ARTURPAWELLUKASZ 17.03.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 nie montuje się drzwi przed płytowaniem ze względów praktycznych - mniejsze ryzyko zniszczeń okleiny , nie ma potrzeby i nie zalecane jest ( szczerze mówiąc nie spotkałem sie z czymś takim) mocowanie na dyble lub wkręty czy coś tam ...tzn. raz cos takiego robiłem , ale to były drzwi ppoz do serwera w banku , cieżkie , stalowe ... proszę ustawić profile UA w wymiarze szerszym od drzwi o ok. 3-4 cm , zakotwić je do sciany i stropu "lkami" na systemowe śruby i zamontować drzwi na piankę dwuskładnikową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 21.03.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 żadnej ościeżnicy nie wolno przykręcać na wkręty do ściany nie zaleznie czy jest to karton gips czy murowana w ten sposób zniszczysz towar i stracisz gwarancję ościeżnice montuje się tylko na piankę nic więcej. takie warunki są zawarte w instrukcjach montażu w razie wątpliwości w to co pisze polecam zajrzeć na stronę Porty jest tam lista autoryzowanych grup montażowych warto zadzwonić do którejś i zapytać celem sprawdzenia informacji. Kolejna sprawa to to ze do ścian g-k najlepiej montować ościeznice regulowaną łatwo się składa i w przypadku montażu w prosty i prawidłowy otwór nie jest to trudne. W instrukcji drzwi Stolbud-u jest napisane "kategorycznie zabrania się montowania ościeżnic wyłącznie przy pomocy pianki montażowej". Pominę fakt, że i tak autoryzowany punkt tak mi je zamontował :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 09.07.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 A gdzie leży błąd jak mam futryny nie regulowane mdf i ościeżnica zrobiła się banan na środku ,widać jak futryna jest wypchnięta z obu stron ?? drzwi działały jakies 5 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.07.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Stawiałbym na błędny montaż. Przypuszczalnie pianka wysokoprężna i zbyt wcześnie zdemontowane rozpórki, o ile w ogóle zostały użyte. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 09.07.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Rozpurki były ale po 5 miesiącach by to wyszło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.07.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Własnie dlatego myślę o piance wysokoprężnej, ona zdaje się dość długo zachowuje "ciśnienie". Druga sprawa, to fakt, że MDF lubi pracować pod wpływem zmian wilgoci. Po montażu było ok, potem zmieniła się pora roku, skończył sezon grzewczy, wilgotność wzrosła i futryna się wydęła. Gdybam, nie wiem na pewno. Nie bez powodu jednak wszędzie w zaleceniach montażowych nakazują używać pianki niskopreżne. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts