek jak zobaczył, ze ma parkieciarza zprawdziwego zdarzenia to wciskał mi takie rodzynki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 03.06.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Patisiak, dziękuję . My projekt wybieraliśmy właśnie tak by okna były jak największe. Co do strat ciepła - od strony północnej i wschodniej mamy maleńkie okienka, te które widać są od południa i od południowego zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 03.06.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 U nas co prawda nie klepka tylko panele, ale łuk jest ...o taki: http://lh4.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SYwtj220cZI/AAAAAAAAAdI/1ua1UzHDNCo/s512/b%20007.jpg http://lh6.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SYwthC0pxkI/AAAAAAAAAdA/FSt5LtGm0wo/s400/b%20004.jpg[/img] łuk jak się patrzy bardzo fajnie to wygląda przy tych drzwiach. Taki myk Ja tak naprawdę najmocniej zastanawiam się nad kolorem tego gresu... niby nie chce ciemnego, ale przerażają mnie jasne fugi.. chyba już mam obsesję na tym punkcie ! a jasny gres i ciemne fugi to też bez sensu... i co tu zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 03.06.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Marta a jaki Ty masz gres? tzn producent i kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 06.06.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Marta a jaki Ty masz gres? tzn producent i kolor? Patisiak, trochę to trwało, ale szukałam i znalazłam. Płytki na podłodze to ceramika KEROS - Boira Beige (50x50). Kupione na Bartyckiej (Wa-wa). Zdjęcie płytek tu (prawa kolumna, 12 od góry) - niestety zdjęcie nie do końca oddaje kolor: http://www.omnicom.com.pl/plytki_keros.php?nazwa=Boira&firma=KEROS Kolor niby jest beżowy, ale trochę wpada też w żółć Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 06.06.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Ja tak naprawdę najmocniej zastanawiam się nad kolorem tego gresu... niby nie chce ciemnego, ale przerażają mnie jasne fugi.. chyba już mam obsesję na tym punkcie ! a jasny gres i ciemne fugi to też bez sensu... i co tu zrobić? Też się bałam jasnych fug, bo myślałam, że szybko będą brudne. No ale ciemne płytki, albo ciemne fugi do jasnych płytek nie wchodziły w grę - nie chciałam żyć jak w grobowcu - więc wybraliśmy możliwie neutralny kolor.. Podłoga jest jasna, fuga w podobnym kolorze, ale do tej pory (przez 3/4 roku - w tym trochę miesięcy budowy) nie widać żadnych znaczących zmian koloru. Myślę, że w najgorszym wypadku po przy mocnym użytkowaniu, fugi zrobią się nieco szare, więc nie będzie to wyglądało tragicznie !!! Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 06.06.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Jasne fugi niekoniecznie muszą zrobić się lekko szare,u mnie po 2 latach zrobiły się ciemno-brązowe,na szczęście płytki mam duże w jasnym beżu i jakoś daje się na to patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 07.06.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 A tak trochę z innej beczki. W jaki sposób wykonać połączenie płytek z podłogą pływającą (panele MDF lub drewniane)??W jednym ze sklepów ktoś mi zasugerował, że albo przygniotę to połączenie od góry jakąś listwą albo muszę panele przykleić do podłoża. Innymi słowy podłoga pływająca z czasem wykruszy korek, gdyby był on usytuowany na połączeniu. Nie wiem co o tym myśleć. Jak robiliście u siebie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 07.06.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 co do korka pelna racja..taka listwa jak powyzej na zdjeciu jest zalecana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 07.06.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 co do korka pelna racja..taka listwa jak powyzej na zdjeciu jest zalecana.. Bolszoje spasiba władco z Termopil. Korzystając z okazji - off topic będzie - czy dobry panel jest bardzo zły. ?? No bo to, że parkiet jest the best to wiem, ale $$$$$ pod koniec budowy, zmuszają do refleksji nad panelową marnością nad marnościami. Na co zwrócić uwagę przy wyborze paneli ? W kilku słowach.....? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts