Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

klepka i gres łączone w łuk

Patisiak

Recommended Posts

o właśnie o coś takiego mniej więcej mi chodzi :) super to u Ciebie wygląda. W ogóle bardzo fajnie masz oświetlony pokój, duże okna ... rozmarzyłam się, moj M mnie w tym ograniczał ze względu na straty ciepła :evil:

Ja tylko u siebie chciałabym uniknąć jasnych fug... znam niestety już swoje zamiłowanie do ich czyszczenia :oops:

U nas co prawda nie klepka tylko panele, ale łuk jest :)

...o taki:

http://lh4.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SYwtj220cZI/AAAAAAAAAdI/1ua1UzHDNCo/s512/b%20007.jpg

http://lh6.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SYwthC0pxkI/AAAAAAAAAdA/FSt5LtGm0wo/s400/b%20004.jpg[/img]

łuk jak się patrzy :) bardzo fajnie to wygląda przy tych drzwiach. Taki myk ;)

Ja tak naprawdę najmocniej zastanawiam się nad kolorem tego gresu... niby nie chce ciemnego, ale przerażają mnie jasne fugi.. chyba już mam obsesję na tym punkcie ! a jasny gres i ciemne fugi to też bez sensu... i co tu zrobić?

Marta a jaki Ty masz gres? tzn producent i kolor?

Patisiak,

trochę to trwało, ale szukałam i znalazłam.

Płytki na podłodze to ceramika KEROS - Boira Beige (50x50). Kupione na Bartyckiej (Wa-wa).

Zdjęcie płytek tu (prawa kolumna, 12 od góry) - niestety zdjęcie nie do końca oddaje kolor:

http://www.omnicom.com.pl/plytki_keros.php?nazwa=Boira&firma=KEROS

Kolor niby jest beżowy, ale trochę wpada też w żółć :)

Pozdrawiam

M

Ja tak naprawdę najmocniej zastanawiam się nad kolorem tego gresu... niby nie chce ciemnego, ale przerażają mnie jasne fugi.. chyba już mam obsesję na tym punkcie ! a jasny gres i ciemne fugi to też bez sensu... i co tu zrobić?

Też się bałam jasnych fug, bo myślałam, że szybko będą brudne. No ale ciemne płytki, albo ciemne fugi do jasnych płytek nie wchodziły w grę - nie chciałam żyć jak w grobowcu - więc wybraliśmy możliwie neutralny kolor..

Podłoga jest jasna, fuga w podobnym kolorze, ale do tej pory (przez 3/4 roku - w tym trochę miesięcy budowy) nie widać żadnych znaczących zmian koloru. Myślę, że w najgorszym wypadku po przy mocnym użytkowaniu, fugi zrobią się nieco szare, więc nie będzie to wyglądało tragicznie !!!

Pozdrawiam

M

A tak trochę z innej beczki.

W jaki sposób wykonać połączenie płytek z podłogą pływającą (panele MDF lub drewniane)??

W jednym ze sklepów ktoś mi zasugerował, że albo przygniotę to połączenie od góry jakąś listwą albo muszę panele przykleić do podłoża. Innymi słowy podłoga pływająca z czasem wykruszy korek, gdyby był on usytuowany na połączeniu.

Nie wiem co o tym myśleć.

Jak robiliście u siebie ??

co do korka pelna racja..taka listwa jak powyzej na zdjeciu jest zalecana..

Bolszoje spasiba władco z Termopil.

Korzystając z okazji - off topic będzie - czy dobry panel jest bardzo zły. ?? :wink:

No bo to, że parkiet jest the best to wiem, ale $$$$$ pod koniec budowy, zmuszają do refleksji nad panelową marnością nad marnościami.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze paneli ? W kilku słowach.....?

Pozdrawiam.